Skocz do zawartości

Licznik VDO M5 - opinie

kotlar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukam opinii na temat licznika VDO M5. W necie jest wiele opinii i są raczej mało pochlebne ale wiadomo jak jest, coś działa i jest ok to nikt o tym nie pisze a jak coś komuś nie działa to od razu wylewa żale:)

Przez 15 lat użytkowałem Sigma Bc 1606L, działał super ale przyszedł czas na zmianę(bateria po wymianie starcza na tydzień). Szukam licznika bez obsługowego,  tak aby zapiąć go do roweru i zapomnieć, nie interesują mnie wiec urządzenia które należy ładować przed każdym wyjściem na rower. Dlatego też wszelaki GPSy odpadają. Nie potrzebuje kadencji ani pulsu(mam zegarek Polara). Najważniejsze to prędkość, dystans, temperatura i godzina. Urzekł mnie więc licznik VDO M5 bo wszystkie wymienione parametry ma na jednym ekranie:), nic nie trzeba klikać i szukać po menu:) Załączam screen jak to w nim wygląda.1409767271254-1cc3za5ew3fty-01f3f1d.jpg?

Czy ktoś posiada wyżej wymieniony licznik i jest w stanie napisać kilka zdań nim?

Jeśli nie on to pewnie sigma 16.16 na kablu:/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam M6 WL i jest OK. Ważne , żeby była dobra bateria i git. 

Opublikowano (edytowane)

Wiele przejechałem na M6.1 i nie mam mu nic do zarzucenia.

Trefne egzemplarze, jak i asortyment się trafiają jak wszystkim. Producent nie robi problemu z wymianą.

Edytowane przez kaido2