Skocz do zawartości

Accent Peak TA 2019 Deore XT M8100 - Czarny Sokół ;)

Accent_Szaj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Choć nie było zimy,nadchodzi wiosna kalendarzowa :D 

Postanowiłem przeserwisować  rowerek i wymienić co nieco 

Do wymiany poszło siodło i naklejki amorka

New (4).JPGNew (5).JPGNew (6).JPGNew (12).JPGNew (13).JPGNew (14).jpg

Dodatkowo przeprowadziłem serwis amorka,teraz chodzi wręcz bajecznie.Tutaj wielkie dzięki dla mojego serdecznego przyjaciela @Kruk ,który podarował mi smar do komory powietrznej i poinstruował mnie z jaką siłą podokręcać śruby.Jak już amor był gotowy postanowiłem zmienić manetkę doń,na oryginalną ,którą dostałem przy jego zakupie

New (7).JPGNew (8).JPGNew (10).JPG

Edytowane przez Accent_Szaj
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Super te siodło Ci się komponuje do roweru, jest moc :D 

Co do amora to zawsze służę radą :)

Noo manetki RS;a wyglądają strasznie plastikowo ale są z alu w głównej mierze i są na serio trwałe.

Opublikowano

A bo to kupa roboty ... z przewagą roboty ...

Trza:  podjechać gablotą z oplandekowaną lawetą, rozpakować, przenieść ślicznotę, zrobić sesję, odnieść, założyć plandekę ... i odwieźć 😉

• Lubię to! 1
Opublikowano

Hehe,  to jest tak jak w programach motoryzacyjnych.  Przyczepka jest tak sterylna , że można by było tam operacje na sercu robić. Rowerek wyciągam w białych rękawiczkach i kombinezonie. 

Są zalety takiego ubranka.Teraz ,jak grasuje wirus , bo ludzie uciekają jak widzą kogoś w białym kombinezonie . Dlatego jest ich tak mało na zdjęciach xD

Opublikowano

Jakiś czas temu z roweru zaczął wydobywać się metaliczny hałas.Jak detektyw Monk zacząłem poszukiwać podejrzanego,jak odkryłem,że to nóżka,zapadła decyzja na którą namawialiście mnie już wcześniej.Czyli jej demontaż.

1370123758_New(27).thumb.JPG.c5d9159bf83cadaa7ccd776c07aedefc.JPG710234743_New(28).thumb.JPG.d0ac4704484f39e955c581e2fd02d156.JPG

W związku z tym,że pod mocowaniem nóżki naklejka uległa odkształceniu i musiałem ją wymienić,wybór padł na imitacje Carbon'u 

1.thumb.JPG.49cdfda6fc0628c86ce5a097a6de83ad.JPG2.thumb.JPG.f2af84e64d69f4b55aca3a139ce5f87f.JPG 

Opublikowano

Używasz czernidła do opon? xd

Wyglądają jakby drogi nie widziały

Opublikowano (edytowane)

1 godzinę temu, PiotrekGT napisał:

Używasz czernidła do opon? xd

Wcześniej miałem świra na punkcie czystości auta,która przeszła na rower :D 

To jest żel do opon.Czernidło jest chwilowo,a żel wygląda jak na załączonym obrazku ;) .

Odnośnie ramy,to wystarczy użyć kwarcowej warstwy,na nią po tygodniu wosk i brud nie ima się bajka.

Edytowane przez Accent_Szaj
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Najnowsza galeria :) 

Nowe (1).JPG Nowe (2).jpg Nowe (3).JPG Nowe (4).JPG Nowe (5).JPG Nowe (6).JPG Nowe (7).JPG Nowe (8).JPG Nowe (9).JPG Nowe (10).JPG Nowe (11).JPG Nowe (12).JPG Nowe (13).JPG Nowe (14).JPG Nowe (15).JPG Nowe (16).JPG Nowe (17).JPG Nowe (18).JPG Nowe (19).JPG Nowe (20).jpg Nowe (21).JPG Nowe (22).JPG Nowe (23).JPG Nowe (24).jpg Nowe (25).jpg Nowe (26).JPG Nowe (27).JPG Nowe (28).JPG Edytowane przez Accent_Szaj
Opublikowano

To kiedy wymieniasz rame na plastikową? ;)

Opublikowano

Hehe,widzę że wróbelki ci powiedziały xD 

Na razie nie ma nic fajnego,w rozsądnych pieniążkach :/ :(

Opublikowano

Mialem na mysli peaka z plastiku

Opublikowano

Co to za pasta do opon, która używasz? Czy po niej jak się umyje na nowo opony zostaje ta głęboka czerń czy na nowo trzeba nałożyć pastę?

