majster-b Opublikowano 21 Listopada 2019 Opublikowano 21 Listopada 2019 (edytowane) Hejka, Chciałem się podzielić z Wami znaleziskiem. Otóż kolega @Red natchnął mnie do zamówienia lampy UniqueFire HD-016, którą podobnie jak on oceniam bardzo dobrze. Niestety nie podobało mi się to co dają do mocowania na ramę (mały rzepik - przez co aku dynda jak psie jajca na ramie). Postanowiłem poszukać czegoś fajniejszego co będzie wyglądało w miarę clean. Po zastanowieniu stwierdziłem że najlepsza była by mała torba na ramę mocowana najbliżej jak to możliwe samego światła (znika problem z użeraniem się z kablami). Znalazłem coś takiego za ok 5 dych PLN: ROSWHEEL RACE - 121343 Torba jest naprawdę malutka i nie psuje wyglądu roweru (moim zdaniem). Mocowanie jest bardzo stabilne i torba mocno trzyma się ramy. W środku zmieści się aku z całym kablem i np. batoniki czy dętka i łyżki. Ciekawostką jest też to że w takim małym cudaku na bocznej ściance jest jeszcze siateczka na gumce (taki organizer). Całość torby jest wyłożona taki jakby aluminiową izolacją co pozwoli być może uniknąć przemarznięcia/rozpuszczenia naszego snickersa. Dorzucam fotki poglądowe, na których jeszcze nie poprowadziłem odpowiednio przewodu. Wg mnie najlepiej poprowadzić go po linkach, później pod torbą aby wpuścić go torby od strony siodła, bo tam kończy się suwak w pozycji zamkniętej. Teraz całość przewodu aku wraz z łącznikiem mam w torbie. Edytowane 21 Listopada 2019 przez majster-b 1
nctrns Opublikowano 21 Listopada 2019 Opublikowano 21 Listopada 2019 Spoko, tylko oklej sobie ramę folią ochronną bo ci lakier porysuje 1
M.C Opublikowano 21 Listopada 2019 Opublikowano 21 Listopada 2019 Dokładnie to samo chciałem napisać, ale poprzednik uprzedził mnie. Zmatowi i zetrze cały lakier bez folii ochronnej 1
Red Opublikowano 21 Listopada 2019 Opublikowano 21 Listopada 2019 3 godziny temu, majster-b napisał: Po zastanowieniu stwierdziłem że najlepsza była by mała torba na ramę mocowana najbliżej jak to możliwe samego światła (znika problem z użeraniem się z kablami). Znalazłem coś takiego za ok 5 dych PLN: Takie rozwiązanie sprawdza się praktyczne najlepiej. Cała elektronika jest z dala od wszelkiego zanieczyszczenia. Good job 😎
Rekomendowane odpowiedzi