Accent_Szaj Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) Choć nie było zimy,nadchodzi wiosna kalendarzowa Postanowiłem przeserwisować rowerek i wymienić co nieco Do wymiany poszło siodło i naklejki amorka Dodatkowo przeprowadziłem serwis amorka,teraz chodzi wręcz bajecznie.Tutaj wielkie dzięki dla mojego serdecznego przyjaciela @Kruk ,który podarował mi smar do komory powietrznej i poinstruował mnie z jaką siłą podokręcać śruby.Jak już amor był gotowy postanowiłem zmienić manetkę doń,na oryginalną ,którą dostałem przy jego zakupie Edytowane 19 Lutego 2020 przez Accent_Szaj 1
Kruk Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 Super te siodło Ci się komponuje do roweru, jest moc Co do amora to zawsze służę radą Noo manetki RS;a wyglądają strasznie plastikowo ale są z alu w głównej mierze i są na serio trwałe.
ahaja Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 A bo to kupa roboty ... z przewagą roboty ... Trza: podjechać gablotą z oplandekowaną lawetą, rozpakować, przenieść ślicznotę, zrobić sesję, odnieść, założyć plandekę ... i odwieźć 😉 1
Accent_Szaj Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Opublikowano 18 Lutego 2020 Hehe, to jest tak jak w programach motoryzacyjnych. Przyczepka jest tak sterylna , że można by było tam operacje na sercu robić. Rowerek wyciągam w białych rękawiczkach i kombinezonie. Są zalety takiego ubranka.Teraz ,jak grasuje wirus , bo ludzie uciekają jak widzą kogoś w białym kombinezonie . Dlatego jest ich tak mało na zdjęciach
Accent_Szaj Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Opublikowano 22 Lutego 2020 Jakiś czas temu z roweru zaczął wydobywać się metaliczny hałas.Jak detektyw Monk zacząłem poszukiwać podejrzanego,jak odkryłem,że to nóżka,zapadła decyzja na którą namawialiście mnie już wcześniej.Czyli jej demontaż. W związku z tym,że pod mocowaniem nóżki naklejka uległa odkształceniu i musiałem ją wymienić,wybór padł na imitacje Carbon'u
PiotrekGT Opublikowano 22 Lutego 2020 Opublikowano 22 Lutego 2020 Używasz czernidła do opon? xd Wyglądają jakby drogi nie widziały
Accent_Szaj Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Opublikowano 22 Lutego 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, PiotrekGT napisał: Używasz czernidła do opon? xd Wcześniej miałem świra na punkcie czystości auta,która przeszła na rower To jest żel do opon.Czernidło jest chwilowo,a żel wygląda jak na załączonym obrazku . Odnośnie ramy,to wystarczy użyć kwarcowej warstwy,na nią po tygodniu wosk i brud nie ima się bajka. Edytowane 23 Lutego 2020 przez Accent_Szaj
Accent_Szaj Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Opublikowano 4 Marca 2020 (edytowane) Najnowsza galeria Edytowane 4 Marca 2020 przez Accent_Szaj
PiotrekGT Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 To kiedy wymieniasz rame na plastikową?
Accent_Szaj Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Opublikowano 4 Marca 2020 Hehe,widzę że wróbelki ci powiedziały Na razie nie ma nic fajnego,w rozsądnych pieniążkach
marcusling Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Co to za pasta do opon, która używasz? Czy po niej jak się umyje na nowo opony zostaje ta głęboka czerń czy na nowo trzeba nałożyć pastę? Myślałeś może o napędzie XT 1 x ...? i jakiś pedałach zatrzaskowych np . czarno-srebrnych ubijakach - bardzo ładnie by pasowały do czerni roweru?
