Skocz do zawartości

Garmin edge 820 nie ładuje zgranych tras

piotrg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje pomocy.
Po wrzuceniu gpxa do folderu NewFiles Garmin zgrywa ten plika do folderu Courses, ale nie pokazuje go na urządzeniu "brak zapisanych kursów"
Ktoś ma pomysł dlaczego tak się dzieje i jak to naprawić?
Załączyłem zrzuty ekranu. 

Screenshot (193).jpg 91578193_2482637998714919_6306592933629919232_n.jpg
Opublikowano

Zaimportuj go do Garmin Connect i wyślij do Edge. 

Opublikowano

Stworzyłem kurs w aplikacji telefonu Garmin Connect i wysłałem do Edge, ale dalej nic.

Na początku niby normalnie się zsynchronizowało, a teraz pojawiło mi się takie coś. Natomiast jak wszedłem na komputerze na Garmin Connect...: 
 10.thumb.jpg.7b75b83bacc57c67551af98699de722b.jpg1.thumb.jpg.1673fe8778e2dfe4a8e4c02ab9697e05.jpg

Opublikowano

Może trzeba przywrócić do ustawień fabrycznych, bo coś wydaje się być nie tak. Ewentualnie usuń urządzenie z telefonu i połącz na nowo. 

Opublikowano

Już to właśnie zrobiłem i dalej to samo

Opublikowano

Pobrałem też na Windowsa aplikacje Garmin Express, ale ona również nie wykrywa urządzenia..(tak jakby po prostu nic nie było podłączone.)
Spróbowałem też usunąć urządzenie z aplikacji i ponownie je podłączyć, na nowo zainstalować aplikacje na telefonie, przywrócić urządzenie do ustawień fabrycznych, przywrócić ustawienia sieci w telefonie do fabrycznych.

A kiedy po włączeniu urządzenia, podłącze je do sieci, to zaczyna się pobierania(synchronizacja), lecz za chwile wyskakuje powiadomienie "błąd pobierania".

Opublikowano

Nasz lub zadzwoń do supportu Garmina. Na pewno Ci pomogą. A jak nie, to zrobią Ci zlecenie serwisowe jeśli masz gwarancję i pewnie wymienią urządzenie. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Spróbuj podłączyć licznik kablem do komputera i wtedy zsynchronizować. U mnie bardzo losowo licznik łączy się z wifi, ale po kablu jest zawsze ok.

Opublikowano

Tego też spróbowałem

No ale dzięki za pomoc i tak. Zadzwonię chyba po prostu do sklepu, w którym kupiłem tego edge 820 i spytam się, co zrobić.

Opublikowano

Myślę, że lepiej będzie skontaktować się bezpośrednio z Garminem. Mają bardzo dobre wsparcie.