Skocz do zawartości

Wahoo elemnt roam vs garmin 1030

Montano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako że na razie przestój i jest czas na uzupełnienie lub wymianę tego i owego to chciałbym zmienić stary licznik na któreś z wymienionych urzàdzeń. Opinii tyle co użytkowników, ale co koledzy by polecili ? Dodam ze dla mnie rower to nie  auto i nie pottzebuje by nawigacja poprowadzila mnie pod konkretny adres a raczej by ułatwiła jazdę w terenie. 

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. 

Opublikowano

Jak ma ułatwić nawigację w terenie to bezapelacyjnie Garmin.

Opublikowano

W roam z tego co widzialem na filmach to trase trzeba przygotować i wgrać na urządzenia np w komoot. Garmin wyglada bardziej jak mapa google. Ale do garmina mogę rownierz wrzucic trase przygotowana komoot? 

W wahoo ppdoba mi sie to że noe ma ekranu dotykowego a przyciski. Nie raz na budowie jak deszcz zmoczyl mi ekran w smartfonie to nie szlo przejzec projektu w dwg dopuki sie go nie wytarlo:)

Opublikowano (edytowane)

Do Garmina wrzucisz trasę z Komoota , Traiforksa i wielu innych serwisów. Wgrywasz do Garmina widżet Komoot - Garmin sparowany z telefonem online i w Garniaku masz dostęp do wszystkiego z Komoota czego sobie tylko zapragniesz.

A co do jazdy w deszczu to nie ma najmniejszego problemu, nic się totalnie nie dzieje. Generalnie jest tak jakbyś jechał w suchych warunkach kiedy po ekranie leją się hektolitry wody. A wygoda obsługi jest o wiele wyższa niż klikanie guzikami. I w dodatku możesz obsługiwać w przemoczonych rękawiczkach. A jak Ciebie stać to możesz sobie dodatkowo kupić pilota zdalnego sterowania i bez odrywania rąk od kierownicy sterować Garminem.

Edytowane przez pecio
Opublikowano

To sie skusze na tego garmina:). Siedze na przymusowym wolnym i ocieplam dom to cos dla duszy tez pottzeba , czyli jakis zakup rowerowy:)

Opublikowano

W wahoo roam (ale nie bolt i elemnt) też można wyznaczyć trasę bezpośrednio z urządzenia.