Accent_Szaj Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Opublikowano 4 Marca 2020 1 godzinę temu, marcusling napisał: Co to za pasta do opon, która używasz? Czy po niej jak się umyje na nowo opony zostaje ta głęboka czerń czy na nowo trzeba nałożyć pastę? Do czernienia opon używam SONAX XTREME ŻEL.Nakładasz raz i starcza na bardzo długo. 1 godzinę temu, marcusling napisał: Myślałeś może o napędzie XT 1 x ...? Tak,myślałem i jestem zdecydowanym zwolennikiem 2x 1 godzinę temu, marcusling napisał: i jakiś pedałach zatrzaskowych np . czarno-srebrnych ubijakach - bardzo ładnie by pasowały do czerni roweru? Świetna sprawa,ale za stary(40lat) i za ciężki jestem(97kg),na uczenie się SPD.Jak bym gruchnął,to by się ziemia zatrzęsła 2 godziny temu, PiotrekGT napisał: Mialem na mysli peaka z plastiku Wiem,ale cena jest nie adekwatna do ramy. Za Peak'a z karbonu można mieć już Cube'a,albo Meride. Na razie się rozglądam,ale nic na siłę.Raczej zostanę na moim,bo póki co bardzo mi się podoba
nurkov Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Godzinę temu, Accent_Szaj napisał: Świetna sprawa,ale za stary(40lat) i za ciężki jestem(97kg),na uczenie się SPD.Jak bym gruchnął,to by się ziemia zatrzęsła mam jakieś 4 lata więcej i jak zaczynałem w sierpniu zeszłego roku miałem 107kg, teraz mam 93, nie powiem kilka gleb było ale SPD to rewelacja jest, ja sobie bardzo chwalę. No a ta mina jak się przewracasz w środku miasta na światłach, bezcenna ale polecam
marcusling Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Ja jestem w podobnym wieku co koledzy. Jak usłyszałem o spd to pomyślałem - o kurcze tak można? - i po prostu kupiłem. Jak kupiłem to wsiadłem i jeżdżę do tej pory. Może dwa razy w ciągu 10 lat się wywaliłem. Co to jest dwa razy na tyle lat? 1
cepelia Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Fajnie się jeździ, ale ja w sobie wyrobiłem taki lęk (po tym jak wbiłem sobie kierownice w wątrobę) że zastanawiam się co z nogami jak jadę na platformach... tak że ten... chwilowo sobie odpuściłem, ale pewnie się przełamie... tylko nie wiem kiedy 1
Accent_Szaj Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Opublikowano 4 Marca 2020 A powiedzcie mi,bo nie mam porównania,czym to się różni. Pytam poważnie,bo jak oglądałem film Danielskego to nie widzę jakiś wielu zalet
365 Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Noga nie ześlizgnie się z pedału, możesz nie tylko pchać ale również ciągnąć pedały. Przydatne np przy starcie. I bym zapomniał - fajny rower 😁
Accent_Szaj Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Opublikowano 4 Marca 2020 1 minutę temu, 365 napisał: I bym zapomniał - fajny rower 😁 Z tym się zgadzam,ale.... 2 minuty temu, 365 napisał: możesz nie tylko pchać ale również ciągnąć pedały. Ale to jest tylko przy niskiej kadencji (Jak mówiłem wcześniej,nie mam doświadczenia,a to mówi SzajBajk w w/w odcinku) 3 minuty temu, 365 napisał: Noga nie ześlizgnie się z pedału To mam na mojej platformie,od jednej strony mam wyższe igły/bolce które stabilnie trzymają but w jednej pozycji
Kruk Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 7 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Hehe,widzę że wróbelki ci powiedziały Nikt nic nie mówił To raczej logiczne, bo wszystko pozmieniałeś a rama została i wiesz tutaj XT i XTR a tutaj aluminiowy peak. Nie żebym coś miał do tej ramy tylko chodzi o taki no wiesz
Accent_Szaj Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Opublikowano 4 Marca 2020 31 minut temu, Kruk napisał: To raczej logiczne No coś w tym jest Bije się z tym plastikiem,ale sam wiesz,że nie ma nic fajnego. Do tego stopnia,że zacząłem patrzyć na Ali ,ale tam nic nie wiadomo
Kruk Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 na alii mi się ramy no szczerze podobają ale karbon...karbon to nie wiadomo co to
Accent_Szaj Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Opublikowano 4 Marca 2020 Jeszcze jak doliczysz,koszty(opłaty celne) to już nie wygląda tak różowo . Dlatego na razie Accent zostaje
Rekomendowane odpowiedzi