Wojcik9 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Witam zamierzam kupić trenażer. Bardzo zależy mi aby współpracował z aplikacją zwift a także żeby był bardzo cichy. dziękuję Paweł
jhartman Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Tacx Neo albo Neo 2.Żona w drugim pokoju, przy otwartych drzwiach prawie nic nie słyszy.Wahoo Kickr też jest ok ale trochę głośniejszy.Dla mnie pierwszym punktem oceny był właśnie hałas, później trwałość a na końcu cena. Niestety, Neo to raczej w górnej części skali.... Wahoo i Tacx to najbardziej popularny sprzęt, żadnych problemów z kompatybilnością.Pozdrawiam,JarekSent from my iPhone using Tapatalk
Wojcik9 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2019 5 godzin temu, jhartman napisał: Tacx Neo albo Neo 2. Żona w drugim pokoju, przy otwartych drzwiach prawie nic nie słyszy. Wahoo Kickr też jest ok ale trochę głośniejszy. Dla mnie pierwszym punktem oceny był właśnie hałas, później trwałość a na końcu cena. Niestety, Neo to raczej w górnej części skali.... Wahoo i Tacx to najbardziej popularny sprzęt, żadnych problemów z kompatybilnością. Pozdrawiam, Jarek Sent from my iPhone using Tapatalk Mam pytanie czy jest szansa w tym samym pomieszczeniu ogladac tv? Czy zona mnie pogoni?
jhartman Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Jeżdżę na przełożeniu 34/28 z kadencją 90-100 i wydaje się, że największy hałas to ten z łańcucha i przekładni. Sam trenażer ginie w tym dźwięku. Do tego dochodzą dźwięki wydawane przez trenującego - przy większych obciążeniach to może być najgłośniejsze.Moim zdaniem - da się Pozdrawiam,JarekSent from my iPhone using Tapatalk
korea83 Opublikowano 1 Września 2019 Opublikowano 1 Września 2019 Mam Wahoo Kickr i mogę powiedzieć, że jest on bardzo cichy. Jego dźwięk jest w zasadzie pomijalny. Wszelkie dźwięki są generowane przez napęd, wentylator (bo ten można od razu na maksa ustawić) i w pewnych przypadkach użytkownika.
Gość Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 Jeśli chodzi o cichy trenażer, to zbliża się premiera Neo 2T. Może być was za 6000 zł 😉
Red Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 Tylko po co jak już trenażery Wahoo są super ciche. Taki na przykład Wahoo KickR Core. Cichy jest też CycleOps H2 Smart.
Gość Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 Po co? Bo to postęp! Producenci wojują, a my możemy z tego korzystać. Ale fakt - Wahoo są już wystarczająco ciche. Sam używam WK.
korea83 Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 Wahoo Kickr jest naprawdę cichy (napęd w porównaniu do samego trenażera hałasuje zdecydowanie zbyt mocno ), a przy tym można go kupić znacznie taniej niż Neo 2, na kolejny plus kaseta w zestawie.
Red Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 12 minut temu, Marchew napisał: Po co? Bo to postęp! Producenci wojują, a my możemy z tego korzystać. Jeśli tą drożyznę od Tacx'a uważasz za postęp to faktycznie. Awaryjność ich sprzętu przemilczę bo to pewnie chwilowe. Ale no kurde jak Wahoo za mniejszą kasę oferuje lepszy sprzęt to chyba jedyna korzyść dla nas.
Rekomendowane odpowiedzi