Angel.itline@gmail.com Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 Witam. Może pomożecie w dylemacie... Kupić Garmina 800 czy 820? ;)
KRL064 Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 (edytowane) Zdecydowanie 820 działa płynnie i wciąż mnie zaskakuje długim działaniem baterii a mam go od dnia premiery w PL. Edytowane 11 Listopada 2019 przez KRL064 1
Angelika Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 49 minut temu, KRL064 napisał: Zdecydowanie 820 działa płynnie i wciąż mnie zaskakuje długim działaniem baterii a mam go od dnia premiery w PL. A ma ktoś może 800kę? Nie jest bardziej płynna?
Gość Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 3 minuty temu, Angelika napisał: A ma ktoś może 800kę? Nie jest bardziej płynna? Weź też pod uwagę to, że 800 jest 2 generacje przed 820 i bateria może już nie być tak świeża.
Angelika Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 Akurat liczniki o których mowa są wyprodukowane w podobnym roku Zastanawiam się w którym mapa będzie się lepiej spisywała na trasach MTB czy enduro... Poza tym, czy w 820 też jest trening z wirtualnym przeciwnikiem jak w 800? Czasem nowsza generacja nie znaczy lepsza... no ale się nie znam, więc fajnie jakby ktoś kto ma podzielił się doświadczeniem Z góry dzięki
M.C Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 (edytowane) 15 minut temu, Angelika napisał: Akurat liczniki o których mowa są wyprodukowane w podobnym roku Zastanawiam się w którym mapa będzie się lepiej spisywała na trasach MTB czy enduro... Poza tym, czy w 820 też jest trening z wirtualnym przeciwnikiem jak w 800? Czasem nowsza generacja nie znaczy lepsza... no ale się nie znam, więc fajnie jakby ktoś kto ma podzielił się doświadczeniem Z góry dzięki Chyba w tej samej dekadzie Tez jest wirtualny przeciwnik Edytowane 11 Listopada 2019 przez M.C 1
Angelika Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 36 minut temu, M.C napisał: Chyba w tej samej dekadzie Tez jest wirtualny przeciwnik Czyli jednym słowem zdecydowanie 820?
Gość Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 Godzinę temu, Angelika napisał: Czyli jednym słowem zdecydowanie 820? Tak
Angel.itline@gmail.com Opublikowano 11 Listopada 2019 Autor Opublikowano 11 Listopada 2019 7 godzin temu, M.C napisał: Chyba w tej samej dekadzie Tez jest wirtualny przeciwnik Ponoć 820 w testach wychodzi na dość "zmulony'... 5 godzin temu, Sziva napisał: Tak Ten 820 nie ma też wejścia na microSD. Boję się, że w 16gb nie zmieszczą się wszystkie mapy
Gość Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 1 godzinę temu, Angel.itline@gmail.com napisał: Ponoć 820 w testach wychodzi na dość "zmulony'... Ten 820 nie ma też wejścia na microSD. Boję się, że w 16gb nie zmieszczą się wszystkie mapy Ja mam w pakiecie mapę Europy od Garmina i wszystko się mieści. Co do zmulenia, to przerzucanie ekranów placem nie jest najszybsze, ale gdy korzysta się z pilota, to idzie to całkiem sprawnie. Ja tam jestem zadowolona. Wcześniej miałam model Edge 705 i też byłam bardzo zadowolona, ale zaczął mi psuć pliki z zapisanymi jazdami. Jakiś moduł pamięci mu ze starości zaczął szwankować - dlatego też ostrożnie podchodziłabym do wiekowych liczników. Na rynku jest jeszcze model 830.
