Skocz do zawartości

SHIMANO DEORE XT RD M8000 SGS

spink90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam
Pytanie do znawców.

Wyszedł dodatkowy fundusz i pomyślałem o dokupieniu jeszcze przerzutki tylnej.
Czy SHIMANO DEORE XT RD M8000 PRZERZUTKA TYLNA 11z SGS, będzie działała z korbą XTR FC-M9000 XC 38-28 175mm 2x11, kasetą 10rzędową CS-M771-10 i łańcuchem CN-HG701-11 (GENERALNIE czy cały ten komplet będzie ze sobą współpracował - może ktoś z was ma taki set założony)?
Czy może szukać średniego wózka?
Może jakaś inna alternatywa/propozycja - pozwolę sobie oznaczyć @Kruk?
Z góry dzięki za pomoc/odpowiedź

Rozważam jeszcze SHIMANO XT RD-M786 10rz CZ SGS

Edytowane przez spink90
Opublikowano

Będzie działać ten XT M8000 lepiej na napędzie 10 niż dedykowana 10 przerzutka. 

Bez problemu możesz brać. Ja miałem kasetę XT m771 10rz.+ łańcuch 11 CNhg701 + korba SLX M670 3rz. i własnie tą przerzutkę M8000 + manetka XT 10rz. i działało super.

Masz moje słowo że będzie działać.

• Pomógł 1
Opublikowano

Będzie śmigać. Mam tą przerzutkę, kasetę Deore 11-42 10s, łańcuch KMC 11s, manetkę 10s XTR i korbę SLX 38-28. Wszystko śmiga jak trza.

Opublikowano

O tym pisałem :) bierz śmiało, a i jakbyś chciał przejść na 11 to już tylko kasetę i manetkę zmienisz i masz 11 :)

Opublikowano (edytowane)

Już zamówiona przerzutka - SHIMANO DEORE XT RD M8000 SGS.
Z manetkami póki co nie poszaleję, ponieważ mam hample M988 a to ispec-b, musiał bym na kierownicę ładować manetki z obejmami(przy przejściu na 2x11).
Ale skoro taki setup działa, to spoko - w razie W będzie można przejść na 11 bez kolizji wielkiej.

Rower rozbudowany będzie tak:
Napęd

• korba SHIMANO XTR FC-M9000 XC 38-28 175mm 2x11
  • kaseta SHIMANO DEORE XT 10-RZĘDOWA CS-M771 11-36T
  • manetki SHIMANO SLX M670-B 2/3x10
  • przerzutka przód SHIMANO DEORE XT FD-M785-E2 2x10
  • przerzutka tył Shimano Deore XT RD-M8000 SGS 11rz.
  • łańcuch SHIMANO CN-HG701 116L 11-RZ.+ SPINKA

Hamulce

• klamki SHIMANO XTR M988 Trial
  • zaciski M985

Pedały SHIMANO XT T780 (platformowo-spd)

Musiałem wymienić piastę w tylnym kole, załadowałem tam SHIMANO XT FH-M756 32H 8/9/10RZ

Reszta zabawek w originalnej formie https://www.cannondalebikes.pl/o-marce/archiwum/2015-rowery-2015/gorskie/xc/f29/f29-carbon-4

Wydaje mi się że wyszło całkiem nie źle (zwłaszcza że początkowo miała to być tylko podmiana korby) :D

Edytowane przez spink90
Opublikowano

ładnie wyszło pewnie, ja bym tylko manetki zmienił na XT aby mieć wszystkie systemy w nich :)

Hehehe to zawsze się tak zaczyna a kończy na wymianie śrubek na tytanowe :D 

Opublikowano

Korbe M985 prawie nowa zafoliowane ramiona, 10km przebiegu wystawiłem na allegro za 700 zł, może ktoś się na nią połasi.  

Opublikowano

Pewnie tak pytanie czy za te 700 pójdzie. Korba fajna ale przez jej BCD dziwne może być problem.

Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś nie będzie miał cannondale z musem dobrania przerzutki z mocowaniem E2 to będzie mega zadowolony - z tego co widzę na allegro/Internecie to ta franca kosztuje więcej niż M9000, a tu 700zł, za zafoliowaną korbe(ramionami)z przebiegiem regulacyjnym bez rys :D

Edytowane przez spink90
Opublikowano
9 godzin temu, spink90 napisał:

Korbe M985 prawie nowa zafoliowane ramiona, 10km przebiegu wystawiłem na allegro za 700 zł, może ktoś się na nią połasi.  

Ja taką za 250pln na OLX sprzedałem właśnie ze względu na BCD. Teraz mam SLX M7000 i w przyszłości owal pewnie wjedzie. Z alli na początek bo za 7$ można popróbować ;)