avertos Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) 11 minut temu, Sziva napisał: Ten błotnik to Mucky Nutz Face Fender XL: https://rowerowy.com/sklep/akcesoria/blotnik/prod/mucky-nutz-fenderxl Super, podoba mi się, to ciężka decyzja, choc ta cena,, a myslisz ze bedzie pasował do mojego koloru roweru? na kołach 29. tutaj losowe zdjecia z pomiarów:https://imgur.com/a/kDrEHEuhttps://imgur.com/a/lSGqQkv w roznym swietle jest inny kolor. a ten blotnik widze taki bardziej jaskrawy @SzivaW sumie jak sobie porównuje ten Twoj z wersją normal, to jedyna różnica iż ten Twój w wersji XL jest lekko dłuzszy o te 2,5cm, w czym Ci to pomaga? jak byś przymierzyła ten mniejszy to czego by Ci brakowało? Bardziej wolalbym ten XL ale to prawie 2x wieksza cena a jak bedzie niepotrzebny nadmiar to nie ma sensu Edytowane 10 Czerwca 2019 przez avertos
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2019 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Powinien pasować. Gdyby nie pasował, to najwyżej popełnisz seppuku
avertos Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2019 10 minut temu, Sziva napisał: Powinien pasować. Gdyby nie pasował, to najwyżej popełnisz seppuku jedna sprawa, czemu w opisie jest opis ze pasuje tylko pod koła 26?https://www.centrumrowerowe.pl/blotnik-mucky-nutz-face-fender-xl-pd13718/?v_Id=57739
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2019 Opublikowano 10 Czerwca 2019 2 minuty temu, avertos napisał: jedna sprawa, czemu w opisie jest opis ze pasuje tylko pod koła 26?https://www.centrumrowerowe.pl/blotnik-mucky-nutz-face-fender-xl-pd13718/?v_Id=57739 Ktoś się musiał rąbnąć w opisie. Kawałek niżej masz napisane: Może być zastosowany w rowerach z kołami 26”, 29” i 650B;
avertos Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) 31 minut temu, Sziva napisał: Ktoś się musiał rąbnąć w opisie. Kawałek niżej masz napisane: Może być zastosowany w rowerach z kołami 26”, 29” i 650B; Faktycznie, wybacz, zasypiam już, pora iść spać i w łóżku rozkminiać co zrobie gdy ten niebieski kolor błotnika będzie nie pasował do ramy, #dzień świra jutro zadecyduje co zrobić Czy ktoś będzie mógł ocenić czy warto dopłacać do dłuższej wersji? Tutaj porównanie różnic. Z tego co widze to czubek jest dłuższy i moze lekko szerszy na dole. różnica 2,5cm :O Czy warto? hmm Edytowane 10 Czerwca 2019 przez avertos
maku1977 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Tylko tak Ci jeszcze powiem, widząc z jaką „delikatniścią” podchodzisz do tematu, nie myśl sobie ze ten błotnik ochroni twój rowerek to tego że nie będzie na nim ani kropka błota, on ochroni tylko częściowo lagi...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Ważne by chronił lagi reszta to pikuś lub Pan pikuśWażne by nigdyNie porysować lag w amorzeNie porysować damperaOraz sztycy (myk myka)Reszta to sprawa drugoplanowaJeszcze jest tak z rowerem jak ze stluczony palcem gdy uważasz na niego bardzo to on po złości się bardziej obijaA gdy nie będziesz zwracał uwagi nic mu nie będzie
avertos Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) ale ja po błocie nie jeźdze i nie mam nic przeciwko by sie obrudził, chodzi o to by tylko troche osłonił te lagi i ewentualnie w deszczu jakbym jechal to z przedniego koła by nie leciała woda z opon, to tyle, zawsze rower czyszcze po pracy nawet jak po piasku gdzies jechalem 5min i sie uzbieral piach na łańcuchu to go przeczyszczam mokrą ścierką. Po drugie chodzi o to by kamienie nie wbijaly sie w rame, i tyle.. Choc i tak pewnie zrobie folie ochronną jak ktos w miescie to bedzie robił. Interesowalo mnie tylko czy faktycznie jest sens doplacac do tego wiekszego blotnika (XL) czy i tak bedzie on spelnial takie same zadanie jak ten mniejszy. (w sumie chodzi tylko o czubek błotnika na przodzie opony, jeden ma mniejszy drugi wiekszy ) Edit. Dobra kupilem juz wiekszy Edytowane 11 Czerwca 2019 przez avertos
