Skocz do zawartości

Problem z zapisaniem kursu w garmin connect

DonStandardowo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Od nie dawna jestem posiadaczem garmina edge 820 i borykam sie z nastepujacym problemem , po znalezieniu odpowiadajacej mi trasie np w serwisie traseo.pl pobieram gpx otwieram go przez aplikacje Garmin connect mapa sie wyswietla w aplikacji lecz po wcisnieciu przycisku gotowe w prawym gornym rogu wyswietla sie komunikat " Niestety!  Wygląda na to ze wystapil bład podczas zapisywania kursu. Sprobuj Ponownie." Czy jest na to jakis sposob ? Dodam ze przez kabel pliki gpx otwieraja sie bez problemu . Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi . :)

Opublikowano

Lepiej na Stravie "nazbierać" kilku fajnych kozaków i wtedy 1 kilkiem robisz route z jego przejazdu którą potem wgrywasz przed swoim startem i masz na mapie

Opublikowano

24 minuty temu, leszcz napisał:

Lepiej na Stravie "nazbierać" kilku fajnych kozaków i wtedy 1 kilkiem robisz route z jego przejazdu którą potem wgrywasz przed swoim startem i masz na mapie

Premium jest potrzebne? 

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli masz już ściągnięty plik .gpx to najlepiej podłączyć Garmina do komputera. Taki plik wystarczy przenieść na pamięć wewnętrzną urządzenia do folderu NewFiles. Po włączeniu urządzenia trasa pojawi się w zapisanych trasach. (Edycja) Doczytałem że pliki po kablu kopiujesz, ja niestety też nie byłem w stanie przenieść map z Garmin Connect przez telefon. Wyświetlało mi jedynie przegra się przy następnej synchronizacji, ale nic nie było.

Warto dodać że jeżeli wgrywasz trasy poprzez aplikację Komoot albo Strave z zakładki IQ apps to po starcie jazdy nie da się włączyć tej zakładki. Przy zapisanych trasach bezpośrednio do Garmina można włączać nawigację po niej podczas treningu.

Edytowane przez M.C