micnow33 Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 Witam Was wszystkich serdecznie!聽馃檪 Trapi mnie jedna rzecz i nie potrafi臋 znale藕膰 na ni膮 odpowiedzi. Ot贸偶.. czy posiadaj膮c licznik rowerowy Meilan M4 istnieje mo偶liwo艣膰 sparowania go z nadgarstkowym pomiarem pulsu z zegarka np. Garmin Instinct czy Forerunner 935 (wy艣wietlanie pulsu na liczniku)? Wiem, 偶e mo偶na parowa膰 licznik z pasami HR, natomiast nie uda艂o mi si臋 znale藕膰 informacji na temat pulsu z nadgarstka... Pozdrawiam!!聽馃槉
Go艣膰 Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 Mam licznik Garmina i zegarek z pomiarem pulsu Vivosport. Normalnie korzystam z pomiaru pulsu na pasie, ale par臋 razy sparowa艂am licznik z zegarkiem. Dzia艂a to tak, 偶e w zegarku musz臋聽wybra膰 opcj臋 wysy艂ania danych z pulsu na zewn膮trz. U mnie jest to ikona serca z takimi falami jak wifi. Je艣li to mam w艂膮czone, wtedy przechodz臋 do licznika i u偶ywam funkcji wyszukiwania czujnik贸w. W moim przypadku robi si臋 to raz na pocz膮tku, a potem mo偶na sobie ten czujnik zapisa膰 pod konkretn膮 nazw膮. Przy kolejnych w艂膮czeniach licznika, ten ju偶 sam wyszukuje sparowanych wcze艣niej czujnik贸w i si臋 automatycznie 艂膮czy. Warunek jest jeden - zegarek musi mie膰 w艂膮czon膮 opcj臋 wysy艂ania informacji o t臋tnie na zewn膮trz. Na moje oko, to nie powinno by膰 r贸偶nicy dla czujnika czy nadajnikiem pomiaru pulsu jest zegarek czy pas. Je艣loi licznik Meilan potrafi odczyta膰 i BT i ANT+, to nie powinno by膰 problemu. Je艣li tylko BT, to trzeba si臋 upewni膰 czy zegarek wysy艂a ANT+ czy BT.
micnow33 Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Opublikowano 29 Marca 2020 Licznik Meilan M4 posiada BT i ANT+ (zegarek te偶) wi臋c chyba nie powinno by膰 problemu.. @Szivaw Twoim przypadku oba urz膮dzenia s膮 od Garmina.. ciekawe czy da si臋 sparowa膰 zegarek Garmina z licznikiem Meilan, kt贸ry nie jest od tego producenta (?)
Go艣膰 Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 Mam czujnik kadencji i pr臋dko艣ci od MIO w jednym rowerze, kt贸ry jest sparowany z licznikiem Garmina. Producent nie ma 偶adnego wp艂ywu na komunikacj臋 mi臋dzy tymi urz膮dzeniami - liczy si臋 tylko czy jest to BT czy ANT+. No i oczywi艣cie czy BT jest odpowiedniej generacji - bywaj膮 problemy, gdy ma si臋 co艣 z BT3, a wymagany jest BT4. Przy ANT+ nie ma takich problem贸w.
micnow33 Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Opublikowano 29 Marca 2020 W takim razie chyba powinno to dzia艂a膰 馃槈 Zastanawia艂o mnie to bo przewa偶nie s艂yszy si臋 o po艂膮czeniu licznik + pas HR a nie uda艂o mi si臋 znale藕膰 informacji o po艂膮czeniu licznik + pomiar z nadgarstka st膮d zacz膮艂em my艣le膰, 偶e mo偶e tak si臋 nie da.聽
Red Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 1 godzin臋 temu, micnow33 napisa艂: Witam Was wszystkich serdecznie!聽馃檪 Trapi mnie jedna rzecz i nie potrafi臋 znale藕膰 na ni膮 odpowiedzi. Ot贸偶.. czy posiadaj膮c licznik rowerowy Meilan M4 istnieje mo偶liwo艣膰 sparowania go z nadgarstkowym pomiarem pulsu z zegarka np. Garmin Instinct czy Forerunner 935 (wy艣wietlanie pulsu na liczniku)? Wiem, 偶e mo偶na parowa膰 licznik z pasami HR, natomiast nie uda艂o mi si臋 znale藕膰 informacji na temat pulsu z nadgarstka... Pozdrawiam!!聽馃槉 Je艣li tw贸j zegarek jest widoczny w aplikacjach na smartfon jako pulsometr to przez licznik r贸wnie偶 b臋dzie. Jak dot膮d spotka艂em si臋 tylko z jednym takim "smartwatchem" ale 偶e to jaki艣 chi艅ski pa藕dzie偶 i to by艂a jego jedyna zaleta, nawet nie wspomn臋 jego nazwy. Mojego garmina nie wykrywa.聽 Godzin臋 temu, Sziva napisa艂: Przy ANT+ nie ma takich problem贸w. S膮聽https://szosa.org/topic/4846-kompatybilno艣膰-ant/
Go艣膰 Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 49 minut temu, Red napisa艂: S膮聽https://szosa.org/topic/4846-kompatybilno艣膰-ant/ No popatrz. Cz艂owiek ca艂e 偶ycie si臋 uczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj si臋Zaloguj si臋
Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.
Zaloguj si臋