Szym3k Opublikowano 24 Listopada 2019 Opublikowano 24 Listopada 2019 Witam, Dopiero niedawno, po 20-letniej przerwie - wróciłem do roweru. Jestem na etapie kompletowania akcesoriów. Przyszła kolej na licznik/komputer. Chce wydać jak najmniej. Wiele osób poleca IPSORT lub Bryton. Czego odczekuję od sprzętu? Mam zegarek/opaskę Amazfit BIP - chciałbym, żeby robił za czujnik pulsu i żeby wszystko można było przesyłać do Endomondo lub Strava. Musi być bezprzewodowy - chyba, że podacie solidne kontrargumenty. Świetnie gdyby można go było montować w miejscu kapsla. Nie koniecznie musi mieć GPS bo zegarek ma, a co za tym idzie - nawigacja - też nie jest must have. Budżet - już wspomniałem. Jak najmniej. Przyszłościowo będę chciał dokupić czujnik kadencji. Zaproponujecie jakieś rozwiązania?
nctrns Opublikowano 24 Listopada 2019 Opublikowano 24 Listopada 2019 Najpierw sprawdź czy zegarek ma funkcję przesyłania danych o pulsie do zewnętrznych aplikacji. Zobacz czy możesz go sparować na telefonie z aplikacją Wahoo Fitness. Jeśli nie, to żaden licznik nie pobierze z niego pulsu.Nigdy nie widziałem też licznika montowanego na kapslu, ale pewnie jest na to jakiś sposób. Tapatalk'd
Szym3k Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Opublikowano 24 Listopada 2019 @nctrns Opcję przesyłania danych ma, albo do aplikacji producenta Amazfit albo do aplikacji Xiaomi Mifit. Wahoo nie może go znaleźć, czyli nie podłączę go do żadnego liniczka?
nctrns Opublikowano 24 Listopada 2019 Opublikowano 24 Listopada 2019 Nie połączysz, chyba że xiaomi zrobi licznik Tapatalk'd
Szym3k Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Opublikowano 24 Listopada 2019 Znając ich to pewnie niedługo możemy się spodziewać .
Szym3k Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Opublikowano 24 Listopada 2019 Przepraszam za post pod postem ale inaczej by mogło uciec. Z racji, że jednak udało mi się połączyć Amazfit BIP ze Stravą to jednak zmieniły się priorytety. Szukał bym licznika bezprzewodowego do którego można podłączyć czujnik kadencji i prędkości. No i tyle. Wiadomo ma być niezawodny i ogólnie ma być dobrym sprzętem. W takiej sytuacji GPS jest całkowicie zbędny. Coś polecicie? Może być z Chin.
Rekomendowane odpowiedzi