staszek.s Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 No właśnie... jakie mam opcje ? Używam SPD więc raczej pedały z pomiarem odpadają... Pytałem w Inpeak, ale mojej korby nie przerobią... Używam napędu 10s (Tiagra) - czy na prawdę jedyna opcja dla mnie to oprócz zakupu pomiaru, również wymiana korby z Praxisa na Tiagrę? Nie jestem pewny czy wymiana mojej korby (do której notabene właśnie założyłem nowe blaty), na korbę Tiagry, to nie będzie krok wstecz / w dół ? Mam wrażenie ż eten praxis jest lepszy. Może cos sie jednak da dopasować? Zależy mi na prostym pomiarze, do porównywania wyników z upływem czasu - póki co mam to na trenażerze, ale zrobi się ciepło i trenażera w plener nie wezmę
nctrns Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 1. Do Tiagry nikt nie montuje pomiarów. Najniżej 105. 2. https://powermetercity.com/product/power2max-ngeco-praxis-road-power-meter/ (link przykładowy)
staszek.s Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Opublikowano 6 Marca 2020 Do Tiagry, Inpeak mi powiedzieli że mogą założyć bo to też jest HT2. Ten z linku fajny jest - dzięki nie znalazłem go wcześniej - tyle że troche przerasta mój budżet... Rozważam jeszcze zmianę korby na 105 - pytanie czy tak mogę - wtedy Stages, Inpeak albo cos podobnego i po problemie
nctrns Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 Jasne że możesz zmienić korbę na 105. Będzie chodzić z tiagra 10rz bez problemu.
staszek.s Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Opublikowano 6 Marca 2020 Ale mówimy o 105 11s ? Nie będzie konfliktu ? Bo łańcuch nadal będzie 10s... Kurcze... mimo wszystko wolałbym tego uniknąć... lubię swoja korbę...:)
nctrns Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 Tak, działa 11s korba z 10s łańcuchem bez problemu, temat wielokrotnie poruszany na forum.
Juni0R0011 Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 Możesz kupić używaną korbę Zayante M30 na tym w inpeak montują :)
Rekomendowane odpowiedzi