Skocz do zawartości

Elite Qubo Digital WT - różne odczyty mocy

H4RY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Kupiłem niedawno trenażer "z drugiej ręki" jak w temacie, który ma komputerek a'la licznik na którym pokazuje prędkość, moc, dystans itp. Problem zaczął się, gdy zakupiłem do niego czujnik Misuro b+ i połączyłem go z telefonem. Mianowicie krzywe mocy zapisane w aplikacji i w komputerku nie są takie same. Do tego stopnia się różnią, że podobne wyniki są wtedy, gdy na aplikacji dam poziom 3, natomiast ustawiony jest opór na poziom 2. Przy poziomie 4 na 10km/h komputer pokazuje 60W natomiast aplikacja 53, przy 20km/h to już jest odpowiednio 143 i 160W. Na poziomie 2 przy 30km/h to już jest prawie 40W różnicy...

Nie mam pojęcia co z tym zrobić, czy da radę jakoś ustawić to w aplikacji, bo bliższe prawdy wydają się wskazania komputera niż telefonu i Misuro...

Edit

Ps. Może to normalne, że wskazania się różnią, ale wtedy moje ftp wyliczone na komputerku (178) i wyliczone w aplikacji (157) to ogromna różnica, i raczej bym wierzył komputerowi. Latem jeździłem podjazdy i można było policzyć "moc podjazdu" z czasu i przewyższenia, co przez ok. 20 minut wychodziło zwykle między 180 a 195W przy kadencji poniżej 80

Edytowane przez H4RY