Myślałeś może o napędzie XT 1 x ...? i jakiś pedałach zatrzaskowych np . czarno-srebrnych ubijakach - bardzo ładnie by pasowały do czerni roweru?

Opublikowano
1 godzinę temu, marcusling napisał:

Co to za pasta do opon, która używasz? Czy po niej jak się umyje na nowo opony zostaje ta głęboka czerń czy na nowo trzeba nałożyć pastę?

Do czernienia opon używam SONAX XTREME ŻEL.Nakładasz raz i starcza na bardzo długo.

Myślałeś może o napędzie XT 1 x ...?

Tak,myślałem i jestem zdecydowanym zwolennikiem 2x ;) 

i jakiś pedałach zatrzaskowych np . czarno-srebrnych ubijakach - bardzo ładnie by pasowały do czerni roweru?

Świetna sprawa,ale za stary(40lat) i za ciężki jestem(97kg),na uczenie się SPD.Jak bym gruchnął,to by się ziemia zatrzęsła xD 

2 godziny temu, PiotrekGT napisał:

Mialem na mysli peaka z plastiku

Wiem,ale cena jest nie adekwatna do ramy.

Za Peak'a z karbonu można mieć już Cube'a,albo Meride.

Na razie się rozglądam,ale nic na siłę.Raczej zostanę na moim,bo póki co bardzo mi się podoba :D 

Opublikowano
Godzinę temu, Accent_Szaj napisał:

Świetna sprawa,ale za stary(40lat) i za ciężki jestem(97kg),na uczenie się SPD.Jak bym gruchnął,to by się ziemia zatrzęsła xD 

mam jakieś 4 lata więcej i jak zaczynałem w sierpniu zeszłego roku miałem 107kg, teraz mam 93, nie powiem kilka gleb było ale SPD to rewelacja jest, ja sobie bardzo chwalę. No a ta mina jak się przewracasz w środku miasta na światłach, bezcenna ;) ale polecam 

Opublikowano

Ja jestem w podobnym wieku co koledzy. Jak usłyszałem o spd to pomyślałem - o kurcze tak można? - i po prostu kupiłem. Jak kupiłem to wsiadłem i jeżdżę do tej pory. Może dwa razy w ciągu 10 lat się wywaliłem. Co to jest dwa razy na tyle lat?

• Lubię to! 1
Opublikowano

Fajnie się jeździ, ale ja w sobie wyrobiłem taki lęk (po tym jak wbiłem sobie kierownice w wątrobę) że zastanawiam się co z nogami jak jadę na platformach... tak że ten... chwilowo sobie odpuściłem, ale pewnie się przełamie... tylko nie wiem kiedy :) 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Jestem starszy od Was i też używam spd.😃

• Lubię to! 1
Opublikowano

A powiedzcie mi,bo nie mam porównania,czym to się różni.

Pytam poważnie,bo jak oglądałem film Danielskego ;) to nie widzę jakiś wielu zalet

Opublikowano

Noga nie ześlizgnie się z pedału, możesz nie tylko pchać ale również ciągnąć pedały. Przydatne np przy starcie. 

I bym zapomniał - fajny rower 😁

Opublikowano
1 minutę temu, 365 napisał:

I bym zapomniał - fajny rower 😁

Z tym się zgadzam,ale....

2 minuty temu, 365 napisał:

możesz nie tylko pchać ale również ciągnąć pedały.

Ale to jest tylko przy niskiej kadencji :/(Jak mówiłem wcześniej,nie mam doświadczenia,a to mówi SzajBajk w w/w odcinku)

3 minuty temu, 365 napisał:

Noga nie ześlizgnie się z pedału

To mam na mojej platformie,od jednej strony mam wyższe igły/bolce które stabilnie trzymają but w jednej pozycji

Opublikowano
7 godzin temu, Accent_Szaj napisał:

Hehe,widzę że wróbelki ci powiedziały xD

Nikt nic nie mówił :P

To raczej logiczne, bo wszystko pozmieniałeś a rama została i wiesz tutaj XT i XTR a tutaj aluminiowy peak. Nie żebym coś miał do tej ramy tylko chodzi o taki no wiesz :D 

Opublikowano
31 minut temu, Kruk napisał:

To raczej logiczne

No coś w tym jest :D 

Bije się z tym plastikiem,ale sam wiesz,że nie ma nic fajnego.

Do tego stopnia,że zacząłem patrzyć na Ali ,ale tam nic nie wiadomo :/ 

Opublikowano

na alii mi się ramy no szczerze podobają ale karbon...karbon to nie wiadomo co to :D 

Opublikowano

Jeszcze jak doliczysz,koszty(opłaty celne) to już nie wygląda tak różowo :/.

Dlatego na razie Accent zostaje :D