Skocz do zawartości

BC 16.16 STS - wymazana historia po wymianie baterii

kAs-09

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano,

mam licznik Sigma BC16.16 STS - też tak macie, że po wyjęciu baterii wszystkie dane się kasują. Cała historia itp...? Wymieniłem właśnie i wszystkie moje kilometry i historia jest na ZERO ... co za bzdura... Jest tam jakiś patent, żeby to zachować?

Opublikowano

Tak chyba jest w tych licznikach. Kiedyś miałem jeden z nich. Z tego co pamiętam po wymianie baterii można było ręcznie wprowadzić dotychczas przejechane km.

Pozdrawiam,
GB

• Lubię to! 1
Opublikowano

Właśnie dokopałem się do oficjalnej strony Sigmy, że po wymianie baterii nie powinienem stracić danych lol. Piszę do ich supportu w takim razie...

Opublikowano

Wydaje mi się, że jak wymieniłem baterie to dane zostały - ale na 100% jestem pewny tylko całkowitego dystansu.

• Lubię to! 1
Opublikowano
Teraz, M.C napisał:

Wydaje mi się, że jak wymieniłem baterie to dane zostały - ale na 100% jestem pewny tylko całkowitego dystansu.

No właśnie powinno zostać się okazuje..

Opublikowano

Powinno zostać, 
Ale ten typ tak ma, że czasem się kasuje, a czasem nie. 
Niestety, najlepiej przed wymianą baterii zrobić sobie kopię zapasową długopisem na karteczce i w razie wpadki powklepywać ręcznie po wymianie. 

• Lubię to! 1
Opublikowano
Powinno zostać, 
Ale ten typ tak ma, że czasem się kasuje, a czasem nie. 
Niestety, najlepiej przed wymianą baterii zrobić sobie kopię zapasową długopisem na karteczce i w razie wpadki powklepywać ręcznie po wymianie. 
Dokładnie to samo napisał do mnie support Sigmy.