JaroYarecki Opublikowano 22 Marca 2020 Opublikowano 22 Marca 2020 Cześć, mam zamontowany licznik Kross 540GPS i dodatkowo czujnik tego samego producenta, który mierzy prędkość i kadencję, używam go na trenażerze bo w terenie obawiam się go uszkodzić czy zgubić Problemem jest żywotność baterii 2032 w czujniku, siada po około 3 tygodniach, jeżdżę na trenażerze 3-4 razy w tygodniu, od 30 do 60, góra 90 minut Mam też taką samą baterię w czujniku pulsu i tu działa o wiele dłużej Czy to jest normalny czas pracy czy jednak przedwcześnie się wykańcza? Jest to trochę kłopotliwe bo po wymianie zawsze muszę się nakombinować by tak ustawić czujnik by dane o kadencji trafiały do licznika,
Medzamir Opublikowano 22 Marca 2020 Opublikowano 22 Marca 2020 Nie, to nie jest normalne. Miałem taki tylko z napisem Bion i o ile na początku było znośnie bo baterie zmieniałem jakoś co miesiąc to pewnego dnia stało się tak, że wsadziłem nową, sprawdziłem czy łączy a na drugi dzień już nie działał. Kolejna bateria starczyła na jakąś godzinę do półtorej jazdy. Po trzecim przypadku dałem sobie spokój. Jak masz możliwość to oddaj na gwarancję, może zwrócą Ci kasę. Swoją drogą baterie powinny starczyć na naprawdę długo, kolega kupuje najtańsze z marketu i starczają mu na pół roku. W jednym czujniku magene mam od prawie roku, w drugim meilan od września ale tak naprawdę mało używany. 1
Rekomendowane odpowiedzi