Mjecio Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Hej, pogooglowałem troche i nie znalazłem konkretnego klucza aby dokrecić nakretke ze zdjecia, pomożecie jakimś linkiem?
Accent_Szaj Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Albo szmatka i kombinerki. Ewentualnie podejdź do serwisu.Na pewno nie policzą jakiejś fortuny. Czasem jest to lepsze rozwiązanie,bo klucz który użyjemy raz może dużooooo kosztować
Mjecio Opublikowano 6 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2019 Kombinerki nie podejda, bo nakretka wchodzi w tylny trójkat i nie wystaje, poki co przykreciłem szczypcami do zegierów ale 20Nm to w życiu nimi nie uzyskam, a nie chcialbym przerzutki wyciagać ze szprych
leejoonidas Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Wbij w drewnianą listwę cztery gwoździe z obciętymi łebkami o średnicy odpowiadającej otworom w śrubie haka i w rozstawie odpowiadającym rozstawowi otworów w śrubie, gwoździe wbij tak głęboko aby wystawały kilka milimetrów z listwy. I tak oto masz zrobiony prosty klucz. Edytowane 6 Grudnia 2019 przez leejoonidas 1
seraph Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 4 godziny temu, Mjecio napisał: 20Nm Oj zdziwiłbyś się jak to mało. 8 kg nacisku na 25 cm ramieniu. Dociśnij szczypce (o ile ciasno i pewnie siedzą), a między ramiona włóż duży śrubokręt i spokojnie dokręcisz nawet mocniej. Saeger, a nie 'zegier" tak na marginesie😋
Accent_Szaj Opublikowano 7 Grudnia 2019 Opublikowano 7 Grudnia 2019 20 godzin temu, seraph napisał: Oj zdziwiłbyś się jak to mało. 8 kg nacisku na 25 cm ramieniu. No mało,to nie jest ,ale pomysł z przedłużeniem ramienia przy pomocy śrubokręta genialny Ps.Nie zapomnij podłożyć coś w miejsce piasty,żeby przy dociskaniu nie złamać tylnego trójkąta. Ja mimo wszystko oddałbym do serwisu.Ile ci policzą 20-30zł? A robi się to raz i koniec
Mjecio Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Pewnie tak zrobie, póki co rama wyslana na "odświeżenie", więc mam czas na poszukiwania, jak do czasu powrotu nic nie znajde to odwiedze serwis edyta: znalazlem klucz oem, 11£ ale jak dokreca nim 20nm to nie wiem Edytowane 7 Grudnia 2019 przez Mjecio
Rekomendowane odpowiedzi