avertos Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Witam, Potrzebuje małego plecaka rowerowego (mam generalnie w domu plecaki ale potrzebuje mniejszy by zabezpieczenie nie latało i sie nie obijało) + bukłał do picia co nigdy nie mialem oto zabezpieczenie:https://www.centrumrowerowe.pl/zapiecie-u-lock-onguard-brute-ls-8000-pd16107/ Rozmiar 11 x 26 cm (czyli taka musi byc wymiarówka wewnatrz plecaka) A tutaj plecak ktory podobno jest dobry cena jakosc za kwote 100~złhttps://www.decathlon.pl/plecak-z-bukakiem-mtb-520-id_8354527.html bedzie ok? Niestety brakuje jego wymiarow i nie chce czegos kupic co nie spelni wymagania wlozenia tam zabezpieczenia
avertos Opublikowano 5 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2019 (edytowane) 4 minuty temu, leejoonidas napisał: fajny ale to damski + nie widze bukłaka + 12l to nie za duzo? jak chce tylko tam wode miec do picia,zamiast bidona + jakies jedzenie i tylko te zapiecie 2 kilowe(najwazniejsze), max trasa to u mnie 5h ciezko mi okreslic ile to 12l a ile to 6l Edytowane 5 Czerwca 2019 przez avertos
leejoonidas Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Do plecaka o pojemności 6 litrów prawie nic nie włożysz, a po za tym masz podane wymiary tego plecaka dlatego uruchom swoją wyobraźnię. To nie jest damski plecak.
eathan Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 5 minut temu, leejoonidas napisał: Do plecaka o pojemności 6 litrów prawie nic nie włożysz Akurat mam ten plecak z decathlona. Co do pojemności to mieści się w nim: 2 x 0,75 litra Oshee (nie używam bukłaka), bluza/kurtka, jakieś batoniki, niezbędne narzędzia (multitool, mała pompka, łatki), telefon, klucze do domu, telefon Moim zdaniem na zabezpieczenie o którym mowa idealne rozwiązanie i większego nie potrzeba. Co do bukłaka z deca to źle nie jest. Nocka z power rade i daje się używać.
avertos Opublikowano 5 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2019 (edytowane) 31 minut temu, eathan napisał: Akurat mam ten plecak z decathlona. Co do pojemności to mieści się w nim: 2 x 0,75 litra Oshee (nie używam bukłaka), bluza/kurtka, jakieś batoniki, niezbędne narzędzia (multitool, mała pompka, łatki), telefon, klucze do domu, telefon Moim zdaniem na zabezpieczenie o którym mowa idealne rozwiązanie i większego nie potrzeba. Co do bukłaka z deca to źle nie jest. Nocka z power rade i daje się używać. A mogłbyś sprawdzić czy faktycznie kartka o wymiarach 11 x 26 cm sie tam zmiesci? bo jak nie bede mogl domknac tego plecaka to lipa byłby Ci bardzo wdzieczny bo tez podoba mi sie ten plecak, kolor z moich ulubionych Tym zmierzysz kartke o dlugosci mojego ulocka http://linijka.online/ Edytowane 5 Czerwca 2019 przez avertos
Zigfir Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zerknij sobie na Plecak Deuter Race Air 10. Trochę to inny przedział cenowy ale w gorące dni siatka na plecach jest świetnym rozwiązaniem.
eathan Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 @avertos bez problemu mieści się kartka A4 zgięta po długości do szerokości 11 cm. Jest jeszcze spory zapas na szerokości i długości.
avertos Opublikowano 5 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2019 29 minut temu, eathan napisał: @avertos bez problemu mieści się kartka A4 zgięta po długości do szerokości 11 cm. Jest jeszcze spory zapas na szerokości i długości. Super, a pokażesz z zewnątrz że faktycznie to ten plecak? na zdjeciach jest niebieski a w srodku czerwony>? cos mi tu nie pasuje
Chrismel Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zapięcie powinno być zamocowane do roweru na stałe tak żeby ZAWSZE wychodząc na rower je mieć. Jak będziesz je wkładał do plecaka to raz je weźmiesz bo planujesz na przykład wizytę w sklepie, innym razem uznasz że nie będziesz się nigdzie zatrzymywał po drodze i nie bierzesz. Najdzie Cie ochota kupić sobie lody albo wodę po drodze i robi się problem. Ryzykować zostawić rower na 1-2 min czy nie ?
