Skocz do zawartości

Bryton ride 15 - ktoś posiada?

Łukasz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zgrubienie powinno być 31.8mm, bo taki jest standard i to łapią wszystkie typowe mostki, reszta baranka jest mniejszej średnicy. Nawet w spec. jest wpisane 31.8mm :)

Uchwyty ogólnie są, ale te plastikowe z obelixów i alledrogo za 20zł są dość mizernej jakości. Ja używam "oryginalnego", którego akurat kupiłem w Declu za benefity, więc cena 100zł mi nie robiła, ale jakość jest zupełnie inna, licznik siedzi pewnie, zatrzaskuje się na miejscu bardzo wyraźnie, w odróżnieniu od tych "Sramowych", gdzie potrafił się w czasie jazdy przekręcić o 15 stopni. I ostatecznie z powodu tego luzu mam teraz złamany kawałek mocowania w liczniku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, chciałem pociągnąć temat o manualnej pauzie, w moim rider 15 po krótkim naciśnięciu przycisku power, rzeczywiście przestaje mierzyć, ale po ponownym naciśnięciu zaczyna nowy pomiar :/ Jak to jest z tą rzekomą manualną pauzą?

Opublikowano

Witam, nie bede zakładał osobnego tematu bo mam pytanie dotyczące tego licznika, kupiłem sobie jako drugi rower budżetową szose i do nie założyłem mój stary licznjk sigma 16.16 na kabelku i teraz się zastanawiam co kupić do swojego głównego roweru xc? Zastanawiam się nad tym właśnie bryton bo nie potrzebuje jakiś nawigacji i map i tym podobnych za 500 czy 1500. Ten bryton wyglada ze ma chyba wszystko co bym potrzebował (brak pomiaru prędkości z koła nie będzie chyba problemem) i jest teraz na promocji za 249 zł czy kupić właśnie taki zwykły jak ta sigma za oko 100 i resztę monitorować jakaś apka na telefonie jak strava czy Endomondo? Dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie do posiadaczy Ridera 15. Na stronie producenta jest napisane:

Cytat

Rider 15 ma dostępne dwa tryby kursu, tryb kompasu dla wskazania północy i tryb kierunku dla wskazania bieżącego kierunku jazdy.

Czy chodzi tu o jeden punkt który wskażę na początku czy mogę zaplanować sobie wcześniej trasę, wgrać ją i zaliczać kolejne etapy?

Opublikowano
W dniu 4.04.2020 o 09:46, SzaryKocur napisał:

Witam. Mam pytanie do posiadaczy Ridera 15. Na stronie producenta jest napisane:

Czy chodzi tu o jeden punkt który wskażę na początku czy mogę zaplanować sobie wcześniej trasę, wgrać ją i zaliczać kolejne etapy?

Niestety nie możesz , jeden tryb działa jak kompas , a drugi ma na stałe przypięte północ i na podstawie tego możesz określić w jakim kierunku jedziesz 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Posiadam ten licznik od stycznia i wszystko działa bez zarzutów. Kupił też go mój kolega Ale u niego ciągle mrygaja ikonki tętna kadencji itd. Te 3 nad ikonka roweru. On nie chce podłączac żadnych czujników. Co zrobić żeby one nie mrygaly i zniknęły?  U mnie nie było tego problemu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

marcinttt1, Ktoś podpowie mi jak wgrać zaplanowane trasy z appki do rider15? Mój wyświetla komunikat że soft nieaktualny albo urządzenie nie posiada takiej funkcji. Tego w instrukcji nie znalazłem.

Opublikowano
W dniu 26.03.2020 o 22:25, tomek1233211 napisał:

Witam, chciałem pociągnąć temat o manualnej pauzie, w moim rider 15 po krótkim naciśnięciu przycisku power, rzeczywiście przestaje mierzyć, ale po ponownym naciśnięciu zaczyna nowy pomiar :/ Jak to jest z tą rzekomą manualną pauzą?

Mam to samo po ponownym naciśnięciu zaczyna nowy pomiar i nie wiem jak to zmienić 

W dniu 22.02.2020 o 21:44, marcinttt1 napisał:

@Eddek nie masz racji Rider 15 obsluguje zewnetrze czujniki predkosci jak i czujniki combo (karencja + predkosc). Dopiero jak nie ma czujnika to predkosc obliczana jest na podstawie gpsa - czyli tak jak w kazdym lepszym liczniku gps.

