Skocz do zawartości

Błotniki do przełaja pod opone 38mm

Opiontany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam błotników do swojego przełaja pod oponę 38mm. Chciałbym, żeby to były błotniki pełne i myślałem o modelu SKS Blueamels, ale w przednim widelcu nie mam utworu na śrubki. Innym ciekawym kandydatem były sks raceblade pro xl, ale maksymalna dozwolona szerokość opony to 32mm. Aktualnie myślę o wyboru sks s-board na przód, ale nie mam kandydata na tył, bo wszystkie błotniki z 'rusztowaniem' sprzedawane są w komplecie.

Opublikowano

O super, tego modelu wcześniej nie widziałem. Kosztuje zdecydowanie więcej niż reszta, ale jest chyba najlepszym kandydatem.

Opublikowano

Speedrocker zdecydowanie najładniejsze,  ale też drogie. Osobiście zakładałem ostatnio bluemels i mogę polecić. 

pol_pm_Blotniki-rowerowe-SKS-Bluemels-Matt-182278_1.jpg

Zapłaciłem 89.

Są z tworzywa ,a nie blaszane. 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, elmapeto napisał:

Speedrocker zdecydowanie najładniejsze,  ale też drogie. Osobiście zakładałem ostatnio bluemels i mogę polecić. 

pol_pm_Blotniki-rowerowe-SKS-Bluemels-Matt-182278_1.jpg

Zapłaciłem 89.

Są z tworzywa ,a nie blaszane. 

Tak jak napisałem wyżej. Do przedniego widelca nie mam możliwości zamontować takiego błotnika, bo nie posiada on otworów montażowych. Pytałem o Speedrockery w lokalnym sklepie, ale dystrybutor nie pozwala na ściaganie ich.

Edytowane przez Opiontany
Opublikowano
W dniu 4.10.2019 o 08:57, Opiontany napisał:

Tak jak napisałem wyżej. Do przedniego widelca nie mam możliwości zamontować takiego błotnika, bo nie posiada on otworów montażowych. Pytałem o Speedrockery w lokalnym sklepie, ale dystrybutor nie pozwala na ściaganie ich.

Speedrocker niby fajny ale z tyłu i tak woda bedzie Ci po nogach lecieć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podczepie się.
Możecie polecić błotniki do opon 35c (z 38c muszę jednak zrezygnować z połączeniu z błotnikami)?

Kupiłem SKS edge al 46mm i są złe, a mianowicie śruba do montażu przedniego błotnika do widelca jest za krótka, tylne błotniki nie mieści się w widełkach przy dolnym miejscu montażu i pręty są przykrótkie.

Rower to plantex London road, który posiada miejsca montażowe pod błotniki.