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Naprawdę masz paranoje (nie odbierz tego jako złośliwość jest to w pozytywnym sensie)
avertos Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2019 5 godzin temu, piter614 napisał: Naprawdę masz paranoje (nie odbierz tego jako złośliwość jest to w pozytywnym sensie) Wiem ze mam Musi byc idealnie, jestem perfekcjonistą, jak z dnia swira. Do wszystkiego tak podchodzę, juz sie przyzwyczailem ze zajmuja mi decyzje 5x dlzuej
maku1977 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 7 godzin temu, avertos napisał: ale ja po błocie nie jeźdze i nie mam nic przeciwko by sie obrudził, chodzi o to by tylko troche osłonił te lagi i ewentualnie w deszczu jakbym jechal to z przedniego koła by nie leciała woda z opon, to tyle, zawsze rower czyszcze po pracy nawet jak po piasku gdzies jechalem 5min i sie uzbieral piach na łańcuchu to go przeczyszczam mokrą ścierką. Po drugie chodzi o to by kamienie nie wbijaly sie w rame, i tyle.. Choc i tak pewnie zrobie folie ochronną jak ktos w miescie to bedzie robił. Interesowalo mnie tylko czy faktycznie jest sens doplacac do tego wiekszego blotnika (XL) czy i tak bedzie on spelnial takie same zadanie jak ten mniejszy. (w sumie chodzi tylko o czubek błotnika na przodzie opony, jeden ma mniejszy drugi wiekszy ) Edit. Dobra kupilem juz wiekszy Pomyśl żeby go zalaminować
avertos Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2019 Teraz, maku1977 napisał: Pomyśl żeby go zalaminować o wlasnie o to mialem pytac, folia wchodzi w grę ale z uwagi na perfekcjonizm nie wyobrazam sobie bym to wykonal poprawnie a nie chce by folia była widoczna czy jakikolwiek bąbelek. Czy ktos sie tym zajmuje ze sklepów rowerowych lub ktos inny?
maku1977 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 8 minut temu, avertos napisał: o wlasnie o to mialem pytac, folia wchodzi w grę ale z uwagi na perfekcjonizm nie wyobrazam sobie bym to wykonal poprawnie a nie chce by folia była widoczna czy jakikolwiek bąbelek. Czy ktos sie tym zajmuje ze sklepów rowerowych lub ktos inny? Myśle że najlepszym rozwiązaniem dla tego roweru było by przeprowadzenie profesjonalnego ramowania.
avertos Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) 5 minut temu, maku1977 napisał: Myśle że najlepszym rozwiązaniem dla tego roweru było by przeprowadzenie profesjonalnego ramowania. profesjonalne ramowanie? to coś innego niż "foliowanie"? google nic nie znajduje pod tą nazwą Nazwałeś to tak jakby podchodziło pod jakąś usługę, na rowerze już troche jeżdze i jest jedno zadrapanie na nim, fajnie by było zaiwnestowac troche by przez 10 lat wyglądałby tak samo, choć wiadomo, kierownica, stery i tak się zniszczą więc czy jest sens? pewnie tak, ile to moze kosztować? Kumpela robila sama jakąś folią w castoramie, ale ja wolalbym cos lepszego, trwalszego, na wiele lat, w koncu to rower do konca zycia. Musze też doczytac jak go samemu czyscic by nie wydawac co tydzien hajsu na zwykle czyszczenie.. ale to juz temat na inny czas. Chce bardzo dbać o rower, moge wydać do 400-500zl na te "ramowanie"/zabezpieczenie roweru przed uszkodzeniami (cokolwiek to znaczy). Na same zabezpieczenie (onguard ulock ls 8000 - wydalem ponad 150zl). Z roweru sklep mi spuscil ponad 1500zl stad warto by bylo tą kase zainwestować w rower wymieniając. Fajnie by bylo też poprawić na nim kolor, bo nie podoba mi sie az tak ten ciemny niebieski, wolalem ten błękit ktory pokazywali 1) błękit ktory mi sie podoba: 2) rzeczywistość: Edytowane 11 Czerwca 2019 przez avertos
