greg08 Opublikowano 29 Lutego 2020 Opublikowano 29 Lutego 2020 Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem trenażera od listopada '19, miesiąc później została wymieniona korba, łańcuch i kaseta. Pytanie po jakim czasie smarujecie łańcuch? Od grudnia mam zrobione ok. 30 godzin treningu. Łańcuch do tej pory nasmarowany raz (WD olej do łańcucha, do warunków suchych), zgodnie z 4 zasadami Szaja. Dotykam palcem łańcucha i pozostaje wyraźny ślad na palcu. Podczas treningu niepokoi mnie jednak dzwięk, a'la lekki, delikatny pisk (?)
Gość Opublikowano 29 Lutego 2020 Opublikowano 29 Lutego 2020 U mnie jak łańcuch na trenażerze zaczął dzwonić, to nasmarowałam. Jeśli słyszysz pisk, to też przesmaruj.
korea83 Opublikowano 29 Lutego 2020 Opublikowano 29 Lutego 2020 Smaruję łańcuch mniej więcej co 150km przebiegu. Ma być możliwie cicho gdy kręcę w pomieszczeniu 😉
Accent_Szaj Opublikowano 29 Lutego 2020 Opublikowano 29 Lutego 2020 Jedyna różnica czy w domku,czy na polu,że piachu nie łapie ,więc nie musisz czyścić,przed ponownym smarowaniem Smaruj mniej więcej jak po jeździe na zewnątrz
Rekomendowane odpowiedzi