m-peter Opublikowano 28 Listopada 2019 Opublikowano 28 Listopada 2019 Jeśli ktoś, tak jak ja, ma problemy z przegrzewaniem się trenażera Tacx Flow to polecam stronę https://www.thingiverse.com/thing:3047910. Jest na niej zamieszczony plik do wydruku 3D obudowy pod wiatrach 120x120mm (najwygodniej nabyć wersję na 230V). Po 2 tygodniach użytkowania jeszcze nie zdarzyło mi się przegrzać trenażer, więc śmiało mogę polecić. Oczywiście, jeśli ktoś chce, można dostawiać z boku zwykły mały wiatrak stojący na podłodze. Ja jednak wolałem 'kompaktowe' rozwiązanie 😉 1 1
Janisław Opublikowano 5 Grudnia 2019 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Ładnie, pięknie, z małym ale: wiatrak - produkuje energię z wiatru wentylator - produkuje wiatr z energii
kris1978 Opublikowano 16 Marca 2020 Opublikowano 16 Marca 2020 W dniu 28.11.2019 o 19:20, m-peter napisał: Jeśli ktoś, tak jak ja, ma problemy z przegrzewaniem się trenażera Tacx Flow to polecam stronę https://www.thingiverse.com/thing:3047910. Jest na niej zamieszczony plik do wydruku 3D obudowy pod wiatrach 120x120mm (najwygodniej nabyć wersję na 230V). Po 2 tygodniach użytkowania jeszcze nie zdarzyło mi się przegrzać trenażer, więc śmiało mogę polecić. Oczywiście, jeśli ktoś chce, można dostawiać z boku zwykły mały wiatrak stojący na podłodze. Ja jednak wolałem 'kompaktowe' rozwiązanie 😉 Hej przy jakich mocach watach ci się grzał mi grzeje się powyżej 270 do 320 watt podczas alpe du zwift? W dniu 28.11.2019 o 19:20, m-peter napisał: Jeśli ktoś, tak jak ja, ma problemy z przegrzewaniem się trenażera Tacx Flow to polecam stronę https://www.thingiverse.com/thing:3047910. Jest na niej zamieszczony plik do wydruku 3D obudowy pod wiatrach 120x120mm (najwygodniej nabyć wersję na 230V). Po 2 tygodniach użytkowania jeszcze nie zdarzyło mi się przegrzać trenażer, więc śmiało mogę polecić. Oczywiście, jeśli ktoś chce, można dostawiać z boku zwykły mały wiatrak stojący na podłodze. Ja jednak wolałem 'kompaktowe' rozwiązanie 😉 I drugie pytanie jaki koszt wydruku tej osłonki? I czy byłaby możliwość wydruku z twojej strony i wysyłki do mnie oczywiście ja płacę z góry?
m-peter Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Opublikowano 17 Marca 2020 12 godzin temu, kris1978 napisał: Hej przy jakich mocach watach ci się grzał mi grzeje się powyżej 270 do 320 watt podczas alpe du zwift? I drugie pytanie jaki koszt wydruku tej osłonki? I czy byłaby możliwość wydruku z twojej strony i wysyłki do mnie oczywiście ja płacę z góry? Mi grzał się nawet poniżej 200W, przeważnie kiedy robiłem przerwę w kręceniu (kurier zapukał do drzwi...). Koszt wydruku to było ok. 80zł jak dobrze pamiętam. Robiłem to w firmie 3DFactor we Wrocławiu i to z nimi musiałbyś się kontaktować w celu wydruku i wysłania. Poszukaj czy gdzieś u Ciebie nie ma firm, które zajmują się drukiem 3D, jest ich co raz więcej. Ja wysyłałem im tylko linka z mojego pierwszego postu i oni już działali na podstawie informacji tam zawartych.
kris1978 Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 Dzięki za odpowiedź, jak trenażer się spisuje jesteś zadowolony z niego?
m-peter Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Opublikowano 17 Marca 2020 Nie wykręcam bardzo wysokich watów więc dla mnie jest ok. Na pewno jeszcze przyszły sezon na nim przejeżdżę a potem może trzeba będzie się zastanowić na jakimś direct drive, zobaczę. Na pierwszy trenażer uważam że jest wystarczający, zwłaszcza jak ktoś nie robi średnio 400W. 1
Rekomendowane odpowiedzi