Zizox555 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Witam , miałem dziś nie przyjemny incydent na trasie , wkręciło mi moją SHIMANO RD-M310 w koło , wyłamało jedną szprychę , skrzywiło hak i "wypięło przerzutkę w tym miejscu co oznaczyłem na zdjęciu.Pytanie czy uda się odzyskać i naprostować tą przerzutkę czy trzeba zamawiać nową dochodzi również prostowanie lub wymiana haka 1.Tu się "wypięła" z tego zatrzasku czy jak to tam się nazywa 2.Tu się powyginała i czy uda się to naprostować w jakiś sposób
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Hak to raczej zamów nowy, a z powyginaną przerzutką, to możesz kombinować, ale czy będzie ona poprawnie chodzić, to raczej wątpliwe skoro w dwóch miejscach się powyginała. To nie jest jakaś bardzo droga przerzutka, więc mniej nerwów i kombinowania będzie przy zakupie nowej niż prostowaniu starej. Ale zawsze możesz najpierw spróbować. Co do wypięcia, to wypięła się czy wyrwała?
Zizox555 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Nie mam pojęcia jak to odróżnić czy wyrwała czy wypięła wyszło jedno z drugiego taki grubszy bolec i malulutki nie wiem jak to dokładniej opisać , powyginały się tylko blachy więc można chyba próbować prostować , może pójdę do serwisu i zapytam czy uda się to ogarnąć i im to zostawię
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zapytaj się tylko na początku, ile za taki serwis wezmą, żebyś za naprawę nie dał więcej niż ta przerzutka jest warta.
Zizox555 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Wiesz policzą pewnie za całość hak , szprychy , centrowanie , i naprawa tej przerzutki
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) 7 minut temu, Zizox555 napisał: Wiesz policzą pewnie za całość hak , szprychy , centrowanie , i naprawa tej przerzutki To się od razu zapytaj, ile za samą przerzutkę i czy jest sens się za to brać. Bo może spróbują, ale efekt będzie marny i będziesz 2x do tyłu z kasą. Tak Ci tylko piszę z własnego doświadczenia. Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez Gość
Wojtek O. Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 To jest przerzutka za jakieś 40-60 pln. Za robotę pewnie podobnie policzą albo powiedzą że nie opłaca sie robić. Ja mam 340 do opchnięcia. Piekna nie jest ale prosta i działa sprawnie nadal bo jeszcze nie odkręcałem.
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Zizox555 napisał: Wiesz policzą pewnie za całość hak , szprychy , centrowanie , i naprawa tej przerzutki Naprawianie przerzutki Altus która nowa kosztuje 35zł nie ma sensu...
Kruk Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 I jest raczej niemożliwe, to są przerzutki niestety nierozbieralne i jak szlak trafi to koniec, nową trza, ale cena jest niska
Zizox555 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2019 35 zł nie widziałem za tyle nigdy tej przerzutki , ja za nią dałem 70 zł
Wojtek O. Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Niezłe jaja Ona naprawdę kosztuje powyżej 55 pln! Spróbował bym jednak kupić coś lepszego w tych pieniądzach.
Rekomendowane odpowiedzi