Skocz do zawartości

Problem wysokości Garmin Edge 820

drupek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dziwny problem.

W moim Garminie Edge 820 pokazuje mi ujemną wysokość. Kończę trening i wszystko jest ok tylko np. - 110m. Wiadomo że na koncie garmina można to wyrównać (jest specjalna opcja) ale trening jest od razu wysyłany do Stravy gdzie zaciąga minusowe wartości. W ustawieniach Garmina ustawiam ręcznie dobrą wysokość ale jak zaczynam trening to jest komunikat, że pozycja GPS została skorygowana i znowu ustaiwia się na minusowe wartości. Aktualizacja oprogramowania nic nie dała :(

Czy ktoś z was miał ten problem i wie jak go rozwiązać?

Dzięki !

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A próbowałeś przed rozpoczęciem aktywności "szybkiej " kalibracji. Ja mam ustawioną wysokość startu i jeżeli przed rozpoczęciem aktywności pokazuje mi odchyłki to kalibruję i wtedy startuję. Powiem szczerze ,że po ustawieniu w 820 mojej wysokości startu , od bardzo długiego czasu nie musiałem kalibrować ręcznie. Zawsze jest ta sama wysokość . System potem już chyba sam się kalibruje z uwzględnieniem moich danych. A GPS dobre tracki Tobie zapisuje czy są jakieś anomalie ? Może czujnik barometryczny siadł  albo masz z tyłu zatkany otworek i dla tego fiksuje. Jeżeli to nie pomoże to tylko zgłoszenie problemu do suportu i jeśli na gwarancji wysłanie na serwis.