Skocz do zawartości

Bkool Smart Pro

Robbor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.Sorki że nowy wątek Ale....

Czy ktoś z Was używa Bkool Smart Pro? coś mi się w nich chyba krzaczy i chciałem zapytać czy jak robicie trening nie macie takich denerwujacych skoków mocy? Bo mi coś ostatnio zeswirowal i nie da się treningu normalnego zrobic. Jedziesz Warmup i nagle bach....opor 300W

20191218_115834.jpg Edytowane przez Robbor
Tak wyglądają te skoki
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

I co.... nikt nic....wszyscy mają tylko wahoo? Litości ludzie

Opublikowano
13 godzin temu, Robbor napisał:

I co.... nikt nic....wszyscy mają tylko wahoo? Litości ludzie

Jaki protokół  Bluetooth czy ANT+ ? Miałem problemy co prawda nie z mocą a z zewnętrznym czujnikiem kadencji , na bluetooth nie działał , albo jak działał to pokazywał głupoty, dopiero ANT+ zadziałało . 

Opublikowano

Cześć. No właśnie Ant+ .... już się zaczynam zastanawiać czy to właśnie ten przez ten dongle....kupowałem nawet przedłużacz żeby to położyć obok trenażera... pierwszy raz z przedłużacze było ok a teraz znowu syf

Opublikowano
19 minut temu, Robbor napisał:

Cześć. No właśnie Ant+ .... już się zaczynam zastanawiać czy to właśnie ten przez ten dongle....kupowałem nawet przedłużacz żeby to położyć obok trenażera... pierwszy raz z przedłużacze było ok a teraz znowu syf

Ciężko powiedzieć co to może być , mój Smart Pro 2 obecnie działa bezproblemowo. Sprawdziłbym jeszcze czy to nie kwestia samego zwifta, zainstaluj może bkoola i sprawdź czy tam problem występuje . Jeszcze jedno pytanie , moc skacze w wyniku podniesienia rezystancji czy po prostu bez powodu generuje takie cyferki na ekranie ?

Opublikowano

Rezystancji czyli docisku rolki? Tu nie ma takiej regulacji....moc skacze i wiąże się to z nietrzymaniem oporu przez rolkę. 

Jakiego używasz dongla ant+?

Opublikowano
9 minut temu, Robbor napisał:

Rezystancji czyli docisku rolki? Tu nie ma takiej regulacji....moc skacze i wiąże się to z nietrzymaniem oporu przez rolkę. 

Jakiego używasz dongla ant+?

Chodziło mi o to czy trenażer w momencie skoku mocy generuje jakiś opór czy liczby po prostu biorą się z powietrza .
Dongla używam oryginalnego , tego otrzymanego wraz z trenażerem , sprawdź po prostu czy ten problem występuje także z innymi programami tak  przynajmniej będziesz wiedział czy to problem z software czy jednak hardware .

dongle.jpg
Opublikowano

Tak tak. Właśnie on generuje takie skoki oporu.... już sam nie wiem czego to może być wina. Obsługa serwisową Bkool twierdzi że wina opony...wcześniej jeździłem na zwykłej i to występowało...teraz mam Vittoria Zafiro Pro Hometrainer i też to występuje. Ale jak mówiłem jak dongla z przedłużką położyłem obok trenażera to pierwszy trening był bez tych skoków.

20191220_174702.jpg