Skocz do zawartości

Pompka tubeless

komandosek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Jakie macie doświadczenia z pompkami do opon bezdetkowych? Chciałbymi mieć coś co pozwoli bezproblemowo, bez używania patentów typu naboje taśmy czy kompresor wygodnie zakładać opony bezdetkowe.

Znalazłem taką ofertę :

https://www.dobrerowery.pl/pompka-serwisowa-buran-tubeless-manometr?gclid=Cj0KCQjww7HsBRDkARIsAARsIT6xe2l5F30j_uQjP6o5SWdSVS25QktzzzfZY3nLjbG4lk0M76EAtMMaAuO2EALw_wcB

Proszę o poradę

Opublikowano

Działa to całkiem sprawnie. Bardzo przydatne jeśli nie umiesz szybko pompować. Osobiście polecam.

• Pomógł 1
Opublikowano
31 minut temu, Red napisał:

Działa to całkiem sprawnie. Bardzo przydatne jeśli nie umiesz szybko pompować. Osobiście polecam.

Dzięki a jaką masz?

Opublikowano

Bontrager TLR Flash Charger.  Wiem pojechałem po bandzie.

Opublikowano
1 minutę temu, Red napisał:

Bontrager TLR Flash Charger.  Wiem pojechałem po bandzie.

Nie kosztuje nawet tak dużo jak na markowy produkt

nie znalazłem nic taniej niż 300

Opublikowano

Moja z butelki od wody saguaro z lidla tez dała radę

Opublikowano (edytowane)

A ja bez problemu znalazłem zestaw do tubless poniżej 300 zł np: 

PRO kompresor Team

Giant Control Tank

Oba markowe 😁

Edytowane przez Franz Mauer
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, komandosek napisał:

Zastanawiam się tak w sumie również nad kompresorem

Ale pamiętaj, że nie każdy kompresor się nadaje. Musi być w stanie wygenerować w jednym momencie bardzo duże ciśnienie, żeby opona się dobrze ułożyła.

Pozdrawiam

Krzysiek

Edytowane przez KrzysiekMTB
Opublikowano
Zastanawiam się tak w sumie również nad kompresorem. Na wyjezdzie to i tak pewnie bym detke wrzucił zamiast się bawić więc pompa do użytku tylko w domu
https://allegro.pl/oferta/kompresor-bezolejowy-sprezarka-1-1kw-8-bar-zestaw-8246228275
Tym opony nie wstrzelisz musisz mieć duże ciśnienie początkowe
To fakt że ten kompresor generuje ciśnienie ale nie jest w stanie wystrzelic się z oponą
Przejrzyj wątek o Tubeless Ready zobaczysz jak jak sobie zrobiłem z gasnicy pojemnik do wstrzeliwania opon
Ten może służyć jako pompowanie koła lub przedmuchanie części ale weź pod uwagę że generuje duży hałas
Opublikowano
1 godzinę temu, Franz Mauer napisał:

A ja bez problemu znalazłem zestaw do tubless poniżej 300 zł np: 

PRO kompresor Team

Giant Control Tank

Oba markowe 😁

Ale to nie są przypadkiem zbiorniki ciśnieniowe bez pompki?

Opublikowano

Mam Pro Compressor Team i to jest sam zbiornik...

Opublikowano

Wiekszosc opon dedykowanych do tr spokojnie pompuje sie zwykla pompka stacjonarna

Opublikowano

Tak, zbiorniki. Zakładam, że pompkę masz. Zresztą, wg mnie jest to bezpieczniejsze niż kombo z pompką. W razie awarii pompki cały zestaw byłby do bani. A tak, możesz nabić każdą pompką 😁

• Lubię to! 1
Opublikowano
23 godziny temu, komandosek napisał:

Znalazłem taką ofertę :

A ja znalazłem to samo za mniejsze pieniądze, w tym momencie sam zaczynam się nad tą ofertą zastanawiać.

https://allegro.pl/oferta/pompka-serwisowa-kross-buran-tubless-mano-8293764127?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=EAIaIQobChMIs6Oov7Hx5AIVjYGyCh0ORwgmEAQYASABEgJSvvD_BwE

Opublikowano
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakiś czas temu pompka przyszła, działa i wydaje sie porządnie wykonana. Nie mam sie do czego przyczepić

Jakby ktoś szukał - Kross Buran Tubeles wydaje sie dobrym wyborem