@lechoo80 oczywiscie ze jest przycisk pauzy manulanej! wystarczy wylaczyc nagrywanie GPS (krotkie nacisniecie przyciska power), jak chcesz wznowic to wystarczy nacisnac ponownie.

Odnosnie pamieci licznik oferuje 120h zapisu treningow w funcji smart, jak ustawiles zapis co 1s to faktycznie moze to byc kilkanascie treningow. Poza tym przy starcie zapisu GPS jest wyswietlana pozostala ilosc do zapisu, wiec jak widzisz ze jest malo to jestes poinformowany i mozesz zrobic miejsce.

@Eddek @lechoo80 ludzie czytajcie instrukcje a nie piszcie glupot, instrukcja jest po polsku i wszystko co napisalem jest tam opisane... mamy xxi w. ale umiejetnoac czytania nadal sie przydaje

@marcinttt1 zgadza się po naciśnięciu przycisku power zatrzymuje ale jeśli chce ponownie włączyć nagrywanie odpala nowy pomiar 

Opublikowano

Posłuchajcie ważna sprawa mam nadzieje że znajdę dobrą dusze po aktualizacji do R.0.21 licznik się uruchomił wiec potem go wyłączyłem i gdy potem chcialem iść na przejażdżkę licznik staje na wyborze unit nic nie można zrobić folder system wg windows uszkodzony i pusty recovery nie idzie. Ktoś może wie czy wystarczy wrzucić mu na nowo folder i ożyje jeśli tak ma ktoś skopiować i wysłać

Nadmienię ze przeszukałem cały internet i nigdzie nie mogę znaleść systemu do niego 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podpinam się pod pytanie Slaw1973: jak wgrać zaplanowane trasy z appki do rider 15. Wyskakuje błąd że "twoje urządzenie gps lub wersja firmaware nie obsługuje funkcji". Ktos pomoze ? 

Opublikowano

Panowie

W instrukcji jest napisane że można w menu brytona Rider 15 ustawić inteligentną pauze. To w końcu prawda to czy nie, bo piszecie, że licznik takiej nie posiada. Czy się rożni model 15 od 15e?

Opublikowano
W dniu 23.02.2020 o 10:24, Eddek napisał:

@marcinttt1, fakt, jak to pisałem te 4 miesiące temu, to nie sprawdziłem w instrukcji, tylko na stronie produktu, a tam nie było słowa o czujnikach prędkości (i w sumie dalej nie ma, jest tylko oznaczenie współpracy z CAD i HR), same czujniki nie były też podlinkowane jako opcjonalne akcesoria.

Niemniej wycieczki osobiste mógłbyś sobie podarować.

@marcinttt1, fakt, jak to pisałem te 4 miesiące temu, to nie sprawdziłem w instrukcji, tylko na stronie produktu, a tam nie było słowa o czujnikach prędkości (i w sumie dalej nie ma, jest tylko oznaczenie współpracy z CAD i HR), same czujniki nie były też podlinkowane jako opcjonalne akcesoria.

Witam. 
jesli chodzi o czujnik kadencji, prędkości oraz tętna, to BRYTON RIDE 15 podłącza bez problemu wszystkie, mianowicie robimy sync czujników po kolei a następnie włączając urządzenie BRYTON jest bardzo ważne mieć wyłączony BT w telefonie do którego niestety czujniki szybciej się podłączają. Czujnik prędkości który mam założony na piaście koła łączy się bez problemu i pokazuje wiarygodne dane, mój Ride 15 GPS używa tylko wi wyłącznie do pozycjonowania.

Problem jest innej natury bardzo często gdy odejdę od roweru to mi się czujnik tętna rozłączy i nie jest w stanie się podłączyć a żeby się od nowa połączyło jest wymagany restart urządzenia i to jest irytujące 😉

Opublikowano

Witam. 
jesli chodzi o czujnik kadencji, prędkości oraz tętna, to BRYTON RIDE 15 podłącza bez problemu wszystkie, mianowicie robimy sync czujników po kolei a następnie włączając urządzenie BRYTON jest bardzo ważne mieć wyłączony BT w telefonie do którego niestety czujniki szybciej się podłączają. Czujnik prędkości który mam założony na piaście koła łączy się bez problemu i pokazuje wiarygodne dane, mój Ride 15 GPS używa tylko wi wyłącznie do pozycjonowania.