maku1977 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 1 minutę temu, avertos napisał: profesjonalne ramowanie? to coś innego niż "foliowanie"? Nazwałeś to tak jakby podchodziło pod jakąś usługę, na rowerze już troche jeżdze i jest jedno zadrapanie na nim, fajnie by było zaiwnestowac troche by przez 10 lat wyglądałby tak samo, choć wiadomo, kierownica, stery i tak się zniszczą więc czy jest sens? pewnie tak, ile to moze kosztować? Tak usługa, oprawiają Ci rower w ramkę, wieszasz go na ścianie, nie zadrapie się, nie pobrudzi, nie zużyje, wiele lat cieszysz się z nowego roweru....:) 1
avertos Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) reported. to ze wydales na rower pewnie 2 tys i Ty go tak nie doceniasz jak ja, bo mój kosztował 10 tysiecy to nie znaczy ze myslizs tak jak ja, jakbys kupil rower za 20 tys to bys tez mial wywalone ze sie zniszczy? pff owszem, gdybym zarabial duzo i co miesiac bym sobie mogl kupowac nowe takie rowery to pewnie bym tez tak mial wywalone, jednak ten rower chce miec do konca. brak slow, na kazdym kroku kazdy ma mnie za świra, szkoda ze nikt nie szanuje ze dbam o rower az do bolu. Edytowane 11 Czerwca 2019 przez avertos
maku1977 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 24 minuty temu, avertos napisał: reported. to ze wydales na rower pewnie 2 tys i Ty go tak nie doceniasz jak ja, bo mój kosztował 10 tysiecy to nie znaczy ze myslizs tak jak ja, jakbys kupil rower za 20 tys to bys tez mial wywalone ze sie zniszczy? pff owszem, gdybym zarabial duzo i co miesiac bym sobie mogl kupowac nowe takie rowery to pewnie bym tez tak mial wywalone, jednak ten rower chce miec do konca. brak slow, na kazdym kroku kazdy ma mnie za świra, szkoda ze nikt nie szanuje ze dbam o rower az do bolu. Masz racje, dokładnie 2.5 dałem za mojego sparka , więc dlatego na nim jeżdżę a nie stoi i błyszczy ....
avertos Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Godzinę temu, maku1977 napisał: Masz racje, dokładnie 2.5 dałem za mojego sparka , więc dlatego na nim jeżdżę a nie stoi i błyszczy .... Tak myslalem, a ja na swoim jeżdze codziennie i błyszczy nawet jak stoi jak sie ubrudzi to myje po powrocie Nie martw sie, tez mialem swojego unibike za podobna kwotę, w ogole mi nie zalezalo, tylko na poczatku, wychodzenie z wiadrem wody i gąbka + ludwik by wyczyscic go w calosci po kazdej jezdzie, ale po czasie i tak sie zniszczyl sam z siebie a czyszczenia nic nei daly. Nie chce popelnic tego samego bledu I tego tez Ci życzę Edytowane 11 Czerwca 2019 przez avertos
Kruk Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 2 godziny temu, avertos napisał: Wiem ze mam Musi byc idealnie, jestem perfekcjonistą, jak z dnia swira. Do wszystkiego tak podchodzę, juz sie przyzwyczailem ze zajmuja mi decyzje 5x dlzuej Jak ja to znam ciężko się żyje jak się ma taką manie perfekcjonalizmu co nie
maku1977 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 1 godzinę temu, avertos napisał: Tak myslalem, a ja na swoim jeżdze codziennie i błyszczy nawet jak stoi jak sie ubrudzi to myje po powrocie Nie martw sie, tez mialem swojego unibike za podobna kwotę, w ogole mi nie zalezalo, tylko na poczatku, wychodzenie z wiadrem wody i gąbka + ludwik by wyczyscic go w calosci po kazdej jezdzie, ale po czasie i tak sie zniszczyl sam z siebie a czyszczenia nic nei daly. Nie chce popelnic tego samego bledu I tego tez Ci życzę Nie zrozumiałeś mnie: 2.5 raza twój rower
avertos Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2019 1 minutę temu, maku1977 napisał: Nie zrozumiałeś mnie: 2.5 raza twój rower nie szkoda Ci że go niszczysz poprzez kamienie ktore uderzaja o rame? pomysl jak bedzie wygladal za pare lat
maku1977 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 39 minut temu, avertos napisał: nie szkoda Ci że go niszczysz poprzez kamienie ktore uderzaja o rame? pomysl jak bedzie wygladal za pare lat Za pare lat to trza nowy model....
Rekomendowane odpowiedzi