leszcz Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 21 minut temu, Fimala napisał: I tak lżej niż dętka. Opony raczej kolejnego zalania nie dotrwają więc aby 2h trzeć oponę aby zaoszczędzić 100g to trochę mija się z celem. Moje dotrwają więc mi się nie mija 1
bbc Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 W srodku raczej duzo nie zostalo. Umylem woda z mydlem i scierka i wyztarczy. Nawet jak zostalo 20g to do zaakceptowania. Ale ranty musza byc szczelne bo obrecze nie sa tubless ready. I dlatego taka skrupulatnosc przy szorowaniu.
lukaszzsch Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Dwa dni temu zamleczylem ponownie gravelkingi na obręczach alexrims nontubeless.Opona była wewnątrz czysta, ranty - co zeszło to zeszło. Generalnie ranty miały sporo bobów starego mleka.Całość uszczelniała się jednak od strzała z mleczkiem.W przypadku obręczy, których producent nie przewidział do bezdetki zwróć uwagę na łączenie obręczy. U mnie strasznie uciekało powietrze na tymże. Poprzednie zamleczenie mi się finalnie przez te szczelinkę zepsuło, bo powietrze wolno, ale jednak uciekało.Teraz po kilku próbach naklejania miejscowo dodatkowych warstw taśmy wpadłem na prosty i skuteczny pomysł - szczelina przesmarowana super glue po kilku minutach złapała absolutna szczelność.
skraburski Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Macie jakiś patent na klecjace sie stare zaschniete mleko? chodzi o to, ze przy zakladaniu opony potrafi sie skleic lewa strona z prawa, albo z górą i wtedy taką oponę jest ciężko uszczelnić. Ostatnio walczylem lyżką żeby rozkleić sklejone strony i jakoś poszło, ale mega to upierdliwe, wlasnie muszę opony przełożyć i tylko z tego powodu mi się nie chce.
neverBF Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Ja raz na sezon wszystko usuwam, operacja mega upierdliwa (uzywam trezado, ale się skończyło, macie sugestie co lepsze? Czy mleka mozna mieszac ze sobą, czy musze teraz znow wszystko czyscic zeby zalac inna firma?)
Krystiano Opublikowano 25 Lutego 2021 Opublikowano 25 Lutego 2021 W dniu 18.05.2020 o 09:38, neverBF napisał: Ja raz na sezon wszystko usuwam, operacja mega upierdliwa (uzywam trezado, ale się skończyło, macie sugestie co lepsze? Czy mleka mozna mieszac ze sobą, czy musze teraz znow wszystko czyscic zeby zalac inna firma?) Nie powinno mieszać się mleka różnych producentów. Ja po roku z trezado zrezygnowałem z niego własnie przez mega upierdliwe czyszczenie. To był koszmar jak to zalepiało oponę od środka i ranty. Poszedłem w stansa i ostatnie dwa lata do bajka w porównaniu z trezado. Wszystko schodzi jak woda i można tylko wytrzeć ręcznikiem papierowym.
Grzegorz_Macko Opublikowano 27 Lutego 2021 Opublikowano 27 Lutego 2021 Niestety muszę się zgodzić. Broniłem długo tego Trezado, ale po przejściu na Stans jest duża różnica. Stans trzyma się jako płyn, Trezado zamienia się w kauczuk. 2
Rekomendowane odpowiedzi