morior11 Opublikowano 11 Lutego 2020 Opublikowano 11 Lutego 2020 Witam serdecznie wszystkich,' Kupiłem niedawno korbę ultegry z pomiarem mocy w lewym ramieniu Ronde. Przy kalibracji i parowaniu z licznikiem (Wahoo element roam) wyświetla się komunikat "calibration complete 0ffset -10" I moje pytanie brzmi czy wartość offsetu ma znaczenie, ponieważ za każdym razem wyświetla się inna wartość, mimo ustawienia korby w tym samym położeniu, czasem jest to -10 a czasami -150. W czym rzecz? Dzięki za pomoc
grzegorzw Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 Cześć i jak ta korba sie sprawuje, ja sie nad nią zastanawiam.
Marcin_b91 Opublikowano 11 Marca 2021 Opublikowano 11 Marca 2021 Cześć @morior11, udało Ci się coś więcej dowiedzieć w temacie? Ja zainstalowałem obustronny pomiar ronde w pająku do korby SRAM i u mnie też za każdym razem wynik kalibracji pokazuje coś ok -60 i nie wiem za bardzo co z tym fantem zrobić. Jak to w przypadku chinskiego badziewia, instrukcja 1 strona i żadnych przydatnych informacji.
tadzikpl Opublikowano 12 Marca 2021 Opublikowano 12 Marca 2021 Wszystko jest chińskie Garmin zwraca wartość korekty, apka Xcadey wartość osiągniętą dla położenia zerowego korby. Kalibracja działa. Lepiej jednak używać apek, bo mogą one wprowadzać dodatkowe korekty związane np. ze zmianą temperatury otoczenia.
frigo Opublikowano 4 Stycznia 2022 Opublikowano 4 Stycznia 2022 No właśnie - temperatura. Właściwie zawsze (choć w zimie bardziej) jest różnica między temperaturą w miejscu gdzie przechowujemy rower, a tam, gdzie jeździmy (nie dotyczy trenażerowania). Czy w takich przypadkach kalibrujecie w "garażu", czy na dworze? A jeśli nie, to jak bardzo mogą być zakłamane wyniki odczytów mocy?
PiotrRockrider Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 W dniu 11.03.2021 o 19:15, Marcin_b91 napisał: Cześć @morior11, udało Ci się coś więcej dowiedzieć w temacie? Ja zainstalowałem obustronny pomiar ronde w pająku do korby SRAM i u mnie też za każdym razem wynik kalibracji pokazuje coś ok -60 i nie wiem za bardzo co z tym fantem zrobić. Jak to w przypadku chinskiego badziewia, instrukcja 1 strona i żadnych przydatnych informacji. Cześć, też mam pająk ronde sram 104 bdc i też podobny wynik kalibracji za każdym razem. Czasem bliżej wartości 50. Więc wszystko jest ok, skoro wyniki są podobne przy każdej kalibracji.
Rekomendowane odpowiedzi