Skocz do zawartości

Tacx Vortex Smart - problem z oprogramowaniem i łącznością

d2s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem z moim trenażerm i chciałbym zwrócić się z tym problemem do Was, być może pomożecie go rozwiązać. Do tej pory korzystałem ze swojego Tacx Votex Smart normalnie aż do momentu gdy po podłączeniu zasilania dioda na urządzeniu zaczęła świecić na pomarańczowo a nie na zielono jak do tej pory.  Po uruchomieniu Tacx Trainer Software 4 oprogramowanie co prawda wyszukuje trenażer ale nie może się z nim połączyć (łączność za pomocą ANT+). Oprócz tego mój komputer trochę się zacinał więc postanowiłem postawić system operacyjny na nowo. Zainstalowałem TTS 4 i tu niespodzianka TTS 4 nie można już aktualizować o czym mówi komunikat na tej stronie KLIK  . Kontaktowałem się i z Tacx i z Garminem i niestety obie strony odsyłają mnie do tego komunikatu. Postanowiłem więc zainstalować aplikację Tacx na telefon i niestety ale tutaj aplikacja w ogóle nie wykrywa trenażera. Dałem nawet tą płytkę do elektronika, który twierdzi, że niby z nią wszystko ok ale z drugiej strony bez schematu ciężko też coś wywnioskować. Czy macie jakieś pomysły co można z tym zrobić.