CorvusCorax Opublikowano 28 Września 2019 Opublikowano 28 Września 2019 Ciemno się zrobiło, a jeździć się chce, więc muszę kupić porządne lampki, które oświetlą przyzwoicie drogę i jednocześnie nie będą wkurzać kierowców. Na portalu bikeworld ostatnio pojawiła się recenzja mało znanego zestawu lampek BUCHEL BLC-820 LED OSRAM i zastanawiam się, czy może ktoś jakimś cudem miał styczność z tym zestawem. Na portalu bikeworld dobrze je ocenili, ale kto tam wie, czy to nie artykuł sponsorowany Cena 179zł do najmniejszych też nie należy, ale domyślam się, że taki lampki posłużą lata. A może macie jakieś inne alternatywne propozycje? 1
Chrismel Opublikowano 28 Września 2019 Opublikowano 28 Września 2019 Musiałbyś zobaczyć jak to realnie świeci. W tej cenie alternatywą którą miałem w rękach jest Fenix BC25R. Można znaleźć info w necie na jej temat. Troszkę jest na naszym forum, ja też pisałem. Dla mnie jest to bardzo rozsądna lampa tak w skrócie.
elmapeto Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 15 godzin temu, CorvusCorax napisał: Ciemno się zrobiło, a jeździć się chce, więc muszę kupić porządne lampki, które oświetlą przyzwoicie drogę i jednocześnie nie będą wkurzać kierowców. Na portalu bikeworld ostatnio pojawiła się recenzja mało znanego zestawu lampek BUCHEL BLC-820 LED OSRAM i zastanawiam się, czy może ktoś jakimś cudem miał styczność z tym zestawem. Na portalu bikeworld dobrze je ocenili, ale kto tam wie, czy to nie artykuł sponsorowany Cena 179zł do najmniejszych też nie należy, ale domyślam się, że taki lampki posłużą lata. A może macie jakieś inne alternatywne propozycje? Moim zdaniem za tą cenę to żadna rewelacja ten zestaw. https://strefasportu.pl/pl/p/Zestaw-lampek-Prox-Ursa-set-USB/11178?gclid=Cj0KCQjwrMHsBRCIARIsAFgSeI3zPovXUc3pp2UfykBxcdfvF5ohILW5_1eqEbsZ4OhEzj64aI6pieoaArSbEALw_wcB Może coś takiego. Pół ceny. Dają radę.
Chrismel Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 Godzinę temu, elmapeto napisał: Może coś takiego. Pół ceny. Dają radę. A mają odcięcie ? Bo kolega wyraźnie napisał że nie chce oślepiać innych użytkowników.
elmapeto Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 4 godziny temu, Chrismel napisał: A mają odcięcie ? Bo kolega wyraźnie napisał że nie chce oślepiać innych użytkowników. Nigdzie o żadnym odcięcie nie doczytałem w tym poście. Po prostu 80lm to słabo za tą cenę moim zdaniem jak chodzi o przód.
Nemrod Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 21 godzin temu, CorvusCorax napisał: Ciemno się zrobiło, a jeździć się chce, więc muszę kupić porządne lampki, które oświetlą przyzwoicie drogę i jednocześnie nie będą wkurzać kierowców. Coś tam jednak było...Poza tym, przednia lampka ma 80 luxów a nie lumenów.
elmapeto Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 Faktycznie luxy nie lumeny. Wszystko pomieszałem. Sorry. Już doczytane.
Nemrod Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 https://www.axel-sport.pl/zestaw-lampek-buchel-blc-820-led-osram-usb.html Tu są zdjęcia jak świeci w poszczególnych trybach. Ale podchodziłbym do nich z przymrużeniem oka...
CorvusCorax Opublikowano 4 Października 2019 Autor Opublikowano 4 Października 2019 Jednak rozważę zakup Fenix BC25R. Dystrybutor na Polskę mnie zniechęcił odpowiadając na moje pytanie o klasę wodoszczelności, a dokładnie o brak informacji na ten temat. Także wolę nie ryzykować, bo nie raz się zdarzyło, że jechałem w ostrym deszczu.
Rekomendowane odpowiedzi