Gość Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 Czołem, Spotkał się ktoś z problemem ucinania zapisu na mapie przez endomondo? Oczywiście zapisu eksportowanego z Sigma Data Center. Zauważyłem przy którymś razie, że zapis na mapie (statystyki wszystkie są ok, dystans też ok) endomondo po prostu sobie ucina. Tak jakbym zakończył trening w innym miejscu. Dołączam obrazki, żeby zobrazować o co chodzi, oba pochodzą z dzisiejszego tripa, pierwsza mapa jest ze Stravy i tam jest ok (identycznie jak w SDC), druga ucięta z endomondo. Z Sigmy robię eksport do pliku *fit i dalej import w endo. Strava ok: https://www.dropbox.com/s/9fap8nnqqow4pn7/Strava 2019-11-11 17.19.58.png?dl=0 Endomondo z błedem: https://www.dropbox.com/s/hw5ey4a8a7knxie/endo 2019-11-11 17.20.42.png?dl=0
colinSTi Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 Endomondo łyka tez pliki gpx, próbowałeś z gpx'ami?
Gość Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 (edytowane) Próbowałem. Dla odmiany trasa jest cała ale nie ma pulsu i kadencji ale to akurat chyba normalnie bo gpx to plik trasy tylko. EDIT: TCX też próbowałem, tam z kolei mapa jest okay, ogólnie dane są okey poza kaloriami bo te są zawsze 2x takie jak w SDC (ale także w endomondo importowanego z FITa). Coś czuję, że będzie się trzeba z tym pogodzić hehe Edytowane 11 Listopada 2019 przez Stalowy_Jez
colinSTi Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 Z każdym fitem tak masz? Wrzuciłem sobie przed chwilą z SDC do Endomondo fit'a i wszystko jest ok.
Gość Opublikowano 13 Listopada 2019 Opublikowano 13 Listopada 2019 Z każdym. Napisałem na helpdesk endomondo. Zobaczymy może coś poradzą.
Artuarczi Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 @Stalowy_Jez, czy dalej masz ten problem z ucinaniem trasy? czy rozwiązany? . Ja też eksportuję z data center do endka dane FIT ( bo jest wszystko co zapisuje licznik) i ucina końcówkę trasy tylko jeśli w trakcie jazdy wstrzymam zapis (np. na uzupełnienie izotonika 😉 ) - tyle ucina ile trwa / trwają przerwy. Przed eksportem danych usuwasz SDC przerwy i po sprawie.
Gość Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 @Artuarczi przestałem używać i przesiadłem się na Strave, ale to jest TIP to co piszesz. Dzięki, przetestuję zaraz u siebie. Szkoda, że endomondo z końcem roku przestanie działać.
Artuarczi Opublikowano 1 Listopada 2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 Szkoda, dla mnie endek był w zupełności wystarczający. Pytanie czym darmowym zastąpić , żeby można pliki Fit z sigmy importować. do tego moja sigma ma kłopot z eksportem do sigmalink i SDC. bo od wczoraj źle zapisuje dane treningu ( Czas trwania treningu 0:00h, dystans też okrojony) . Mam nadzieję ze w sigmie wiedzą co zrobić. Mam go do czerwca 2018 - wiec ledwie się zużył i kupę kasy kosztował :(
Rekomendowane odpowiedzi