Skocz do zawartości

STRAVA kradnie kilometry

borkovitz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem posiadam garmin 520 i od jakiegoś czasu  w stravie jest mniej kilometrów niż na liczniku.W garmin conncet i w endomondo pokazuje np 11km a w stravie 7 km.

Miał ktoś taki problem?

Opublikowano

Podeślij linki do aktywności jeśli są publiczne, a jeśli nie, to chociaż screeny (z kompa, nie z komórki), tak żeby było widać mapy i statystyki.

Opublikowano
1 godzinę temu, nctrns napisał:

Podeślij linki do aktywności jeśli są publiczne, a jeśli nie, to chociaż screeny (z kompa, nie z komórki), tak żeby było widać mapy i statystyki.

prosze  screnny  z. kompa  na endomondo jest odległosc jak na garminie

2s.jpg 1s.jpg

mam założony czujnik prędkości ale baterie zmieniłem :)

Opublikowano

Po mojemu to jeździsz jak chomik w tą i z powrotem. Jedna apka mierzy prędkość z czujnika a druga z GPS, który na takiej małej powierzchni może przekłamywać i masz odpowiedź...

Opublikowano

ta sa petle ale fakt blisko sibie jak jade np bez czujnika predkosci to pokazuje duzo mniej  ale np kolega ma garmina 530 i jest oki pokazuje mu poprawnie wiec  niewiem moze lpeszy gps

Opublikowano

próbowałeś w Stravie skorzystać z "correct distance"? co się wtedy dzieje?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, podłączę się, właśnie próbuję przerzucić (już ręcznie bo inne metody nie działają ) treningi z Endomondo do Stravy i każdy trening jaki przerzuca jest krótszy, niektóre nawet o pół kilometra i czas pokazuje też krótszy. Co z tym zrobić? Próbowałam wyeksportować z Endomondo zarówno plik gpx jak i tcx. W obu przypadkach jest tak samo, na Stravie te treningi pokazują się z mniejszym dystansem i krótszym czasem.  A to correct distance gdzie jest? jak próbowałam przez my activity i najeżdżam na distance, nic nie wyskakuje, żadne correct...

Opublikowano
Witam, podłączę się, właśnie próbuję przerzucić (już ręcznie bo inne metody nie działają ) treningi z Endomondo do Stravy i każdy trening jaki przerzuca jest krótszy, niektóre nawet o pół kilometra i czas pokazuje też krótszy. Co z tym zrobić? Próbowałam wyeksportować z Endomondo zarówno plik gpx jak i tcx. W obu przypadkach jest tak samo, na Stravie te treningi pokazują się z mniejszym dystansem i krótszym czasem.  A to correct distance gdzie jest? jak próbowałam przez my activity i najeżdżam na distance, nic nie wyskakuje, żadne correct...

Dlaczego przerzucasz trening z endomondo do stravy? Przecież można odrazu połączyć garmin Connect ze Strava. Jak bierzesz z endomondo to może być w tej aktywności już jakieś inne dane przez to, ze endomonda ma inne algorytmy. Po co robić podwójny błąd.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
W dniu 28.12.2020 o 01:06, Iwona Iw napisał:

A dlaczego zakładasz, że na Endomondo były zliczone dobrze kilometry ;) ? Generalnie przy uploadowaniu plików jeżeli nie ma on danych o dystansie to Strava będzie szacować dystans według swoich algorytmów (które nie uwzględniają jazdy pod górkę i z górki - wszystkie punkty są traktowane jako płaska trasa), trzebaby zobaczyć czy pliki tcx z Endomondo zawierają informacje o przebytym dystansie, ale skoro się różni na Stravie to pewnie nie. (pliki gpx nie zawierają informacji o dystansie, tylko czas, współrzędne punktu i ewentualnie tętno, więc Strava będzie je przeliczać wg. swojego widzimisie)

Opublikowano
[mention=17023]Karol_Bogusz[/mention] a dlaczego zakładasz, że [mention=19313]Iwona Iw[/mention] ma garmina?

Zobacz pierwszy wpis w tym wątku.

Na jego podstawie napisałem o garminie

Zobacz pierwszy wpis w tym wątku.

Na jego podstawie napisałem o garminie

Ok. To było do Iwony. A wątek założył kto inny. My bad.