Skocz do zawartości

Adapter do mocowania koszyka

JacekJacek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebował bym adapter, który pozwoli "przesunąć" mocowanie koszyka wyżej niż jest dotychczas, aby można było na rurze podsiodlowej zamontować drugi koszyk. Posiada ktoś jakiś pomysł/produkt?

Opublikowano

Jeśli nie musisz zbyt dużo przesuwać to może da się rozwiercić otwory?

Opublikowano
12 minut temu, maku1977 napisał:

obacz ofertę: Topeak Alt-Position adapter do mocowania koszyka n https://allegro.pl/oferta/topeak-alt-position-adapter-do-mocowania-koszyka-n-7593278377

Cena za kawałeczek aluminium jest tak porażająca, że aż obraźliwa. Poszukaj u majfrendów za dolara, dwa.

Na szybko coś takiego mi wyskoczyło, ale takie coś jak topeak-a tez musi być.

https://pl.aliexpress.com/item/Rower-w-skrzynka-na-butelki-rozszerzenia-podw-jna-g-owica-skrzynka-na-butelki-rower-g-rski/32912473837.html?spm=a2g17.10010108.1000014.23.25d665f1YuB6TT&pvid=332e42d9-dd06-4ef0-bbe8-92cccb0f5f0f&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.133244.0&scm-url=1007.13338.133244.0&scm_id=1007.13338.133244.0

Opublikowano

Wiesz....to już zależy od Ciebie. Ja osobiście bym koło roweru żadnej chińszczyzny nawet nie położył, ale znam też takich co by nawet uchwyt na bidon jakby cza było przyspawali w innym miejscu. 

Jak do tego w weń spisów podchodzisz (oczywiście bez urazy) to sobie przesuń i do ramy w inne miejsce opaskami złap.

Opublikowano (edytowane)

Cały rower masz ( no dobra, w 98 % ) wyprodukowany w Chinach*, a się czepiasz prostego jak cep  kawałka aluminium. Nawet w szafie masz pełno chińskich koszulek.

/edit

* przy cenie roweru do około 3000 pln, wyżej ta wartość zaczyna spadać

Edytowane przez Piotr78
Opublikowano
18 minut temu, Franz Mauer napisał:

Jeśli nie musisz zbyt dużo przesuwać to może da się rozwiercić otwory?

6 minut temu, Piotr78 napisał:

Cały rower masz ( no dobra, w 98 % ) wyprodukowany w Chinach, a się czepiasz prostego jak cep  kawałka aluminium. Nawet w szafie masz pełno chińskich koszulek.

Niestety, chodzi o ok. 3cm

Opublikowano

Topeak wydaje się najodpowiedniejszy, dzieki za informację!

Opublikowano
Godzinę temu, Piotr78 napisał:

Cały rower masz ( no dobra, w 98 % ) wyprodukowany w Chinach*, a się czepiasz prostego jak cep  kawałka aluminium. Nawet w szafie masz pełno chińskich koszulek.

/edit

* przy cenie roweru do około 3000 pln, wyżej ta wartość zaczyna spadać

Za 3000 to ja właśnie mam uchwyt pod bidon :)