Angel.itline@gmail.com Opublikowano 11 Listopada 2019 Autor Opublikowano 11 Listopada 2019 41 minut temu, Sziva napisał: Ja mam w pakiecie mapę Europy od Garmina i wszystko się mieści. Co do zmulenia, to przerzucanie ekranów placem nie jest najszybsze, ale gdy korzysta się z pilota, to idzie to całkiem sprawnie. Ja tam jestem zadowolona. Wcześniej miałam model Edge 705 i też byłam bardzo zadowolona, ale zaczął mi psuć pliki z zapisanymi jazdami. Jakiś moduł pamięci mu ze starości zaczął szwankować - dlatego też ostrożnie podchodziłabym do wiekowych liczników. Na rynku jest jeszcze model 830. OSMapa pl, albo Europy też wejdzie?
M.C Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 3 godziny temu, Angel.itline@gmail.com napisał: Ponoć 820 w testach wychodzi na dość "zmulony'... Ten 820 nie ma też wejścia na microSD. Boję się, że w 16gb nie zmieszczą się wszystkie mapy No cóż, nie jest to najszybsze urządzenie, ale wątpie że urządzenie wyprodukowane 6 lat wcześniej będzie szybsze. Nie zostały podane dokładne wymagania w pierwszym poście, więc można strzelać Najszybsze będzie 830, bo podobno poprawili prędkość działania i dotyk.
Angel.itline@gmail.com Opublikowano 12 Listopada 2019 Autor Opublikowano 12 Listopada 2019 (edytowane) 9 godzin temu, M.C napisał: No cóż, nie jest to najszybsze urządzenie, ale wątpie że urządzenie wyprodukowane 6 lat wcześniej będzie szybsze. Nie zostały podane dokładne wymagania w pierwszym poście, więc można strzelać Najszybsze będzie 830, bo podobno poprawili prędkość działania i dotyk. Wieeem, ale 830 to już 3x więcej kasy 🙈 Na razie mało kto sprzedaje używane Edytowane 12 Listopada 2019 przez Angel.itline@gmail.com
Gość Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 10 godzin temu, Angel.itline@gmail.com napisał: OSMapa pl, albo Europy też wejdzie? Sprawdź ile one zajmują i będziesz wiedzieć czy się zmieścisz w 16GB.
Angel.itline@gmail.com Opublikowano 12 Listopada 2019 Autor Opublikowano 12 Listopada 2019 2 godziny temu, Sziva napisał: Sprawdź ile one zajmują i będziesz wiedzieć czy się zmieścisz w 16GB. Już sprawdziłam, zmieszczą się
Andrew1985 Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 @Sziva rozumiem , ze ty używasz G820 tak ? Możesz coś bardziej wypowiedzieć się o tym modelu ?
eathan Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 33 minuty temu, Andrew1985 napisał: @Sziva rozumiem , ze ty używasz G820 tak ? Możesz coś bardziej wypowiedzieć się o tym modelu ? A co konkretnie Cie interesuje. Używałem 820 przez ciut ponad rok. Przesiadłem się na 830.
Gość Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 1 godzinę temu, Andrew1985 napisał: @Sziva rozumiem , ze ty używasz G820 tak ? Możesz coś bardziej wypowiedzieć się o tym modelu ? Jak do tej pory mnie nie zawiódł. Mam go razem z czujnikiem kadencji i prędkości Garmina oraz pulsometrem na klatkę. Dokupiłam też pilota i wszystko śmiga.
Andrew1985 Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 1 godzinę temu, eathan napisał: A co konkretnie Cie interesuje. Używałem 820 przez ciut ponad rok. Przesiadłem się na 830. Ogólnie wszystko , czy w obecnej chwili opłaca się go nadal kupić jak na rynek wyszedł 830. 29 minut temu, Sziva napisał: Jak do tej pory mnie nie zawiódł. Mam go razem z czujnikiem kadencji i prędkości Garmina oraz pulsometrem na klatkę. Dokupiłam też pilota i wszystko śmiga. Sziva a używasz go tylko na MTB czy masz go połączonego z dwoma rowerami ? 1
Łukasz_P Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 Jak masz kasę, to dopłacasz do 830 i masz lepiej działający wyświetlacz, Climb Pro, bardziej rozbudowany ekran z podglądem treningu na krokach i lepszą baterię. Nie masz kasy, to kupuje 820 i się cieszysz użytkowaniem ;). Nie „łączy się” ich z rowerem, tylko odpalasz rejestrowanie i lecisz. Możesz natomiast wybrać czy to kolarstwo szosowe czy górskie.
