Skocz do zawartości

Czujnik Krossa "żre" baterię?

JaroYarecki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam zamontowany licznik Kross 540GPS i dodatkowo czujnik tego samego producenta, który mierzy prędkość i kadencję, używam go na trenażerze bo w terenie obawiam się go uszkodzić czy zgubić

Problemem jest żywotność baterii 2032 w czujniku, siada po około 3 tygodniach, jeżdżę na trenażerze 3-4 razy w tygodniu, od 30 do 60, góra 90 minut

Mam też taką samą baterię w czujniku pulsu i tu działa o wiele dłużej

Czy to jest normalny czas pracy  czy jednak przedwcześnie się wykańcza? Jest to trochę kłopotliwe bo po wymianie zawsze muszę się nakombinować by tak ustawić czujnik by dane o kadencji trafiały do licznika,

Opublikowano

Nie, to nie jest normalne. Miałem taki tylko z napisem Bion i o ile na początku było znośnie bo baterie zmieniałem jakoś co miesiąc to pewnego dnia stało się tak, że wsadziłem nową, sprawdziłem czy łączy a na drugi dzień już nie działał. Kolejna bateria starczyła na jakąś godzinę do półtorej jazdy. Po trzecim przypadku dałem sobie spokój. Jak masz możliwość to oddaj na gwarancję, może zwrócą Ci kasę. Swoją drogą baterie powinny starczyć na naprawdę długo, kolega kupuje najtańsze z marketu i starczają mu na pół roku. W jednym czujniku magene mam od prawie roku, w drugim meilan od września ale tak naprawdę mało używany.

• Pomógł 1