Skocz do zawartości

Czujnik Misuro B+

Skrimowaty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Miesiąc temu zakupiłem trenażer Elite Novo Force 8 wraz z czujnikiem Misuro B+. Od początku miałem problem z połączeniem go ze Zwiftem, w sklepie którym kupiłem kazali ustawić na poziom 1 ale wtedy w zwifcie miałem 2000 wat. następnie udało mi się ustawić na poziomie 8 i było już ok. Miałem miesiąc przerwy od treningów i gdy chciałem wrócić do treningów łącze czujnik z programem Zwift lecz pedałując nie odczytuje żadnych danych, a postać stoi w miejscu. Próbowałem również łączyć z inną aplikacją MyETraining i sytuacja taka sama łączy się z czujnikiem lecz brak pomiarów. Wymieniałem baterie, zmieniałem na różne poziomy czujnik i nic nie pomaga. Może miałby ktoś pomysł jak to rozwiązać ? Ostatnio zamontowałem na rower licznik z pomiarem prędkości oraz kadencji. Czy jest możliwość że czujnik Misuro B+ gryzie się z tymi innymi ? 

Opublikowano

Jest... mój czyjnik predkości Garmina gryzie sie z trenażerem Elite...

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 31.01.2020 o 11:21, Skrimowaty napisał:

Dzień dobry,

Miesiąc temu zakupiłem trenażer Elite Novo Force 8 wraz z czujnikiem Misuro B+. Od początku miałem problem z połączeniem go ze Zwiftem, w sklepie którym kupiłem kazali ustawić na poziom 1 ale wtedy w zwifcie miałem 2000 wat. następnie udało mi się ustawić na poziomie 8 i było już ok. Miałem miesiąc przerwy od treningów i gdy chciałem wrócić do treningów łącze czujnik z programem Zwift lecz pedałując nie odczytuje żadnych danych, a postać stoi w miejscu. Próbowałem również łączyć z inną aplikacją MyETraining i sytuacja taka sama łączy się z czujnikiem lecz brak pomiarów. Wymieniałem baterie, zmieniałem na różne poziomy czujnik i nic nie pomaga. Może miałby ktoś pomysł jak to rozwiązać ? Ostatnio zamontowałem na rower licznik z pomiarem prędkości oraz kadencji. Czy jest możliwość że czujnik Misuro B+ gryzie się z tymi innymi ? 

Witam!Mam trenażer elite turno i też czujnik misuro b+ i po jakiejś przerwie zaczął mi przekłamywać samą prędkość po konsultacji ze sklepem sam czujnik im wysłałem a oni do serwisu odesłali.Zastanawiam sie nad opcją dokupienia drugieg czujnika i póscia do kogoś zeby go przerobił na lepszych podzespołach żeby to działało i pokazywało to co jest a nie bzdury.

Opublikowano

mam trenażer elite novo 8 i czujnik misuro b+. wszystko działa ale jest problem ze zwift. gdy zaczynam jechać postać stoi, lub rusza dopiero gdy przestaję pedałować i tak w kółko (jezdzilam 20 min a w moich wynikach widać 1,5km...), teraz w ogole postac sie nie rusza. czujnik działa poprawnie wszystko jest widoczne w zwift jako połączone, sprawdzilam w innych aplikacjach. co może być nie tak? czujnik specjalnie kupilam zeby uzywac zwift, jesli nie zadziala to okaze sie ze kupilam go na darmo...