Skocz do zawartości

Trenażer do bloku

Ugi32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 16.03.2020 o 11:24, 89neo napisał:

Trenując min. 4-5 razy w tygodniu zajedziesz mięśnie, wiesz o czymś takim jak przetrenowanie? Ja po mocnych interwałach wg Suunto mam mieć min. 18 h przerwy od treningu. Mięśnie przy treningach więcej niż 3 tygodniowo się zajadą i zamiast progresu będziesz miał regres ;)

Trenażer mam od października. Do końca roku starałem się jeździć co drugi dzień, później 2 dni jazdy 1 dzień odpoczynku.Oczywiście wychowując 2 dzieci  nie zawsze udawało mi się utrzymywać regularność. Kiedy zaczynałem na bkool pokazywało mi moc na poziomie 215-220 teraz pokazuje ok 270-280 czasami ok 290 więc raczej to regres nie jest. 

Opublikowano
5 godzin temu, pawel-siwy napisał:

Trenażer mam od października. Do końca roku starałem się jeździć co drugi dzień, później 2 dni jazdy 1 dzień odpoczynku.Oczywiście wychowując 2 dzieci  nie zawsze udawało mi się utrzymywać regularność. Kiedy zaczynałem na bkool pokazywało mi moc na poziomie 215-220 teraz pokazuje ok 270-280 czasami ok 290 więc raczej to regres nie jest. 

Wiesz, jazda nie zawsze jest jazdą, ja mówię o takim treningu, że masz odruch wymiotny i nogi z waty :P bo w sezonie sobie też jeżdżę po 4/5 razy w tygodniu, takie mikro cykle. Grunt to przyjemność z jazdy!