Gość Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 (edytowane) Hej Więc kupiłem sobie nowe platformy, na forach i w opisie wyglądały na spoko Kolorystycznie bardzo mi się podobały, po zakupi i kulki wypadach okazało się że piny są za grube i krótki Postanowiłem je wymienić, jak wiadomo piny też się cenią na rynku gdzieś w granicach 10-15 ziko za 10 sztuk Ja potrzebowałem 44 sztuki Zamówiłem sobie na allegro 50 śrub brok M 4x10 że stali nierdzewnej kosztowało mnie to 13 zł z wysyłką Śruby brok przeszły małą modernizację i zostały zeszlifowane na grubość 3 mm Chwila moment i zrobione Piny wkręciłem na klej do gwintów by się nie wykręcały Tak wyglądają w pedałach Może komuś ten pomysł się przyda Edytowane 21 Maja 2019 przez Gość błąd ort
Gość Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Mi ostatnio mąż tym sposobem dorobił u tokarza dłuższe piny do Saintów
Gość Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 W saintach są chyba zwykle śrubki imbusowe też m4Ale tak jak pisałem najlepiej ze stali nierdzewnejTeraz jak nie trafię w platformę to będzie bolało Ja zamiast tokarki użyłem wiertarki stołowej i pilnik taka ręczna tokarka
Gość Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 2 minuty temu, piter614 napisał: W saintach są chyba zwykle śrubki imbusowe też m4 Ale tak jak pisałem najlepiej ze stali nierdzewnej Teraz jak nie trafię w platformę to będzie bolało Ja zamiast tokarki użyłem wiertarki stołowej i pilnik taka ręczna tokarka Tak, tylko trzeba było obtoczyć łby w śrubach, bo nie wchodziły w niektóre otwory w pedałach.
Gość Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 55 minut temu, piter614 napisał: Teraz jak nie trafię w platformę to będzie bolało Jak nie woziłeś do tej pory apteczki ze sobą to zacznij 😉
Gość Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Tak, tylko trzeba było obtoczyć łby w śrubach, bo nie wchodziły w niektóre otwory w pedałach.Wiem bo też robiłem taki zabieg są chyba z 4 takie otworyCo do apteczki jak jeżdżę z plecakiem zawsze mam wodę utleniona, plastry i bandażWłaśnie wróciłem z lasu test pinów udany oceniam na 10 punktów rewelacyjnie się trzymają buty, tam gdzie mi wcześniej noga spadała teraz nie ma o tym mowyOłjjjeee
trollu Opublikowano 12 Lipca 2019 Opublikowano 12 Lipca 2019 jak spisuje się to rozwiązanie? Też o nim myślę bo chciałbym nieco agresywniejsze piny a muszą być wkręcane od góry. nie wykręcają się same? Jakis konkretny klej zastosowałeś bo są różne moce czy pierwszy lepszy?
Gość Opublikowano 12 Lipca 2019 Opublikowano 12 Lipca 2019 @trollu przyznam że jestem mile zaskoczony piny wystają dość mocno i bardzo dobrze trzymają buty ,nie ma mowy o tym by but się ześlizgiwał ,myślałem że może podeszwa będzie się szybciej niszczyć ale póki co nie zauważyłem takiego objawu Piny nie wykręcają się ja wkręciłem na klej uszczelniający wurht i nie poluzowały się , rower tłukłem dość mocno i jak na razie nic się nie dzieje ,fajne rozwiązanie jest takie że śruby są ze stali nierdzewnej i dzięki temu nie zardzewieją tutaj oryginalne były o średnicy 4 mm ale jednak były za grube ,te mają 3 mm i są idealne
trollu Opublikowano 12 Lipca 2019 Opublikowano 12 Lipca 2019 ja w tym tyg zacząłem kombinować nad nowymi pinami i też broki wydały mi się najszybszą opcją - tylko bałem się wykręcania a nie wiem czy chcę dawać klej ale chyba nie będę się nad tym zastanawiał. Skoro działa to nie mam więcej pytań, trzeba też tak zrobić
Rekomendowane odpowiedzi