avertos Opublikowano 5 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2019 (edytowane) 12 minut temu, Chrismel napisał: Zapięcie powinno być zamocowane do roweru na stałe tak żeby ZAWSZE wychodząc na rower je mieć. Jak będziesz je wkładał do plecaka to raz je weźmiesz bo planujesz na przykład wizytę w sklepie, innym razem uznasz że nie będziesz się nigdzie zatrzymywał po drodze i nie bierzesz. Najdzie Cie ochota kupić sobie lody albo wodę po drodze i robi się problem. Ryzykować zostawić rower na 1-2 min czy nie ? a jak chcesz przymocować zapięcie o długości 26cm do roweru? akurat te co mam ma słaby plastikowy chwyt, trzeba je nosic w plecaku, zreszta... oczywiscie nie atakuje Cie bo dobrze ze zwracasz uwage ale zapiecie chce kupic by nosic je tylko w plecaku z powodu jego rozmiarów i słabego montażu NIe zapomne nigdy zapiecia a jak zapomne to nie zostawie roweru za ponad 10 tys bylegdzie, a lody moge kupic siedzac na rowerze w budce na zewnatrz A po to mi tez plecak z woda (bukłak czy jak to sie mowi) by nie musiec chodzic do sklepu Edytowane 5 Czerwca 2019 przez avertos
Chrismel Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 1 godzinę temu, avertos napisał: a jak chcesz przymocować zapięcie o długości 26cm do roweru Abus na przykład ma tzw uchwyty transportowe: https://www.abus.com/pl/Bezpieczenstwo-w-podrozy/Rowery/Uchwyty/USH-540-470-460 Akurat te są do U-locków, są też takie do zapięć składanych. Nie wiem czy są dodawane w zestawie do każdego U-locka ale na pewno do większości. 1 godzinę temu, avertos napisał: nie zostawie roweru za ponad 10 tys bylegdzie Mówię o sytuacji kiedy jesteś poza miastem i chcesz iść do sklepu na dosłownie chwilę, np. po wodę do bidonu. Napisałeś że będziesz jeździł z plecakiem. Wiosną i jesienią spoko. A jesteś pewien że upalnym latem też ? Bo trochę ciepło w plecy BTW. Ja w MTB używałem zapięcia na linkę którym mogłem przypiąć rower wtedy kiedy miałem go praktycznie na widoku cały czas. Miało zabezpieczyć rower na tyle żeby ktoś przechodzący obok po prostu sobie nie wsiadł i nie odjechał. Nie polecam do zostawienia pod supermarketem ale na wizytę w wiejskim sklepiku czy stacji benzynowej powinno wystarczyć.
maku1977 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Jak chcesz porządny plecak, ale naprawdę na najwyższym poziomie, z bukłakiem, z każdą kieszenią przemyślaną, i taki którego nie czujesz, naprawdę nie poczujesz nawet przy skokach, poprostu plecak idealny to uswe f6 pro
avertos Opublikowano 5 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2019 (edytowane) 4 minuty temu, maku1977 napisał: uswe f6 pro google nic nie podpowiada, tak jakby był wyprzedzany, cos innego? bo domyslam sie ze sam plecak kosztuje 700zl, a tyle to juz przesada, na trasie nie bede i tak jezdzil z zadnym plecakiem, bo chce plecak tylko zeby dojechac z zapieciem i potem zostawic te zapiecie przypiete do drzewa Edytowane 5 Czerwca 2019 przez avertos
maku1977 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 (edytowane) https://43ride.com/reviews/2015/test-plecaka-uswe-f6-pro-hydropack-15l/ no drogi jest, ale po jednej już wyprawie wybaczysz sobie ze tyle zapłaciłeś.....ja dałem 500zł Edytowane 5 Czerwca 2019 przez maku1977
Rekomendowane odpowiedzi