Piotsztykiii Opublikowano 5 Lipca 2019 Opublikowano 5 Lipca 2019 Witajcie. Jeżdżąc na rowerze korzystam z Locus Map. Jestem z niego bardzo zadowolony. Jednak nie ma w nim opcji licznika. Potrzebuje jakaś apkę, która będzie miała wszystkie funkcje zwykłego licznika rowerowego czyli całkowity przejechany dystans, dystans dzienny, średnia prędkość itd. Co prawda w Locusie podczas nagrywania śladu jest pokazanych wiele tych parametrów ale nie ma tego co mnie najbardziej interesuje czyli całkowitego przebytego dystansu. No i nie zawsze jak jeżdżę to chce nagrywać ślad. Chciałbym, żeby ta apka liczyła kilometry również jak będzie odpalona w tle a ja w tym czasie korzystałbym z Locusa. Możecie coś polecić koledzy i koleżanki? Pozdrawiam
Red Opublikowano 5 Lipca 2019 Opublikowano 5 Lipca 2019 (edytowane) BikeComputer. Brzydka jak diabli (oczywiście kwestia gustu) ale ma wszystko co powinno ci się przydać. Ewentualnie Ride with GPS lub GPS Komputer Rowerowy. Edytowane 5 Lipca 2019 przez Red
Piotsztykiii Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Opublikowano 5 Lipca 2019 Dziękuje bardzo. Wszystko fajnie tylko że to są jednocześnie nawigacje a wolałbym żeby to był tylko licznik. Chodzi mi o oszczędność baterii bo korzystam z Locusa który mi bardzo odpowiada a dwie takie odpalone apki będą zapewne dość szybko zżerać baterie.
Red Opublikowano 5 Lipca 2019 Opublikowano 5 Lipca 2019 Chyba takich już nie programują. Kiedyś była taka apka CycleDriod i ona chyba by najlepiej pasowała ale chyba od dawna nie jest rozwijana. Ewentualnie Prędkościomierz.
Grzegorz_Macko Opublikowano 5 Lipca 2019 Opublikowano 5 Lipca 2019 Przecież możesz wyłączyć GPS. Dzisiaj oglądałem bikeometer, jako licznik się sprawdzi, no i ma tryb nocny, co ma duże znaczenie bo nie nawala w galy.
KonradTrek800 Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 Jest jeszcze Panobike+. Tylko mam problem bo wczoraj doszedł czujnik kadencji i nie widzi równolegle obu mierników. To Chińczyki Magene Gemini210. Nie wiem czy problem jest z telefonem (Meizu Note9) czy programem. Co ciekawe tętno wykrywa zawsze a też z tej samej firmy Magene. Jak pierwszy zostanie wykryty czujnik kadencji to prędkości nigdy nie pokaże. Jeśli pierwszy będzie prędkości to kadencji brak. Tętno zawsze prawidłowo. Może ktoś u siebie sprawdzić taką konfigurację?To jedyny darmowy licznik który ma funkcje wszystkich mierników. Jest prosty, czytelny i energooszczędny. Godzinna jazda, ekran zawsze włączony na max, transmisja danych, GPS i zużycie tylko 5% baterii. Endomondo darmowa jakieś głupoty mi pokazuje z kadencją więc nie mam jak sprawdzić w innym oprogramowaniu.
Red Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 Zainwestuj w czujniki prędkości i karencji. Ten od MIO działa bardzo dobrze.
mikokm Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 Fajny licznik na androida Wahoo Fitness. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wahoofitness.fitness&hl=pl
KonradTrek800 Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 8 godzin temu, Red napisał: Zainwestuj w czujniki prędkości i karencji. Ten od MIO działa bardzo dobrze. To nie wina czujników, tylko oprogramowania. Dziś zainstalowałem Ride with GPS i czujniki wykrywa prawidłowo. Wreszcie mam kadencję i prędkość równolegle Z tego co widzę to wersja podstawowa, darmowa ma wszystko czego potrzebuję. Jednak prądu zeżarło mi 2x więcej niż Panobike+. Jutro sprawdzę tego Wahoo
artazy Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 Polecam ipbike, sam korzystałem przez rok, sprawdza się jako licznik, komputerek treningowy, ale i jako nawigacja daje radę, masa opcji i w pełni konfigurowalna, bez problemu paruje się z czujnikami i co ważne "łaskawa" dla baterii
Red Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 Godzinę temu, KonradTrek800 napisał: To nie wina czujników, tylko oprogramowania Ja to wiem 😎 dlatego nigdzie nie proponuje Panobike'a bo jak (prawie) każdy szajs Topeak'a zrobiony jest od siekiery.
Frost Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 W dniu 5.07.2019 o 10:10, Piotsztykiii napisał: Witajcie. Jeżdżąc na rowerze korzystam z Locus Map. Jestem z niego bardzo zadowolony. Jednak nie ma w nim opcji licznika. Potrzebuje jakaś apkę, która będzie miała wszystkie funkcje zwykłego licznika rowerowego czyli całkowity przejechany dystans, dystans dzienny, średnia prędkość itd. Co prawda w Locusie podczas nagrywania śladu jest pokazanych wiele tych parametrów ale nie ma tego co mnie najbardziej interesuje czyli całkowitego przebytego dystansu. No i nie zawsze jak jeżdżę to chce nagrywać ślad. Chciałbym, żeby ta apka liczyła kilometry również jak będzie odpalona w tle a ja w tym czasie korzystałbym z Locusa. Możecie coś polecić koledzy i koleżanki? Pozdrawiam https://play.google.com/store/apps/details?id=com.milejko.speedometer Wszystko co chcesz i dodatkowo calkowicie darmowy i bez reklam.
KonradTrek800 Opublikowano 8 Lipca 2019 Opublikowano 8 Lipca 2019 Wahoo jest the best. Czujniki wykrywa pięknie. Baterii mniej żre niż Ride. Zostaje że mną na stałe.
Rekomendowane odpowiedzi