Caelian Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Czy ktoś wie jaka to myjka / parownica z tą zgrabna rączką z której Szaj korzysta? może byc dokładny model czy zakres modeli, niestety obrazki podglądowe są dla mnie za słabej jakości by ocenic "na oko" i tak odwiedziłem już stronę karchera. czy to jest to? https://allegro.pl/oferta/parownica-karcher-sc2-myjka-mop-parowy-model-xxxxl-7958237733?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aqueryandcategory&bi_c=ODAxYWExNGYtNjg3ZS00NTBjLTgyMzYtZTJjMGQ3YTg4YzFmAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=0672c056-fef4-4cec-b198-2a9983878bd5
Motke Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 OC3 https://www.youtube.com/watch?v=wahnBcOcads
KrzysiekMTB Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 11 minut temu, Motke napisał: OC3 Może kogoś zainteresuje - mam tą myjkę, i szczerze mówiąc jestem tak średnio zadowolony. Myje ok, ale największy problem to bardzo mały zbiornik na wodę. U mnie ledwo co wystarcza na średnio brudny rower. Drugi problem to to, że ją niechcący upuściłem i już w ogóle nie działa... Kupiłem teraz Bosch fontus i jestem z niej o wiele bardziej zadowolony. Pozdrawiam Krzysiek
Caelian Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2020 własnie prejrzałem materiał - ale o parownicy mowy nie było. 4:39 czas na wideo jest używana parownica, bardziej mi o to chodzi.
Caelian Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2020 @KrzysiekMTB może bym i odkupił, ale skoro nie działa tojak to widzisz?bo może być tak że w ogóle nie da sie jej naprawić...
KrzysiekMTB Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 45 minut temu, Caelian napisał: może bym i odkupił, Mieszkam w Szwajcarii, nie będę tego nigdzie wysyłał 🙂 Kup coś porządnego, np. tego Boscha o którym pisałem. Generalnie uważaj, żeby nie myć newralgicznych punktów, piasty, stery itp. zbyt mocnym strumieniem. Pozdrawiam Krzysiek
Caelian Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2020 to akurat wiem, bardziej chodziło mi o tę opcje parownicy, czyści bajerancko te części i nie tylko u SB, ale też u innych osób, w tym elementy do samochodu.
KrzysiekMTB Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 18 minut temu, Caelian napisał: tę opcje parownicy Nie mam doświadczenia z czyszczeniem parą roweru, ale jaka tam jest temperatura? 140 stopni? Ja bym się bał tym czyścić. Pozdrawiam Krzysiek
Gość Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 11 godzin temu, KrzysiekMTB napisał: Nie mam doświadczenia z czyszczeniem parą roweru, ale jaka tam jest temperatura? 140 stopni? Ja bym się bał tym czyścić Metal się od tego nie rozpuści przecież.
Gość Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Myjka parowa do roweruPrzesadaWystarczy dobrze wyczyścić Mokra szmatką i będzie dobrze
Caelian Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2020 po raz kolejny.... nie chce myjki aby rower myć... chcę parownice podobną do tej od SB do mycia drobnych elementów roweru gdy jest rozebrany tak jak tutaj 1:30 około
Motke Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 W dniu 4.04.2020 o 11:57, Caelian napisał: Czy ktoś wie jaka to myjka / parownica z tą zgrabna rączką z której Szaj korzysta? A nie najprościej się jego spytać?
Gość Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Szaj nie odpisujeNie widziałem by odpisywał
Caelian Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2020 napisem 2 maile do niego na jakiś 1 adres i drugi ze sklepu - 2 tyg i 0 odpowiedzi, dopiero jak o klocki zapytałem przez allegro to dostałem szczękowa odpowiedź jakby z szablonu wycięta. Postanowiłem znaleść odpowiedź tutaj.
KrzysiekMTB Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 4 godziny temu, Sziva napisał: Metal się od tego nie rozpuści przecież. A kto wie??? Zwykle rama pęka przy myciu! 😉 Gorąca para powchodzi między uszczelki itp. Na zagranicznych forach odradzają, ja też jestem zdania jak Piter - namoczyć rowerek, szmatka i wio. Ale tu i tak chodzi o czyszczenie części, więc inny temat. Pozdrawiam Krzysiek
Gość Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Godzinę temu, KrzysiekMTB napisał: Zwykle rama pęka przy myciu! 😉 Częste mycie skraca życie?
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Naparza tą myjką smar wypłukany ,albo ścięty Daj spokój 20 lat temu taki domokrążca chciał ten badziew wcisnąć moim rodzicom
SnrWp Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Uszanowanko! Dorzuce do tematu moja parke-czyszczarke. Przez 2 lata uzytkowana tylko kilkanascie razy. Efekty zawsze zadowalajace 8\10.(w ogolnym generalnym odswiezaniu lepiej ja wspominam :~)) Stare zaschniete smarzysko swietnie zmiekcza po wczesniejszym "psiku" np. woda z plynem. Brud w wiekszosci odpada(.nie przesadzajac z odlegloscia. Jest rzecz jasna regulacja temperatury. Nie wiem jaki ma zakres z reguly lecialem na pol pelnej\pelnej mocy. Przy wylocie z lufy chyba max ok. 150°C) szczoteczki czyszczace neutralizuja resztki. wjazd z gorki ;> Nadaje sie nie tylko dla protetykow jak produceni glownie zakladli. Gdyby ktos na terenie PL byl zainteresowany PW. Ostatnio uzytkowana cos kolo Nowego Roku. Czas na zastanowienie jest. Na czerwiec\lipiec planuje wrocic. Pozdrowionka!
Rekomendowane odpowiedzi