Skocz do zawartości

Cyclo505 problem z aplikacją error

Mietek2004

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć!

Mam problem z aplikacją na Mio Cyclo505. Nawigacja wysyła informację o błędzie (Error). Nie można przejść do ustawień fabrycznych. Urządzenie nie działa, zawiesza się. Czy ktoś wie jak lub gdzie można to naprawić? 

IMG_20190511_164224.jpg

Edytowane przez Mietek2004
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć

Też mam Mio 505 od 3 lat i dosłownie tydzień temu spotkał mnie dokładnie ten sam problem. Oto jak sobie poradziłem:

1. Wyłączamy Mio

2. Podpinamy kablem USB do komputera.

3. Mio pokaże nam ekran łączenia z komputerem, a na komputerze zobaczymy pamięć Mio w postaci dwóch dysków (np. D i E)

4. Odpalamy na komputerze Mio Cyclo Agent. Połączenie powinno się udać.

5. [opcjonalnie] Robimy kopię danych w Mio Agent.

6. Zamykamy Mio Cyclo Agent

7. Kasujemy lub przenosimy na komputer wszystkie dane z pamięci Mio - tzn z dysków np. D i E.

8. Wyłączamy Mio ale pozostawiamy podłączone po USB.

9. Teraz uruchamiamy na komputerze Mio Cyclo Agent (musimy mieć konto w Mio Share)

10. Włączamy Mio.

11. Powinien pokazać się ekran połączenia z PC, ale będzie migał informując że Mio nie ma danych. Na szczęście z komputerem się połączy.

12. W Mio Cyclo Agent na PC powinniśmy zobaczyć nasze urządzenie i zacznie ono ściągać na nowo dane z internetu.

13. Urządzenie budzi się jak po resecie fabrycznym

14. [opcjonalnie] Odtwarzamy dane z backupu.

Adam

Opublikowano

Hej Adam!

Dzięki wszystko działa.

Pozdrawiam

Mietek

Opublikowano

@Mietek2004 gdy ja miałem MIO 305, ten błąd wielokrotnie mi się pojawiał - dokładnie ten sam. Widocznie coś jest nie tak w rdzeniu oprogramowania MIO. Problemu nie udało mi się rozwiązać. Wszelkie resety oprogramowania nic nie dały.

• 3 lata później...