urban_gravel Opublikowano 4 Listopada 2019 Opublikowano 4 Listopada 2019 cześć czy orientujecie się co to za standard mocowania korby? skrzywiłem lewe ramię i próbuje budżetowo to odzyskać Oznaczenia: Samox taf-37 długość ramienia 175 mm, pięcioramienna BCD 130
polmaj Opublikowano 4 Listopada 2019 Opublikowano 4 Listopada 2019 (edytowane) Wygląda na hollowtech II , czyli system Shimano , ale upewnij się , nie wiesz jaki to model korby ? Jak brak tam oznaczeń to powinno być napisane w specyfikacji roweru Edytowane 4 Listopada 2019 przez polmaj
urban_gravel Opublikowano 4 Listopada 2019 Autor Opublikowano 4 Listopada 2019 7 minut temu, polmaj napisał: Wygląda na hollowtech II , czyli system Shimano , ale upewnij się , nie wiesz jaki to model korby ? Jak brak tam oznaczeń to powinno być napisane w specyfikacji roweru dzięki za opinie ale niestety do hollowtech II to temu daleko jak stąd na Ural
polmaj Opublikowano 4 Listopada 2019 Opublikowano 4 Listopada 2019 Czy ja podałem to jako pewniak ? Tak jak pisałem ustal model korby i może odpowiada to jakiemuś standardowi, Google powinno pomóc ,
Kruk Opublikowano 4 Listopada 2019 Opublikowano 4 Listopada 2019 Ten wielowypust na pewno nie jest Shimano bo oni mają multum malutkich i wąskich pasków, a tutaj są grube i kilka. Wygląda jak korba od Kellys, np. race:
urban_gravel Opublikowano 4 Listopada 2019 Autor Opublikowano 4 Listopada 2019 6 minut temu, Kruk napisał: Wygląda jak korba od Kellys, np. race: o o o o dzięki za dobry trop! tego nie widziałem. Internet sugeruje, że ogólnie ten typ wielowypustu wydaje się być chinskim OEMem dla wielu producentów. O lewe ramię będzie niezwykle ciężko
Piotr78 Opublikowano 4 Listopada 2019 Opublikowano 4 Listopada 2019 (edytowane) pomyłka Edytowane 4 Listopada 2019 przez Piotr78
polmaj Opublikowano 4 Listopada 2019 Opublikowano 4 Listopada 2019 Producenci starają się trzymać jakiś standardów więc jeżeli nie Shimano to może to sram wygląda podobnie https://roweroweporady.pl/wymiana-korby-sram-z-suportem-gxp/
Kruk Opublikowano 4 Listopada 2019 Opublikowano 4 Listopada 2019 Na pewno to ani Shimano, ani Sram ani Fsa itd. To jak pisał Kolega już jakiś Chiński oem i tyle. Obstawiam że to ramie z korby Kellys Race będzie pasować bo: -ma tyle samo wyżłobień czyli 10 -wyżłobienia są kanciaste, nie półkuliste jak w Sramie -długość wielowpustu wygląda na taką samą
polmaj Opublikowano 4 Listopada 2019 Opublikowano 4 Listopada 2019 Sugerowałem się zdjęciem wystającej korby z mufy , wyglądaly podobnie
Brute4C Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Jak jeszcze pytanie aktualne, to jest to korba firmy Samox, mam taką w Rondo Ruut, niestety ma dłuższą oś, 11.8cm w porównaniu do GRX'a 10.8cm, poza tym średnica się zgadza.
vdcmike Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Szukaj po ali korb szosowych ze zintegrowaną osią, pewnie trafisz 1:1 w to co masz.
Rekomendowane odpowiedzi