ahaja Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Mnie powstrzymuje np wątpliwa jakość insertów do suportów wkręcanych -czytałem, że lubią się luzować ... i wtedy rama do kosza. Nie wiem też jak z np dostępnością haków a te jak wiadomo lubią sobie czasami pęknąć. A tak w kwestii Twojego setupu: masz koła 27.5 - patrząc znad łańcucha przy mufie nie masz za mało miejsca na oponę w widełkach na zwężeniu? Opona jest mniejsza i się 'cofa' w ramie, stąd ciekawość.
Accent_Szaj Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Opublikowano 5 Marca 2020 5 godzin temu, ahaja napisał: Mnie powstrzymuje np wątpliwa jakość insertów do suportów wkręcanych -czytałem, że lubią się luzować ... i wtedy rama do kosza. Nie wiem też jak z np dostępnością haków a te jak wiadomo lubią sobie czasami pęknąć. Masz tu rację,wątpliwości się mnożą 5 godzin temu, ahaja napisał: A tak w kwestii Twojego setupu: masz koła 27.5 - patrząc znad łańcucha przy mufie nie masz za mało miejsca na oponę w widełkach na zwężeniu? Opona jest mniejsza i się 'cofa' w ramie, stąd ciekawość. Jest teraz 2.25 spokojnie wejdzie 2.35 i będzie luz. Rozszerzenie widełek zaczyna się na feldze i jest duże. Widać to na filmiku w 1:08
ahaja Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 OK, dzięki. A co do cełów i myt wszelakich: od przyszłego roku ma ponoć wszystko podlegać opłatom. I to w całej Juni Najjaśniejszeszej.
lukaszzsch Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 Wiem,ale cena jest nie adekwatna do ramy. Za Peak'a z karbonu można mieć już Cube'a,albo Meride. Na razie się rozglądam,ale nic na siłę.Raczej zostanę na moim,bo póki co bardzo mi się podoba Kupiłem ten żel do opon - rzeczywiście petarda 1
Accent_Szaj Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Opublikowano 6 Marca 2020 2 godziny temu, lukaszzsch napisał: Kupiłem ten żel do opon - rzeczywiście petarda Hehe,mówiłem.Jak lubisz żeby twój rower wyglądał zjawiskowo,to takie triki się przydają. Ja ostatnio swojego nawoskowałem i patrz jak rama mieni się w słońcu
brzoosa Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 Woskowanie, żel do opon.. ludzie, po co kupujecie rowery górskie, żeby ich nie pobrudzić? 1
Accent_Szaj Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 2 godziny temu, brzoosa napisał: żeby ich nie pobrudzić? Lubie mieć czysty samochód i rower. Wole czysty, niż jak widzę dzieciaki , które raz były w lesie, urąbały sobie rower i szczycą się jaki to mają PRO Bajk Otóż nie. Zobacz sobie jak zadbane rowery mają zawodnicy/zawodowcy, przed zawodami. Wszyscy mają czyste jak salonowe. W rowerze wszystkie części masz na wierzchu. Jak będą uwalone , to nie będą poprawnie działać. Natomiast , mając nawoskowany,dużo prościej utrzymać go w czystości
brzoosa Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 Również dbam o to żeby części ruchome, narażone na zużycie były w moim rowerze odpowiednio zadbane, nie widzę natomiast żadnego sensu w takich praktykach jak czernienie opon i to moja opinia. Patrząc na zdjęcia jak powyższe myślę, że więcej czasu poświęcasz na woskowanie i czyszczenie gum szczoteczka do zębów, niż na samą jazdę, co wydaje mi się zabawne. Z drugiej strony rower ma sprawiać radość i jak widać można ją tu czerpać w różny sposób, powodzenia więc i życzę wielu lśniących powierzchni
Accent_Szaj Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 Przyznam szczerze,że bardziej nabijam się z takich postów niż biorę je na poważnie 23 minuty temu, brzoosa napisał: Patrząc na zdjęcia jak powyższe myślę, że więcej czasu poświęcasz na woskowanie i czyszczenie gum szczoteczka do zębów, niż na samą jazdę Widać,że masz zerowe pojęcie o detailing'u. Woskowanie stosuje się raz na pół roku(przed wioną i przed zimą),a kwarcowanie nawet jeszcze rzadziej.Przy rowerze,robiąc serwis przed wiosną,mając pozdejmowane koła i prawie gołą ramę,to zajmuje to około 5-10min .Potem natomiast doprowadzenie do takiego stanu,nawet totalnie ubłoconego roweru,to chwila,co tak jak zauważyłeś sprawia niektórym(czyli Mi) przyjemność. 57 minut temu, brzoosa napisał: dbam o to żeby części ruchome, narażone na zużycie były w moim rowerze odpowiednio zadbane, Czytając twoje wpisy jestem rozbawiony.Czyścisz napęd specjalnie omijając ramę,ba nawet się tym szczycisz.No pogratulować Nie musisz dbać o swoją maszynę, ale....(piszę do innych czytających) Jak raz na pół roku poświęcicie te 10min.(przy serwisie)wasz rower będzie tak czysty jak na załączonych fotkach.Wystarczy,że po jeździe tą samą szmatką co czyścicie lagi amora przetrzecie ramę. Przy totalnie ubłoconym zajmie to również tyle samo czasu,bo i tak trzeba wyczyścić napęd 1
Accent_Szaj Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 Hehe,to co się czepiasz woskowania? W dniu 9.03.2020 o 09:21, brzoosa napisał: Woskowanie Żel do opon,generalnie kupiłem do samochodu,a to,że fajnie wygląda na rowerze,to super i nie widzę przeciwwskazań do użycia.
eathan Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 @brzoosa nie bardzo rozumiem po co się spinasz? Skoro @Accent_Szaj ma taką a nie inną zajawkę to niech mu będzie na zdrowie i banan z gęby nie schodzi. Jak Ci się nie podoba jego odmiana szajby rowerowej to po prostu odznacz suba dla tego wątku i tyle. PS@Accent_Szaj co to żel? Kupie i też machnę gumy żeby kolega odpuścił Przy okazji kwarc na matowej ramie to raczej średni pomysł? 1
brzoosa Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 Masz rację i absolutnie się nie spinam, wyraziłem tylko swoją obserwacje, od tego też jest forum i nie chce tu nikogo urazić, po prostu dla mnie rower jest bardziej do jazdy, niż do pozowania do zdjęć. Sam nawet pomyśle nad tym całym woskowaniem, może się sprawdzić przy gładkim karbonie
Accent_Szaj Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 1 godzinę temu, eathan napisał: j co to żel? Kupie i też machnę gumy żeby kolega odpuścił Hehe dobre ,ale do czernienia opon używam SONAX XTREME ŻEL.Nakładasz raz i starcza na bardzo długo. 1 godzinę temu, eathan napisał: Przy okazji kwarc na matowej ramie to raczej średni pomysł? Mam karbonowy mostek w macie i całkiem nieźle to wygląda 1
Accent_Szaj Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Opublikowano 24 Marca 2020 Projekt Accent Peak w 100% wykonany Czas na nowy.Tylko teraz jest to tajne/poufne
Accent_Szaj Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Opublikowano 28 Maja 2020 Rama została wystawiona. Chętnych proszę o informację na Priv
Accent_Szaj Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Opublikowano 12 Lipca 2020 (edytowane) Po moim accencie zostały również graty,które w przyszłości opiszę i dołączę na sprzedaż,jednakże zdjęcie dodaje już teraz Edytowane 24 Grudnia 2020 przez Accent_Szaj
Rekomendowane odpowiedzi