Skocz do zawartości

Aplikacja śledząca lokalizje kolarza

Natrialu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Szaje. 

Poszukuje aplikacje na telefon, która będzie wysyłała moją lokalizację na mapie do trenera. W internecie znalazłem tylko śledzenie członków rodziny. Korzystacie może z takich aplikacji, macie jakąś do polecenia? 

Opublikowano (edytowane)

O dzięki sprawdzę 

A coś darmowego bo zostanie ona wykorzystana tylko raz, a osobiście ze stravy korzystam spontanicznie. 

Edytowane przez Natrialu
Opublikowano (edytowane)

GoogleMaps ma taką opcję Udostępnij Lokalizację, że wysyłasz wybranej osobie powiadomienie (albo bezpośredno do jej aplikacji GoogleMaps na telefonie albo zwykły link) o Twojej lokalizacji i jak długo będziesz widziany. To najtańsza opcja. Często korzystam. Przydaje się nie tylko na rowerze 🙂

W Endomondo też jest podgląd live aktywności wśród znajomych. Trener musi zostać Twoim "znajomym" i jazda :)

Edytowane przez mariuszm
  • Lubię to! 1
Opublikowano
Teraz, mariuszm napisał:

GoogleMaps ma taką opcję Udostępnij Lokalizację, że wysyłasz wybranej osobie powiadomienie (albo bezpośredno do jej aplikacji GoogleMaps na telefonie albo zwykły link) o Twojej lokalizacji i jak długo będziesz widziany. To najtańsza opcja. Często korzystam.

O tym nie słyszałem, ale coś mi się obiło o uszy. Sprawdzę jak działa i chyba ją wykorzystam dziękuję. 

Opublikowano (edytowane)

Polecam również Google Maps , bardzo dobrze się sprawdza, można wzajemnie udostępnić pozycje plus Google ma powłokę do ścieżek rowerowych i itp.

Edytowane przez news_
Opublikowano

Ja mam w Google Maps ustawione permanentne udostępnianie lokalizacji mężowi i najlepszej przyjaciółce. Do tego licznik Garmina ma taką funkcję, że jeśli wykryje dzwon, to wysyła do wybranych osób smsa z informacją o prawdopodobnym wypadku i podaje współrzędne geograficzne. Gdy rower np. upadnie na postoju, to licznik wyje i ma się 30 sekund na odwołanie alarmu. Po tym czasie śle smsy.

Bardzo podobną funkcję ma czujnik Specialized Angi, który otrzymałam na szkoleniu mtb, a który mocuje się do kasku.

Opublikowano
1 godzinę temu, news_ napisał:

Google ma powłokę do ścieżek rowerowych

Która jest w czapę nieaktualna zwykle :P W moim mieście nie ma naniesionych ścieżek, które zostały oddane rok czy dwa lata temu. Sam wysyłałem poprawki i tak sobie wiszą w liimbo.

41 minut temu, Sziva napisał:

Ja mam w Google Maps ustawione permanentne udostępnianie lokalizacji mężowi i najlepszej przyjaciółce.

Ja mam z żoną wzajemnie udostępnione, działa ok, chociaż potrafi mieć nawet godzinę laga. Zależy gdzie się siedzi, pod otwartym niebem działa lepiej. No i telefon musi mieć dostęp do neta, żeby robić synchro z Google Maps.

Opublikowano
3 godziny temu, Eddek napisał:

Która jest w czapę nieaktualna zwykle :P W moim mieście nie ma naniesionych ścieżek, które zostały oddane rok czy dwa lata temu. Sam wysyłałem poprawki i tak sobie wiszą w liimbo.

Może zależy od regionu, ale w holandi gdzie teraz mieszkam I w Belgii jest super dokładna i ma najnowsze ścieżki z przed pół roku np.

Ale co kraj to obyczaj :)