Skocz do zawartości

Elite Turno nie łączy się z żadnym urządzeniem BT

greg08

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam społeczność,

zakupiłem w/w trenażer. Jako pierwsze podłączyłem go z garminem 735 i ok, pokazywał moc, po jakmś czasie zegarek wykrył jeszcze prędkość i kadencję. Chciałem połączyć też Turno z Androidem na LG g6 i to już mamy zonk. Ze starszym tabletem samsunga też nic. "misuro odrzucił próbę połączenia..." do tej pory próbowałem: wyłączyłem czujniki na zegarku bo misuro jednocześnie ANT i BT używać nie może. Wyciągnąłem baterie w celu "resetu" czujnika, następnie jako pierwsze chciałem wykonać połączenie BT. Zero efektu. Ma ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano

Trenażera z kompem jako urządzenie bt nie połączysz ale w aplikacji do treningu juz powinien być widoczny

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel-siwy napisał:

Trenażera z kompem jako urządzenie bt nie połączysz ale w aplikacji do treningu juz powinien być widoczny

tak napisałem połącznie BT między turno a LG G6 i Tablet Samsunga nie działa. Misuro widoczny jest dla obu urządzeń. Odpalam my e training, skanuje kod QR, pyta jak połączyć. Daje BT, i mieli do oporu, efektu nie ma.

Opublikowano

Problem rozwiązany. Odinstalowanie my e training, wyciągnięcie baterii z Misuro. Wyłączenie BT na telefonie, instalacja appki, wybór trenażera i pozwolenie aplikacji na dostęp do wszystkiego czego chciała, następnie appka sama prosi o zgodę na włączenie BT (wcześniej BT miałem włączony). W końcu appka znajduje 2 czujniki Misuro ale koniec końców wszystko działa.