Skocz do zawartości

Dobra kamerka w dobrej cenie ;) Zabezpieczenie przy wypadkach.

Angelika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 29.02.2020 o 12:13, Sziva napisał:

Ja po bardzo podobnej sytuacji (baba zatrzymała się przed przejazdem, a potem gwałtownie  na mnie ruszyła - bliznę na kolanie mam do dzisiaj) zakupiłam kamerę i jeździłam z nią spory czas. Najwygodniej było mi mieć ją na szelkach na klatce. Potem kamera trafiła do samochodu, a ja obecnie jestem na etapie szukania nowej. Moja kamera to Gitup Git2 Pro, a kupiłam ją bo ma stabilizację i cenowo też nieźle wypadała. Teraz myślę nad Go Pro Hero, ale nie wiem czy inwestować w 8 czy może lepiej w 7. Może też być tak, że kupię drugą Git2.

GoPro 7 white czy Gitup Git2? ;)

Opublikowano

Mam kamerkę z tej serii SQ12 i nie polecam ze względu na bardzo słabą jakość filmów.

• Pomógł 1
Opublikowano

Tylko, że on wkleił SQ23 a ty piszesz o SQ12... Chyba że miałeś na myśli SQ23 a omyłkowo napisałeś SQ12, bo jeżeli tak, to czy masz jakąś próbkę filmu żeby zobaczyć jak bardzo słaba jest ta jakość?

Opublikowano

Kolega[mention=7609]leszcz[/mention] podał dwa linki, pierwszy do SQ23, drugi do SQ11.

SQ11 jest najstarszą z nich. Potem wyszła SQ12, SQ13, a SQ23 jest zapewne jeszcze młodszą siostrą.

Pełno testów na YT.

Zobaczcie na zdjęcia nocą.

Opublikowano (edytowane)

Mi linki z ali nie działają, sugerowałem się jedynie grafiką w poście, więc wybacz - mój błąd. Moim zdaniem nie jest aż tak tragicznie, ta SQ23 jak za 81 złociszy to bardzo ciekawa propozycja. Chyba sam się skuszę.

Edytowane przez Seban
Opublikowano
1 minutę temu, Gregory34 napisał:

@leszczTanio nie zawsze znaczy dobrze.

Tanio nie zawsze znaczy gorzej/źle ;)

Opublikowano
Teraz, leszcz napisał:

Tanio nie zawsze znaczy gorzej/źle ;)

Bał bym się to porównać  z GoPro ,jak z jakością ,stabilizacją itp itd.

Opublikowano
6 minut temu, Gregory34 napisał:

Bał bym się to porównać  z GoPro ,jak z jakością ,stabilizacją itp itd.

Oczywiście masz rację tylko... pomyliłeś wątki :D

Ten jest o:

Cytat

Przyszło mi na myśl, żeby jeździć z kamerką na kasku i następnym razem w takiej sytuacji mieć jak udowodnić przebieg zdarzeń. Jaki sprzęt polecacie w stosunku jakości do ceny, oraz co myślicie o takich zdarzeniach?

Do tego celu ja wybrałem ten chiński szajs. Bo cena/jakość/funkcje są OK do tego zadania. Jak rozwalę (prędzej czy później) to nie będzie szkoda jak GoPro 7, który wg mnie do tego celu jest jak armata na muchę.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dla mnie samo to że kamera zapisuje w m-jpeg już ją dyskwalifikuje. Olbrzymie pliki, w bardzo słabej jakości.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 29.02.2020 o 21:33, Sziva napisał:

Za 7 około 1400, a za 8 około 1800. Przy tych kwotach to już nie jest bardzo wielka różnica.

na xkomie widzę GoPro Hero7 White za 900pln - czy to jakas sciema?

Edytowane przez boru
Opublikowano
4 minuty temu, boru napisał:

To wersja White, a White i Black, to lekka różnica ;)
Poza tym White do wzięcia jest w MM za 799 zł. 
https://mediamarkt.pl/foto-i-kamery/kamera-gopro-hero7-white-chdhb-601-rw?cd=7970147169&ad=106244766189&kd=gopro hero 7 white&gclid=Cj0KCQjws536BRDTARIsANeUZ5-BFgvwt-E22sP87WBwQ8hFyRj1nw-5P5Qt9kbd2fGmmuX1vdr4NkoaAu2SEALw_wcB

Opublikowano
2 godziny temu, boru napisał:

Ściema nie. Ale w Niderlandach za nieco ponad 930pln czyli dokładnie 219€ można mieć już wersję Silver (White kosztuje 179€ czyli niecałe 800pln). Czy kupować? Jeśli chcesz tylko spróbować czy kamerka sportowa to przydatny dla ciebie sprzęt to rozglądnij się za tańszym sprzętem (czyli innej marki, która jest tańsza). A jeśli wiesz co z tym zrobić i chcesz publikować swoją radosną twórczość lepiej zaopatrzyć się w lepszy model od razu bo jak mawiają na zachodzie "nie stać cię by kupować dwa razy".