Skocz do zawartości

Nasadka/ klucz do nakretki haka

Mjecio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, pogooglowałem troche i nie znalazłem konkretnego klucza aby dokrecić nakretke ze zdjecia, pomożecie jakimś linkiem?

pol_pl_Hak-do-ramy-Hak-przerzutki-gh-247-KTM-912_4.jpg
Opublikowano

Albo szmatka i kombinerki.

Ewentualnie podejdź do serwisu.Na pewno nie policzą jakiejś fortuny.

Czasem jest to lepsze rozwiązanie,bo klucz który użyjemy raz może dużooooo kosztować ;) 

Opublikowano

Kombinerki nie podejda, bo nakretka wchodzi w tylny trójkat i nie wystaje, poki co przykreciłem szczypcami do zegierów ale 20Nm to w życiu nimi nie uzyskam, a nie chcialbym przerzutki wyciagać ze szprych :P

20191206_104611.jpg
Opublikowano (edytowane)

Wbij w drewnianą listwę cztery gwoździe z obciętymi łebkami o średnicy odpowiadającej otworom w śrubie haka i w rozstawie odpowiadającym rozstawowi otworów w śrubie, gwoździe wbij tak głęboko aby wystawały kilka milimetrów z listwy. I tak oto masz zrobiony prosty klucz.

Edytowane przez leejoonidas
  • Lubię to! 1
Opublikowano
4 godziny temu, Mjecio napisał:

20Nm

Oj zdziwiłbyś się jak to mało. 8 kg nacisku na 25 cm ramieniu. Dociśnij szczypce (o ile ciasno i pewnie siedzą), a między ramiona włóż duży śrubokręt i spokojnie dokręcisz nawet mocniej. Saeger, a nie 'zegier" tak na marginesie😋

Opublikowano
20 godzin temu, seraph napisał:

Oj zdziwiłbyś się jak to mało. 8 kg nacisku na 25 cm ramieniu.

No mało,to nie jest ;) ,ale pomysł z przedłużeniem ramienia przy pomocy śrubokręta genialny 

Ps.Nie zapomnij podłożyć coś w miejsce piasty,żeby przy dociskaniu nie złamać tylnego trójkąta.

Ja mimo wszystko oddałbym do serwisu.Ile ci policzą 20-30zł? A robi się to raz i koniec

Opublikowano (edytowane)

Pewnie tak zrobie, póki co rama wyslana na "odświeżenie", więc mam czas na poszukiwania, jak do czasu powrotu nic nie znajde to odwiedze serwis :)

edyta: znalazlem klucz oem, 11£ ale jak dokreca nim 20nm to nie wiem :P

KTM-Rear-Derailleur-Hanger-Fitting-Tool-3-Pin.jpg Edytowane przez Mjecio