Problem jest innej natury bardzo często gdy odejdę od roweru to mi się czujnik tętna rozłączy i nie jest w stanie się podłączyć a żeby się od nowa połączyło jest wymagany restart urządzenia i to jest irytujące 😉

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Hej, mam ten licznik od niedawna.

Pytanie, jak Wam trzyma bateria?

Trochę irytujące było gdy wyjechałem na dłuższą rundę (ponad 80km) z dwoma kreskami baterii i na 15km przed domem rozładował się do zera....

Oczywiście, mogłem podładować.

Niemniej lipa bo nie mam całego treningu.

Ale inna jeszcze ważniejsza dla mnie sprawa. Podczas jazdy zatrzymałem się z bratem na około 15min. Miałem przejechane 39km.

Licznik się wyłączył(nie wiem po ilu minutach). Po starcie liczył....od nowa. Czyli nowa aktywność a wiadomo że chciałbym mieć cały dniowy trip.

Jak temu zaradzić?

Edytowane przez MACIEJ B
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzien dobry wszystkim :)

Czy ktos moze mi powiedziec czy Bryton Rider 15 jest w stanie wyswietlac aktualna godzine na ekranie?

JEzeli tak to jak to osiagnac? Jezeli jest taka funkcja w instrukcji to ja jej nie rozumiem ;/

Dziekuje z gory za pomoc.

Opublikowano
W dniu 20.08.2020 o 22:48, Psycco napisał:

Dzien dobry wszystkim :)

Czy ktos moze mi powiedziec czy Bryton Rider 15 jest w stanie wyswietlac aktualna godzine na ekranie?

JEzeli tak to jak to osiagnac? Jezeli jest taka funkcja w instrukcji to ja jej nie rozumiem ;/

Dziekuje z gory za pomoc.

Musisz sobie skonfigurować w aplikacji na telefonie ekrany.

Godzina bodajże w górnej linii tylko może być wyświetlana 

Opublikowano
W dniu 21.08.2020 o 23:20, Polo510 napisał:

Musisz sobie skonfigurować w aplikacji na telefonie ekrany.

Godzina bodajże w górnej linii tylko może być wyświetlana 

Dziekuje kolego,

To akurat udalo mi sie odszukac. Mam juz TIME jako gorna linie. Nie wiem jednak jak w opcjach licznika ustawic konkretna h - np. 19:20...

Zmiana czasu 12h/24h ok, ale co dalej ? :)

12 minut temu, Psycco napisał:

Dziekuje kolego,

To akurat udalo mi sie odszukac. Mam juz TIME jako gorna linie. Nie wiem jednak jak w opcjach licznika ustawic konkretna h - np. 19:20...

Zmiana czasu 12h/24h ok, ale co dalej ? :)

Ok :) pokazuje godzine po aktualizacji.

Jednak zamiast 21:48 pokazuje mi 20:48. Czyli DST trzeba wylaczyc jeszcze jakos ..

Opublikowano
10 godzin temu, Psycco napisał:

Ok :) pokazuje godzine po aktualizacji.

Jednak zamiast 21:48 pokazuje mi 20:48. Czyli DST trzeba wyłączyć jeszcze jakoś ..

Spróbuj synchronizacje godziny w aplikacji jest tam coś takiego, strefę chyba tez się tam da przestawić.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, mam prośbę do posiadaczy Bryton Rider 15. 
Po upadku odpadła mi antena gps, taka z napisem CIROCOMM DPAG0003.

Jeśli ma ktoś taki licznik i nie boi się go otworzyć proszę niech podpowie jak ta antena była zamocowana.
Którą stroną było przymocowane, czy było przylutowane, czy jakiś przyklejone.
Z góry dzięki za odpowiedź.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, kieruję pytanie do użytkowników Bryton rider 15. Mianowicie czy ktoś może mi pomóc w kwestii ustawień, mam problem z wyborem "2 bike". W moim przypadku nie da się go wybrać tylko da się ustawić bike 1 a instrukcja podaje możliwość wyboru obu. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Część, Pytanie do osób, które posiadają licznik. W instrukcji Barytona jest napisane, że licznik pokazuje nachylenie terenu. Jednak gdzieś widziałem opinie, że pokazuje tylko wysokość w metrach. Jak to finalnie wygląda pokazuje nachylenie w %? Jeśli tak to miałby wszystkie funkcje które chciałbym mieć w liczniku.