eathan Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 @Andrew1985 pozbyłem się 820 bo padła bateria - wytrzymała ciut ponad rok i zaczęła schodzić w tempie ok 20% na godzinę jazdy. W ramach gwarancji wymienili mi na nowy (refub). Sprzedałem i kupiłem 830, której używam od kilku miesięcy. Moim zdaniem dzisiaj nie warto kupować 820 z kilku powodów: - bateria w 830 to miazga - kilkanaście godzin aktywności w trybie nawigowania i domu wracam mając 40-50% bateria w zapasie, poza tym ma stopkę z pinami i można dokupić power packa od garmina (podpina się od dołu uchwytu), - responsywność - 830 działa dużo szybciej i płynniej - mowa o pracy z interfejsem, - szybkość przeliczania - jest ogromny progres względem tego jak to wyglądało wcześniej. Dzisiaj długą trasę wrzucam i nawigacja zaczyna ją mielić. Po ok. 1 km mam już przeliczone. W 820 trwało to wieki, - większy ekran - niby tylko trochę a robi różnice i jest wygodniej, - poprawiony interfejs - lepiej się to obsługuje dotykowo, dodali m.in. przyciski, które są alternatywą dla gestów, - lepiej działa dotyk, na 820 w rękawiczach nigdy mi się nie udawało czegoś ogarnąć a tutaj jest całkiem ok. - urządzenia wreszcie normalnie przelicza trasy jak zjedziesz ze śladu. 820 liczyła, liczyła i zwykle nic nie wymyślała. 830 radzi sobie z tym bardzo dobrze. Mówię o przeliczaniu na leśnych drogach. Masz też kilka dodatkowych funkcji, które mogą się na MTB przydać, ale również można bez nich żyć. Oczywiście musisz zadać sobie pytanie czy chcesz wydać więcej kasy. 830 to mniej więcej 2 x tyle ile kosztuje 820. 1
Gość Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 27 minut temu, Andrew1985 napisał: Sziva a używasz go tylko na MTB czy masz go połączonego z dwoma rowerami ? W sumie to używam go w trzech rowerach. Garmin dobrze współpracuje również z czujnikiem prędkości i kadencji Mio.
kaido2 Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 Jeżeli chodzi o stare liczniki to: Baterię można sobie wymienić nawet na mocniejszą. Wgrać sobie z map to co mnie interesuje. Po dziś dzień używam 520-ki, która ma uwaga! 100 MB pamięci wew.
Andrew1985 Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 1 godzinę temu, kaido2 napisał: Jeżeli chodzi o stare liczniki to: Baterię można sobie wymienić nawet na mocniejszą. Wgrać sobie z map to co mnie interesuje. Po dziś dzień używam 520-ki, która ma uwaga! 100 MB pamięci wew. Serio ? Można baterie wymienić w garminie ? Gdzieś czytałem , ze jest to niemożliwe ale nie przytoczę tego tematu , bo nie pamietam czy to było na tym forum czy gdzieś w internecie. 3 godziny temu, Łukasz_P napisał: Jak masz kasę, to dopłacasz do 830 i masz lepiej działający wyświetlacz, Climb Pro, bardziej rozbudowany ekran z podglądem treningu na krokach i lepszą baterię. Nie masz kasy, to kupuje 820 i się cieszysz użytkowaniem ;). Nie „łączy się” ich z rowerem, tylko odpalasz rejestrowanie i lecisz. Możesz natomiast wybrać czy to kolarstwo szosowe czy górskie. W sumie w moim przedziale budżetowym i raczej nazwałbym to max budżet mieści się 820 bundle , bo 830 jest za 1669 i to chyba jest najtańsza 830 w necie jaką znalazłem. Mega drogo a funkcje faktycznie fajne które posiada nowy Garmin...
Rekomendowane odpowiedzi