Skocz do zawartości

Zwift obraz lekko tnie

PiotrRockrider

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Czy zwift dziala Wam w 100% plynnie? U mmie troche obraz jakby skokowo idzie. Komp wydajny. W smartfonach to samo. Na czesci filmow na yt widze, ze innym ludziom rowniez lekko tnie ale sa tez tacy, ktorm dziala ladnie plynnie. 

Opublikowano

W moim przypadku jedynie od czasu do czasu pojawia się takie delikatne przycięcie. Nie wiem z czego to wynika, ale nie zwracam w sumie na to uwagi bo 99% czasu jest spoko i nie narzekam na płynność.

Bardzo dobrze zwift śmiga niby na apple tv

Opublikowano

To raczej kwestia podłączenia internetowego niż sprzętowa.

Opublikowano

Możesz masz ustawioną zbyt dużą rozdzielczość i komputer nie daje rady?

Opublikowano
W dniu 27.09.2019 o 22:52, PiotrRockrider napisał:

Cześć, 

Czy zwift dziala Wam w 100% plynnie? U mmie troche obraz jakby skokowo idzie. Komp wydajny. W smartfonach to samo. Na czesci filmow na yt widze, ze innym ludziom rowniez lekko tnie ale sa tez tacy, ktorm dziala ladnie plynnie. 

U mnie takie przycinanie jest widoczne tylko wtedy gdy na ekranie widoczna jest większa liczba zawodników. Taka sytuacja pojawia się np w czasie treningów grupowych gdy peleton jest naprawdę liczny. Przypuszczam, że wtedy po prostu karta graficzna przestaje wyrabiać. A filmami na Youtube bym się nie sugerował. Jak osoba nagrywająca film ma słaby komputer to nagrywanie filmu w czasie treningu na ZWIFT jeszcze pogorszy sprawę. Pamiętam filmy Szajbajka na temat ZWIFT'a sprzed dwóch lat. Obraz niemiłosiernie tam rwał. Aż się dziwiłem, że ktokolwiek korzysta ze ZWIFT'a przy tak słabej płynności obrazu. Dopiero jak sam spróbowałem stwierdziłem, że jednak działa to dużo lepiej niż pokazują filmy.