Skocz do zawartości

KTM Ultra Sport czy warto?

PrzyjacielCho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brak sztywnych osi, z przodu XC30, z tyłu przerzutka XT ale bez sprzęgła, rama nie wiadomo czy tapered. za 4000 złotych można fajniejszy rower kupić. 

Opublikowano

na przykład jaki?

7 minut temu, Kruk napisał:

Brak sztywnych osi, z przodu XC30, z tyłu przerzutka XT ale bez sprzęgła, rama nie wiadomo czy tapered. za 4000 złotych można fajniejszy rower kupić. 

Opublikowano (edytowane)

Zacznęczego  od krótkiej informacji że jako fun marki KTM i posiadacz aktualnie dwóch rowerów MTB tej marki mogę nie być do końca osobą która podchodzi do KTM'a na zimno bez emocji.

Teraz do konkretów KTM Ultra Sport to dobry rower jeżeli stawiasz na solidność i jakość wykonania, rama jest bardzo mocna i co ważne można traktować ją rozwojowo.

Krótko mówiąc koszt jest nie mały ale  otrzymasz dobry i pewny rower a jak będziesz chciał czynić inwestycję to także będzie to całkiem przyzwoita baza.

Edytowane przez KRL064
Opublikowano

Lepsze wyjście to już szukać meridy big nine 500 lite czyli żaby szaja w tej cenie, bardziej nowoczesna rama. 

na forum jest dział od tego i mnóstwo propozycji :)

Opublikowano
36 minut temu, PrzyjacielCho napisał:

na przykład jaki?

W porównywalnych cenach masz Krossa, Unibikea czy sztywniaki z Deca. Każdy z o niebo nowocześniejszy i lepszy. 

Opublikowano
3 minuty temu, Ares napisał:

masz Krossa

@Ares ty polecasz krossa ? :D 

Ale zgadzam się np Level 9 

Masz sztywne osie przód, tył.Tapered główkę ramy.Amor Rock Shox gazowy. RD-M8000 shadow+  itd... Bez promocji około 4200

A jak poczekasz parę dni do września to spadnie poniżej 4000

Opublikowano

W przypadku HT opanowali sytuację to co mam nie polecać. Poza tym rozmawiamy o rowerze za nie jakiś majątek a te czy Kross, Spec czy omawiany KTM jest jakościowo po tych samych pieniądzach. 

Opublikowano

Czy tylko mi się wydaje, czy główka ramy w tym rowerze jest bardzo wysoko?

Opublikowano
1 godzinę temu, Accent_Szaj napisał:

.Amor Rock Shox gazowy

hehehehe sorki ale muszę :D na co ma ten amor na propan butan? :D 

Opublikowano
2 godziny temu, Ares napisał:

W porównywalnych cenach masz Krossa, Unibikea czy sztywniaki z Deca. Każdy z o niebo nowocześniejszy i lepszy. 

a co dokładnie mają lepszego c:?

Opublikowano
2 minuty temu, PrzyjacielCho napisał:

a co dokładnie mają lepszego c:?

Przecież ci napisałem 

2 godziny temu, Accent_Szaj napisał:

Masz sztywne osie przód, tył.Tapered główkę ramy.Amor Rock Shox gazowy. RD-M8000 shadow+  itd

Nawet @Kruk się zaczął ze mnie nabijać,że gazowy,zamiast powietrzny ;) 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Accent_Szaj napisał:

Nawet @Kruk się zaczął ze mnie nabijać,że gazowy,zamiast powietrzny ;) 

Broń boże nabijać ale mnie to rozbawiło, wiadomo o co kaman :Dale ciekawe jakby napompować amora propan butanem :D  

Ogólnie to taka promocja która ma na celu pozbyć się tego roweru z magazyny, ja bym go nie kupił,zwłaszcza że pomału zaczną się przeceny starszych modeli np 2018 :) 

Edytowane przez Kruk
Opublikowano
12 minut temu, Kruk napisał:

ale ciekawe jakby napompować amora propan butanem :D

Wystrzałowo by było xD 

13 minut temu, Kruk napisał:

ja bym go nie kupił,zwłaszcza że pomału zaczną się przeceny starszych modeli np 2018 :) 

Dokładnie!Jak już wcześniej pisałem wstrzymaj się ten tydzień ,dwa i we wrześniu zaczną się wyprzedaże

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.08.2019 o 19:37, KRL064 napisał:

Zacznęczego  od krótkiej informacji że jako fun marki KTM i posiadacz aktualnie dwóch rowerów MTB tej marki mogę nie być do końca osobą która podchodzi do KTM'a na zimno bez emocji.

Teraz do konkretów KTM Ultra Sport to dobry rower jeżeli stawiasz na solidność i jakość wykonania, rama jest bardzo mocna i co ważne można traktować ją rozwojowo.

Krótko mówiąc koszt jest nie mały ale  otrzymasz dobry i pewny rower a jak będziesz chciał czynić inwestycję to także będzie to całkiem przyzwoita baza.

Bez sztywnej osi i boosta z tyłu powoduje, że nie bardzo opłaca się wrzucać tu lepszy amor i napęd...

https://www.domenasportowa.pl/product-pol-191841-Kross-Level-8-0-2019-Rower-gorski-29.html