jamibu10 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Witam chciałem odpowietrzyć moje hamulce sram code. Wszystko było dobrze do momentu gdy trzeba przepompować płyn z strzykawki przy zacisku do strzykawki przy klamce. Jest to wręcz niemożliwe i nie wiem dlaczego jest tak w obu hamulcach (odpowietrznik jest odkręcony) pomimo tego że w drugą stronę da się bez problem. Proszę o pomoc i pozdrawiam
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Prawdopodobnie masz już pełny układ. I więcej płynu się nie mieści.
jamibu10 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2019 ok dzięki za informacje bo już się bałem ze coś jest zepsute.
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 19 minut temu, jamibu10 napisał: ok dzięki za informacje bo już się bałem ze coś jest zepsute. Nie bierz tego za pewnik... Musisz sprawdzić po prostu, przelewając układ, ale do tego potrzebujesz dwóch strzykawek, jednej na klamce drugiej na zacisku.
jamibu10 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2019 no własnie mam 2 strzykawki obie są zamontowane i zaworki są otwarte i z strzykawki przy klamce mogę bez problemu przepompować płyn a w drugą stronę nie mogę
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Nie kumam... Możesz filmik nakręcić? A hamulec działa?
jamibu10 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2019 tak hamulce działa filmik nagram jak będe w domu
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 A spróbuj zamienić strzykawki miejscami. Może to nie ma nic wspólnego ale niekiedy strzykawka bardzo cieżko idzie jak się w nią wtłacza płyn. Może być też tak, że masz tam jakiegoś paprocha co zatyka zaworek.
pawel2208 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Może źle ustawiona odległość klamki od kierownicyWysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 A przypadkiem te hample nie mają jednokierunkowego systemu odpowietrzania?
BM1123 Opublikowano 14 Listopada 2019 Opublikowano 14 Listopada 2019 Jak masz zacisk z wejściem na końcówkę Bleeding Edge to nie przepychasz płynu tą końcówką. Instrukcja odpowietrzania SRAM z Bleeding Edge.
Rekomendowane odpowiedzi