szymar Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 cześć. Na te obecne nieciekawe czasy kupiłem sobie trenażer (używany elite novo force 8). Kręcę sobie na balkonie i myślę, że to był dobry zakup. Tak mnie jednak naszła myśl, że może bym sobie zamontował do roweru czujnik kadencji (przyda się też później do jazdy na dworze). Mógłby być też czujnikiem prędkości od razu to może bym mógł sie podłączyć pod jakąś platformę treningową. Mam zegarek polar vantage m, więc było by tez super jakby te czujniki mogły parować się z zegarkiem. Możecie mi coś podpowiedzieć? Co potrzebuję żeby to wszystko ze sobą grało. technicznie jestem zielony i niby coś czytam ale nic z tego nie wynoszę i dalej nie wiem czego szukać. pozdrawiam!
Medzamir Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Jak polar to raczej BT bo nie wiem czy ten zegarek obsługuje ANT+. Z tego powodu jak będziesz szukać odrzucaj coś co działa tylko w tym drugim protokole. Serwis jaki mogę Ci polecić to Rouvy - jest całkiem fajny (Zwift jakoś mnie nie przekonuje ale musiałbym spróbować dłużej niż 10 min) a nowa apka jak na złość działa tylko po BT. Czujnik - Meilan c3. Mam i sobie chwalę. 1
szymar Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2020 11 godzin temu, Medzamir napisał: Jak polar to raczej BT bo nie wiem czy ten zegarek obsługuje ANT+. Z tego powodu jak będziesz szukać odrzucaj coś co działa tylko w tym drugim protokole. Serwis jaki mogę Ci polecić to Rouvy - jest całkiem fajny (Zwift jakoś mnie nie przekonuje ale musiałbym spróbować dłużej niż 10 min) a nowa apka jak na złość działa tylko po BT. Czujnik - Meilan c3. Mam i sobie chwalę. Dzięki. sprawdzę ten czujnik, o którym piszesz.
Marcin Kwita Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Czujniki z Decathlonu się łączą po BT. 1
Medzamir Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Tak, tylko zbyt wiele negatywnych opini mają. Zresztą większość geomagnetycznych jest 2w1.
szymar Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2020 12 godzin temu, Medzamir napisał: Tak, tylko zbyt wiele negatywnych opini mają. Zresztą większość geomagnetycznych jest 2w1. 2w1 czyli działa albo jako czujnik kadencji albo czujnik prędkości czy jako oba naraz? Takim 2w1 jest czujnik gemini 210, który gdzieś wpadł mi w oko. a możecie mi jeszcze napisać jak działa taki trening czy wyścig online jak nie mam trenażera SMART, który sam ustawia obciążenia itd? Na jakiej zasadzie ustawia się bazowe obciążenie i potem je reguluje?
Łukasz_P Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Kadencja - montaż na ramieniu korby. Prędkość - na piaście. Więc albo albo. Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez Łukasz_P 1
Medzamir Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Pisząc 2w1 miałem na myśli, że działa po BT i ANT+. Przykładowy Meilan C3 często określany jest jako Combo. Ale opis to opis, zależy od tego kto co napisze. Czujniki geomagnetyczne (wymieniony przez ciebie Magene gemini210) działają tak, że ponowne włożenie baterii zmienia tryb z kadencji na prędkość i odwrotnie. W każdym razie na aby twój trenażer był smart potrzebujesz obu. 5 godzin temu, szymar napisał: jak działa taki trening czy wyścig online jak nie mam trenażera SMART Działa to tak, że wyświetlają się informacje w jakiej pozycji ustawić opór. Tak ma B'Twin, który jest czymś w rodzaju klonu Kinomap albo tylko brandowaną nazwą, więc pewnie Kinomap też. Swoją drogą Kinomap ma bardzo fajną opcję klonowania obrazu, odpalasz apkę w telefonie, parujesz z dowolną przeglądarką na większym ekranie i włala. Niezależne od systemu więc pewnie jak masz tv z przeglądarką to też da radę. iGrupetto - ten opiera się na góglowskim strit wju ale jest za darmo. Serwisy od Tacxa i Elite także wyświetlają info ale nie wiem czy tylko podczas treningów na cyferkach, czy podczas kręcenia z jakimś filmem również. Rouvy na pewno nie, w innych nie wiem.
szymar Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2020 42 minuty temu, Medzamir napisał: Pisząc 2w1 miałem na myśli, że działa po BT i ANT+. Przykładowy Meilan C3 często określany jest jako Combo. Ale opis to opis, zależy od tego kto co napisze. Czujniki geomagnetyczne (wymieniony przez ciebie Magene gemini210) działają tak, że ponowne włożenie baterii zmienia tryb z kadencji na prędkość i odwrotnie. W każdym razie na aby twój trenażer był smart potrzebujesz obu. Działa to tak, że wyświetlają się informacje w jakiej pozycji ustawić opór. Tak ma B'Twin, który jest czymś w rodzaju klonu Kinomap albo tylko brandowaną nazwą, więc pewnie Kinomap też. Swoją drogą Kinomap ma bardzo fajną opcję klonowania obrazu, odpalasz apkę w telefonie, parujesz z dowolną przeglądarką na większym ekranie i włala. Niezależne od systemu więc pewnie jak masz tv z przeglądarką to też da radę. iGrupetto - ten opiera się na góglowskim strit wju ale jest za darmo. Serwisy od Tacxa i Elite także wyświetlają info ale nie wiem czy tylko podczas treningów na cyferkach, czy podczas kręcenia z jakimś filmem również. Rouvy na pewno nie, w innych nie wiem. Dzięki! to się nazywa komplet informacji!
Rekomendowane odpowiedzi