Kamil Nowak Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Szukam czujnika prędkości do 100zł który miał by możliwość połączenia się ze zwiftem. Jest coś godnego polecenia w tych pieniądzach?
pecio Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Każdy czujnik z obsługą bluetotooth np . IgpSport SPD 61 lub Garmin 2gen. O ile mówimy ,że chcesz się połączyć z apką w fonie . Choć teraz większość telefonów też już działa po ANT+ to wtedy każdy czujnik obsługujący te standardy. Ale bezpieczniej kupić czujnik który obsługuje oba , a te wymieniłem na wstępie. Są jeszcze innych firm ale te są najpewniejsze i najlepiej wykonane oraz w miarę popularne. Jeżeli chcesz trenażer z czujnikiem i zwiftem to już temat grubszy bo wiele zależy od konfiguracji sprzętowej.
Kamil Nowak Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2020 20 minut temu, pecio napisał: Każdy czujnik z obsługą bluetotooth np . IgpSport SPD 61 lub Garmin 2gen. O ile mówimy ,że chcesz się połączyć z apką w fonie . Choć teraz większość telefonów też już działa po ANT+ to wtedy każdy czujnik obsługujący te standardy. Ale bezpieczniej kupić czujnik który obsługuje oba , a te wymieniłem na wstępie. Są jeszcze innych firm ale te są najpewniejsze i najlepiej wykonane oraz w miarę popularne. Jeżeli chcesz trenażer z czujnikiem i zwiftem to już temat grubszy bo wiele zależy od konfiguracji sprzętowej. Zamierzam podłączyć bezpośrednio do laptopa
pecio Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 No to tylko czujnik który obsługuje Bluetootch no chyba, że pójdziesz w koszty i dokupisz dodatkowo moduł ANT+ do lapka - ale to się mija z celem. No to tak jak mówiłem kup najlepiej tego IGPSport SPD 61 chodzą one po 99 zł ( na allegro można taniej wyrwać musisz poszukać) bo ten Garmin generacji 2 ( generacja 1 tylko obsługuje ANT+) kosztuje 189 zł.
mareq Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Kup sobie Magene za jakieś 80zł i będziesz miał i BT i ANT+. Nawet jednocześnie. Ja tak uzywam, żw po ANT+ mam łączność z komputerkiem rowerowym i w tym samym czasie po BT z telefonem.
pecio Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 (edytowane) Przed zakupem proponuję poczytać opinie o Magene. Ja osobiście mam kiepskie wrażenia z użytkowania tego czujnika. Zresztą o ile mnie pamięć nie myli na tym forum niepochlebnie się o nim wypowiadano. Edytowane 3 Kwietnia 2020 przez pecio
mareq Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Mi Magene od strzału ruszył i z licznikiem i ze wszystkimi aplikacjami, które próbowałem. 1
CoolBreeze Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Mi Magene od strzału ruszył i z licznikiem i ze wszystkimi aplikacjami, które próbowałem.Mam tak samo.Moje czujniki Magene (2in1 x 2, opaska HR) działają idealnie z Garmin Edge 25.
Rekomendowane odpowiedzi