Skocz do zawartości

Pistolet do kompresora na zawór presta

Joke00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeglądam internet i nie mogę nic znaleźć, czy istnieje taki pistolet do pompowania kół na zawór presta, żeby nie korzystać z redukcji na wentyl samochodowy? Serwisy rowerowe przecież z takich korzystają, czyli istnieją, ale google nie może znaleźć. Proszę o pomoc, nawet link jeśli ktoś zna gdzie można taki pistolet nabyć. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Pistoletu do kompresora nigdy nie widziałem, ale jak tak bardzo chcesz taki mieć to sobie poprostu wymień końcówkę w swoim na taką która będzie obsługiwała te dwa zawory, np taką z linka:

Zobacz ofertę: KOŃCÓWKA DO POMPEK BETO AUTOMAT AH-3P Presta-FV AV https://allegro.pl/oferta/koncowka-do-pompek-beto-automat-ah-3p-presta-fv-av-7422887299

Znalazłem:

https://www.vartools.com/en/air-inflator-with-digital-gauge.php

Jest kilka na google......

Opublikowano

Końcówka nie nadaje się do pistoletu od kompresora, a sam pistolet na polskich sklepach jeszcze szukam, wydaje mi się że u nas trudno będzie dostać.

Opublikowano

Są co najmniej dwie średnice końcówek do pompki, jedna z nich pasuje druga nie ( jest za mała ). Uzywalem tej, która pasuje i sprawdza się doskonale. ( coś około 10 pln )

Opublikowano
13 godzin temu, Joke00 napisał:

Witam, przeglądam internet i nie mogę nic znaleźć, czy istnieje taki pistolet do pompowania kół na zawór presta, żeby nie korzystać z redukcji na wentyl samochodowy? Serwisy rowerowe przecież z takich korzystają, czyli istnieją, ale google nie może znaleźć. Proszę o pomoc, nawet link jeśli ktoś zna gdzie można taki pistolet nabyć. 

Pozdrawiam

W zasadzie to takich pistoletów to nie ma (no dobra Park Tool ma). Najprościej wypożyczyć się w taki kupując zwykły pistolet do pompowania kół i wymienić końcówkę na taką do kół rowerowych. SKS ma w ofercie takie końcówki luzem. 

Opublikowano

Sprawdzimy, końcówka zamówiona. W każdym bądź razie dziękuje wam za odpowiedzi. Pozdro

• 1 rok później...
Opublikowano

hej, czy ktoś wie gdzie znajdę taką końcówkę żeby ją wpiąć w pistolet od kompresora i żeby była szczelna? kupiłem końcówkę na presta do kompresora ale ucieka powietrze bo nieszczelna, chyba dlatego że końcówka pistoletu jest w stylu szczenek klipsu, bardzo proszę o poradę.

Opublikowano

Ja przerobiłem pistolet, a dokładniej jego końcówkę montując kupioną na Allegro głowice od pompki topeak

7DF4CD3B-0829-44F9-A13D-435CE26672DF.jpeg